Skip to main content

Hasilnya

Assalamualaikum

Dah 4 hari berturut cuti ni, nak pegi keja terasa lemau jak. Malas pun ya juga. Anak2 pun sama dengan uminya punyalah liat nak bangun ... hehe Damia lepas mandikan dia tadi boleh lagi sambung tidur. 

So kerana badan dah lemau, otak pun sedikit tepu. Nak juga update blog tapi idea masih ditahap beku lagi. 
Ni aku bagi tepek gambar yang aku snap dengan bersungguh2. Hampir-hampir nak tertiarap aku kat pasir tu gara-gara nak ambil angle ni. Tapi kalau aku tersembam kat pasir tu pun puas hati sebab hubby kata cantik ... hehe

Lokasi : Pantai Tg Simpang Mengayau Kudat

Aku tak tahu apa sebenarnya benda bulat berduri tu tapi unik. Tu sebab aku bersungguh snap gambar ni. Matahari pun nak turun dah ... dekat2 nak sunset gitu. Bestnya pemandangan masa tu. 
Sebab tu kalau ada moment yang korang jumpa camni cepat2 abadikan dalam kamera korang. Sure tak menyesal punya. :D

Ok bai!





Comments

  1. assalamualaikum
    singgah pagi
    hehe hari ini malasnya nak dtg keja, bukan apa dah cuti lama kan...

    ReplyDelete
  2. Singgah pagi...
    serius..nieyl sendiri pun lemau tahap gaban dah rasanya...
    mata nak terpejam aje dr td..hihihi...

    ReplyDelete
  3. hebat tu.. awesome result..kira berbaloi lah ye tertiarap2 gitu..

    ReplyDelete
  4. Memang cantik Mia....Terer kooo ambik gambo hihi...
    Alah mana best pakai kamera hp....huhu

    ReplyDelete
  5. ini mesti sampai meniarap atas pasir demi angle cantik...lawa gambar ni kak Mia!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang