Tanda-tanda Strok Haba - Mia - Memories of Mine

Latest

Wednesday, March 4, 2015

Tanda-tanda Strok Haba

Assalamualaikum

Sumber : Facebook

Jom baca dan ketahui tanda-tanda Strok Haba. Cepat2 ke hospital jika anda mengalami gejala2 di atas.

Apa yang boleh kita lakukan untuk mengelak terkena strok haba ni ?


Cuaca panas ni memang tekak sentiasa haus. Nak minum jer tapi tak lalu nak minum air suam. Nak2 pun cendol ke, ABC ke atau air bandung yang sejuk itu ... nyaman terasa. Hehe




9 comments:

  1. duk minum juga kopi.kena. pantang. macam ni.:-) thanks for sharing.

    ReplyDelete
  2. My dad kena ni.. nasib baik cepat berurut. 1week jg dia nda boleh bangun. Time sy blk kk tu, kami p lawat dia.. boleh sdh dia bangun cuma masih seret itu kaki la..

    ReplyDelete
  3. kat Sabah panas teruk ke?
    Kat Shah Alam ni...mmg panassssssss

    ReplyDelete
  4. Kurangkan aktiviti di luar rumah dan bykkan minum air.

    ReplyDelete
  5. musim panas sekarang ni buat malas betul mau keluar rumah..tapi memang betul, perlu banyak minum air :)

    ReplyDelete
  6. Good info. Memang lesu lah lately. Tapi tak der lah sampai pitam. Nak kluar lunch pon rasa malas.

    ReplyDelete
  7. Tulah...mmg menyengat panasnya sekarang ni....kena banyak minum air

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!