Skip to main content

Damia dah 3 tahun!

Assalamualaikum

23hb Oktober 2014, genap umur Damia 3 tahun. Dah makin cerewet dah anak dara aku yang seorang ini.

Manja nya Ya Allah, teramatlah sangat. Sikit2 nak merajuk .. huhu ikut perangai baba lah tu, kuat merajuk....hehe
Umi ni jugalah yang nak kena pujuk. 
Peelnya kadang-kadang over dari abang-abangnya, kadang2 buatkan Umi lost temper gitu tapiiii bila dah abis kena marah, Damia nangis, rasa menyesal pula.


Dah mula bercakap sejak umur setahun lebih, jadi korang bayangkanlah masuk umur 3 tahun ni, bercakap mengalahkan mak nenek.

Satu-satunya cucu perempuan sebelah keluarga aku ... so haruslah manja terlebih. Tu sebab Damia sikit2 nak balik kampung di Kota Marudu. Ramai yang menanti di sana hehe...

Apa-apa pun Umi doakan semoga Damia menjadi anak yang solehah, berjaya di dunia dan akhirat ... semoga jadi anak yang berguna dan tidak lupa Umi dan Baba.....amin


Gambar tak berapa jelas sebab potong kek di malam hari. Ni pun Damia kena paksa pose, baru habis menangis sebab bangunkan dia dari tidur ... hehe



Comments

  1. selamat hari jadi damia..semoga menjadi anak yang solehah dan berbakti pada keluarga ye

    ReplyDelete
  2. happy birthday Damia!!

    tu pasal manja...the only cucu girl! :)

    ReplyDelete
  3. Kecil2 x reti ckp..suruh ckp..
    Dah besar x larat nk lyn..huh
    Selamat hr lahir

    ReplyDelete
  4. Selamat hari lahir damia. Smg membesar menjadi ank yg solehah.^^

    ReplyDelete
  5. Happy b'day damia... jadi anak yg solehah utk umi yer... :-)

    ReplyDelete
  6. Walaupun baru lepas menangis tapi boleh senyum menggoda lagi:)
    Happy birthday Damia..

    ReplyDelete
  7. wahhh blog baru!!cantikkkk :)

    happy besday damia ;)

    ReplyDelete
  8. Selamat hari jadi Damia.. Jadi anak yang solehah yea.

    ReplyDelete
  9. Sama besday ma anak sia la moy..heehehehe...
    Happy bithday Damia.. Semoga menjadi ank yg solehah..berjaya d dunia & akhirat.. Aminnn

    ReplyDelete
  10. Baru lepas nangis kena kejut yeh hihi....sian Damia....Tp bila nampak kek sure suka...tu dah senyum dah tu
    HEPY BEZDAY Damia .....moga makbullah doa ibu

    ReplyDelete
  11. hahah..sian dia kena paksa ..tapi bangun tidur [pun muka comel je..

    ReplyDelete
  12. happy birthday mia...
    be a good girl ye :)

    ReplyDelete
  13. happy brithday ade damia semoga jadi anak yang soleh berbakti pada orang tua wish you all the best pokonya hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a