Skip to main content

Bila suami rasa sakit bersalin

Assalamualaikum

Pengalaman yang paling sakit tapi bererti buat si ibu tetapi kadang-kadang ada para suami yang kurang rasa prihatin bila melihat atau mendengar para isteri yang mengadu rasa takut bila hendak bersalin nanti. Kata segelintir suami (segelintir je, bukan semua kan....) menganggap si isteri bersifat terlalu mengada-gada dengan meminta simpati daripada si suami.

TAPI tahukah para suami, tahukah betapa sakit rasanya ketika hendak melahirkan anak ...


Sumber : Google

Bayangkan betapa sakitnya ... aku yang dah bersalin 3 kali ni (semua normal) masih ingat segala kesakitan tetapi sangat bermakna itu ... nasib baik hubby seorang suami yang sangat prihatin (puji nampak ... sapa lagi nak puji kan ... hehe). Tak dapat aku bayangkan perasaan seorang isteri yang sedang dalam kesakitan tetapi suaminya tak prihatin ... sakit sikit nak ngada-ngada ... huh!

Aku pula yang emo .... bukan apa terbaca berita ni je semalam ... dalam Harian Metro



Baca selanjutnya di Harian Metro




Note : Kalau boleh suruh semua suami cuba benda ni ... test sikit camna rasa sakit nak bersalin tu ... hehe





Comments

  1. Huhuhu... Sedih bila teringatkan isteri bersalin...

    ReplyDelete
  2. wahhhh bagusnyer kalau ada mesin tu kat Malaysia...

    ReplyDelete
  3. Bunyinya kelakar tapi bagus juga bagi kaum lelaki merasa sama walau yg pasti mestilah tak sama...

    ReplyDelete
  4. labour pain, mmg sakit yg paling kuat selepas sakit mati...

    ReplyDelete
  5. Sue dah rasa sakit czer dan normal. Kalo buat kt msia nk jg try bg hubby rasa ;)

    ReplyDelete
  6. Saya tak kisah dah sebab saya dah ada 6 anak dan semuanya saya yang rasa sakitnya. jika tanya isteri saya, dia tak tahupun macamana sakit nak bersalin. Alahan mengandung isteri saya yang rasa dan sakit bersalin saya yang rasa, adilkan?

    ReplyDelete
  7. Beranak operate juga rasanya termasuk sakit beranak yg 57 del pain tukan hihi...
    Gitulah namanya pompuankan Mia....sakit sakit pun berani bertarung nyawa juga demi seorang anak... En Suami silalah sayangi isteri memasing yer....

    ReplyDelete
  8. barulah merka boleh rasa macam mana perasaan wanita tu bersalin kan mia

    ReplyDelete
  9. Kat UK ni pun ada rancangan TV yang para suami boleh cuba test alat simulasi sakit contaction tu... Mula2 mereka gelak jer bila pakai alat tu masa mild contaction.. Tapi bila sampai peak contraction, menggelupur kaum adam ni menahan sakit... baru lah masing2 kata akan hargai setiap pengorbanan isteri :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang