Skip to main content

Hasilnya

Assalamualaikum

Dah 4 hari berturut cuti ni, nak pegi keja terasa lemau jak. Malas pun ya juga. Anak2 pun sama dengan uminya punyalah liat nak bangun ... hehe Damia lepas mandikan dia tadi boleh lagi sambung tidur. 

So kerana badan dah lemau, otak pun sedikit tepu. Nak juga update blog tapi idea masih ditahap beku lagi. 
Ni aku bagi tepek gambar yang aku snap dengan bersungguh2. Hampir-hampir nak tertiarap aku kat pasir tu gara-gara nak ambil angle ni. Tapi kalau aku tersembam kat pasir tu pun puas hati sebab hubby kata cantik ... hehe

Lokasi : Pantai Tg Simpang Mengayau Kudat

Aku tak tahu apa sebenarnya benda bulat berduri tu tapi unik. Tu sebab aku bersungguh snap gambar ni. Matahari pun nak turun dah ... dekat2 nak sunset gitu. Bestnya pemandangan masa tu. 
Sebab tu kalau ada moment yang korang jumpa camni cepat2 abadikan dalam kamera korang. Sure tak menyesal punya. :D

Ok bai!





Comments

  1. assalamualaikum
    singgah pagi
    hehe hari ini malasnya nak dtg keja, bukan apa dah cuti lama kan...

    ReplyDelete
  2. Singgah pagi...
    serius..nieyl sendiri pun lemau tahap gaban dah rasanya...
    mata nak terpejam aje dr td..hihihi...

    ReplyDelete
  3. hebat tu.. awesome result..kira berbaloi lah ye tertiarap2 gitu..

    ReplyDelete
  4. Memang cantik Mia....Terer kooo ambik gambo hihi...
    Alah mana best pakai kamera hp....huhu

    ReplyDelete
  5. ini mesti sampai meniarap atas pasir demi angle cantik...lawa gambar ni kak Mia!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa