Skip to main content

Lebih Yakin dengan Ephyra SKIN BAR

Assalamualaikum

Lebih yakin dengan EPHYRA SKIN BAR | gitu :D ... Hari ni genap 25 hari aku menggunakan Ephyra Skin Bar ni. Dah hampir sebulan rupanya. 



Kenapa aku ingin mencuba produk Ephyra yang terbaru ni .... jawapannya telah aku jelaskan dalam giveaway fasa 1 hari tu ... 

Masalah kulit yang dihadapi. Jelaskan kenapa anda perlu dapatkan Ephyra Skin Bar.
Mia mempunyai kulit kombinasi, berminyak terutama bangun di awal pagi, mudah kering bila berada dalam bilik yang berhawa dingin dan juga sensitif, Mia tidak boleh mencuba produk sebarangan. Hari tu dah pernah cuba satu produk ni, timbul jerawat yang banyak dan bernanah. Dah hentikan produk tu, guna pencuci muka biasa dan mencuba minuman Ephyra. Alhamdulillah jerawat kecut tetapi meninggalkan kesan2 hitam yang hodoh. Dan apabila terbaca preview produk ni, terasa ingin mencubanya. Sasaran adalah untuk menghilangkan kesan-kesan jerawat dan juga mengurangkan minyak di wajah.


Ni kulit wajah aku sebelum mula menggunakan Ephyra Skin Bar. Nampak tak banyak tompok-tompok hitam kat pipi serta jerawat pasir kat dahi tu. Tompok-tompok hitam tu adalah bekas jerawat yang telah kering. Diserang jerawat sebab produk sebelum ni tak sesuai dengan kulit aku. Kulit wajah pun agak kusam dan kering sahaja. Ni belum terkena panas terik, wajah tetiba berkilat sebab berminyak ... huhu


Kulit kombinasi ni sangat leceh sikit penjagaannya. Berminyak terutamanya di awal pagi dan juga bila cuaca sangat panas, kering bila terdedah dengan udara sejuk terutamanya pendingin hawa dan juga cepat berjerawat (jerawat batu pulak tu ... huhu) bila menggunakan produk yang tak sesuai di kulit. 

Memang sangat perlukan produk yang boleh mengelakkan wajah daripada berminyak dan kering tapi dalam pada masa yang sama bimbang juga apabila produk yang dipilih tidak sesuai dengan kulit wajah aku yang sensitif. Tak pasal-pasal timbul pula jerawat yang banyak kat pipi. 
Aku pula bila jerawat dah menyerang kat muka, mulalah timbul rasa tidak yakin berhadapan dengan orang ramai. Nak-nak lagi kerja aku yang selalu berhadapan dengan pelanggan, terasa seakan-akan orang tu tenung jerawat kat muka aku. Selalu tepek foundation dan consealer jak jerawat tu tapi kulit cam tak dapat bernafaslah pulak. 

Mula-mula tu rasa takut juga nak menggunakan produk pencuci muka yang baru ... kalau jerawat timbul lagi, mau sebulan ni tak keluar rumah (agak keterlaluan kekurangan yakin diri tu hehe).
Tapi Ephyra Skin Bar berlainan daripada produk yang aku cuba sebelum ini. Selepas cuci dan bilas wajah, kulit terasa bersih dan tegang. Aku tunggu jugalah seminggu, tengok kalau kulit aku tak menerima bahan-bahan dalam Ephyra Skin Bar ni. Alhamdulillah, tak ada jerawat yang timbul. Maknanya produk ni sesuai dengan kulit wajah aku. :D

Dan hasil selepas penggunaan selama 25 hari

Terasa lebih yakin gitu. Ni tepek compact powder sikit jak. Tak payah dah nak tepek foundation dan consealer segala. Tompok-tompok hitam pun dah tak berapa ketara walaupun masih ada sedikit. Jerawat pasir yang kat dahi tu pun dah berkurangan.


Aku bagi lagi satu gambar dengan bantuan cahaya semulajadi (matahari lah tu) hehe. Nampak lebih yakin bila berjalan dan berjumpa dengan orang ramai. :D



Official Facebook : https://www.facebook.com/oceanlife2u
Official Instagram : @ephyra2u
Hotline : 019 3999 238 / 03 41417889 (office hours only)



Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com ini dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh Oceanlife Marketing Sdn Bhd. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

** Ejen/dealer Ephyra lain dilarang membuat promosi di ruangan komen entri review peserta giveaway ini. Harap maklum.



Comments

  1. Kulit mia suda makin cantik dan bebas kesan jerawat..tahniah..

    ReplyDelete
  2. wahhhh..seriously gojes la mia..
    all the best ya..mmg ternyata nampak ketara perubahannya

    ReplyDelete
  3. Kulit mia makin cantik. Good luck mia smg ada rezeki menang.

    ReplyDelete
  4. masih berhutang review ehyra ni...all the best mia

    ReplyDelete
  5. Nampak benar perubahannya Mia.
    Bila macam ini rasa berbaloi dan tentu akan terus sayang dgn ephyra kan:)

    ReplyDelete
  6. tahniah mia..mmg nampak perbezaannya..lebih menyerlah! :)

    ReplyDelete
  7. Hi hi hi☺!! Goodluck hehe. Menjadi kan Ephyra?
    Alhamdulillah kan hiks.
    Qila pun singgah dari GA sama jugak weeee! GOODLUCK to both of us~

    ReplyDelete
  8. nampak keberkesannya :D
    singgah sini, dari GA yang sama, good luck!
    http://www.haneeza.com/2015/01/ephyra-skin-bar-rahsia-jelita.html

    ReplyDelete
  9. Salam... Terima kasih sudi hantar entri review ini sebelum 11.59 malam 14 Januari 2015 di

    http://www.mialiana.com/2014/12/giveaway-ephyra-skin-bar-review-ephyra.html.

    Keputusan akan diumumkan pada 20 Januari 2015.

    Gud luck (^_^)

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum mia...semakin berseri n gud luck...;)

    ReplyDelete
  11. makin berseri2 laaa...gud luck

    http://www.bakul2011.com/2015/01/testimoni-ephyra-cabaran-30-hari.html

    ReplyDelete
  12. WAHHHHHHHHH !!!

    makin cantik lah lepas nie,

    http://www.azneyshamsuddin.com/2015/01/official-facebook-httpswww.html

    ReplyDelete
  13. shark pn ada cuba produk nie,
    mmg boleh hilang jerawat dan parut jerawat pada muka,
    rugi tak mencuba.

    ReplyDelete

  14. Salam... Tahniah ya....

    http://www.mialiana.com/2015/01/pengumuman-pemenang-giveaway-ephyra.html

    - Mia Liana -

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa