Rindu Atuk dan Opah - Mia - Memories of Mine

Latest

Tuesday, October 7, 2014

Rindu Atuk dan Opah

Assalamualaikum

Bangun pagi tadi terasa malas selepas 4 hari bercuti. Kalau ikutkan hati rasa nak berbungkus jak dalam selimut tu sambung tidur balik, dahlah kk hujan dari semalam..... sangat best membuta hingga ke tengahari ... hehe
Tetapi memandangkan dah tugas, membantu suami mencari rezeki, ku gigihkan juga (cehhh ayat kihkihkih). 
Lagipun anak2 nak pegi sekolah, minggu depan dorang ada exam.

Raya haji kami di kampung ku Kota Marudu. Mak macam biasalah bila anak2 semua dah berkumpul ( kami 5 beradiklah tu), macam2 dia masak. 
Ketupat dan kuah kacang, ayam masak kurma, sambal ikan masin yang ummphh, pais ubi kayu ..... sedap2 semua. Hinggakan hubby aku cakap, sebulan tinggal di kampung confirm berat naik berkilo2. Hehe

4 hari cuti berlalu sangat cepat. Semalam balik, anak2 mulalah buat drama hujung minggu, takmo balik. 
Nak tinggal lama2 dengan atuk dan opah. Nak main dengan sepupu sepapat. 
Apa boleh buat nak, Umi pun kalau ikutkan hati memang nak tinggal jakdi kampung terus tapi apakan daya ... huhu

Lambaian selamat tinggal cucu2 untuk Atuk dan Opah. Shamzi siap mengadu lagi dengan Abangnya ... Shumi kau sedih? saya sedih, rindu saya dengan atuk dan opah. 



Note : Shamzi tak panggil Shumi dengan panggilan Abang, bukan tak ajar tapi dia tetap juga nak panggil dengan panggilan nama, tambahan lagi Shumi yang takmo dipanggil 'abang'.

15 comments:

  1. qausar pun mcm tu.. asal balik kl je nak blk banting balik... nak wan ngan atok... sedih plak aku nengok gambar anak2mu tu...

    ReplyDelete
  2. dah seronok dah tu mia duduk berhari2 dengan atuk dan opah...

    ReplyDelete
  3. Kalo dah cuti lama mmg terasa malas nk masuk office...ank2 tggu cuti sekolah bole duduk lama sket di kg^^

    ReplyDelete
  4. Anak-anak dah pandai menikmati suasana beraya di kampung.
    Apa lagi layanan Atok dan Opah tip-top

    ReplyDelete
  5. sama dgn syahmi..tak biase bahasakan diri dia abg

    ReplyDelete
  6. samalah dgn anak2 saya semlm. tak sampai hati pulak tgk diorg camtu sbb diorg rapat dgn atok nenek diorg..maklumlah, atok nenek mmg sygkan cucu2nya..syg diorg kt cucu lain sikit..hehe

    ReplyDelete
  7. alaaa seronok dorang tuh mia dapat bermain ngan atok, nek ngan sepupu sepapat semua tuh pasal takmo balik...pekata ko buat umah dekat marudu tuh jugak..heheh idea budus..:)

    ReplyDelete
  8. takpa....nanti boleh balik ke kampung lagi...
    Jauh ke KK ke Kota Marudu tu?

    ReplyDelete
  9. huhuhu part yang palign tak best bila balik kampung... adalah bila its time to say goodbye kan. eh kami adik beradik pun tak bahasakan adik abang, tapi rapat mesra jer semua, and hormat tetap ada. tak kisah la.

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum mia...seronoknya kalau dpt balik ke kampung bersama anak2...;)

    ReplyDelete
  11. Balik kampung memang best, sekali mo patah balik pigi bandar mula lah sedih... huhu.. bila balik, macam2 mak masak, makan pun berselera dgn lauk2 kampung...

    ReplyDelete
  12. Bila nak balik tu memang sedih.

    So far kimi memang gelarkan diri dia abang. Qahirah pon panggil kimi abang. Cuma si Qhalif ni brutal sket. Kekadang dia panggil abang. Kekadang dia panggi 'imi'. Si qahirah memang dia tak panggil kakak....ppfftttt....

    ReplyDelete
  13. Cantik gambar tu Mia unik gitu hehe....
    Atuk tak sorok kunci ke? Macam dlm Iklan Raya tu hehe....

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!