Skip to main content

Manuk Wraps by me!

Assalamualaikum

Aku bukanlah penggemar makanan jenis wraps2 ni, sangat kebaratan gitu (kononlah). Aku kan tekak orang sabahan :P....teringat terus jeruk bambangan di rumah (aku dah top up sebalang lagi, hari tu dah abis 5 mangkuk aku kerjakan dengan hubby kihkihkih).

Ok balik cerita wraps tadi. 
Tapi kan sesekali makan ni memang lah sedap. Tetiba teringin pula nak makan wraps ni semalam. Nak beli di kfc, malas pula singgah. Lagipun rasanya menu tu bermusim kan. So pikir punya pikir, singgahlah di Giant membeli bahan2. Roti wraps tu, cheese, ayam (aku beli Ramly's burger tu jak) dan mayonis. Tak dapat cari salad pulak. So no vege lah dalam wraps ni.

Wraps dia aku guna jenama ni. Sedap juga selepas di grill atas kuali panas ... hehe

So bila dah dibalut2 dan dilipat dengan rapinya, inilah hasilnya. 

Manuk wraps by me!:D extra mayo sebab aku suka. Sampai meleleh keluar mayonya....

Shumi dan Shamzi bukan main eksaited makan. Siap kononnya minta buatkan satu lagi. Tapi tak sangka pula sekeping wraps yang telah dibalut bersama intinya tadi cukup mengenyangkan. 

Tak terabis dorang sebiji wraps tu. Hehe. Aku pun hanya mampu makan satu jak. Hubby haruslah lebih dari satu, kata orang tengok perutnya kihkihkih.

Walaupun simple, hubby cakap sedap. Kalau dah dia cakap gitu memanglah aku puas hati kan. Nanti nak buat lagi. :)


Note : Mesti korang tertanya2 kan apa tu Manuks..... Manuks is Ayam :)








Comments

  1. Manuks pansuh biasa la dengar. Ayam ya maksudnya..

    ReplyDelete
  2. uina, manuk wraps..bkin terliur ba meninguk tu mia..tambah lagi mayo yang meleleh..adei..

    ReplyDelete
  3. memang nampak sedap bah Mia.. aduii.. kalau aku ni, mmg failed mo masak sendiri.. haha

    ReplyDelete
  4. Oooo manuks is ayam...wrap nmpk sedap sgt mia...

    ReplyDelete
  5. wahhh kalau husband memuji tu, harus ulang byk2 kali tu ;p

    ReplyDelete
  6. Aku klo buat suka pakai hotdog atau chicken meatloaf. Pastu letak salad & thousand island mayo...perghhh...ko buat aku nak ber wrap dinner ni ☺

    ReplyDelete
  7. Kalau kami 3 wraps sorang baru kenyang hahahaa dasar, tapi memang kenyang lama makan wrap ni.

    ReplyDelete
  8. wraps ni nak kata 100% kebaratan, tak lah jugak..sebab ada jugak unsur2 turki..hihih

    bambangan tu apa? timun? :P

    ReplyDelete
  9. Ingatkan manuks tu jenama, ayam rupanya...
    Kat sini saya pun selalu juga buat wrap... tapi kat dalam tu letak kebab....
    Mmg mengenyangkan dan puas hati... saya suka letak cheese dan mayo byk2.. kolestrol letak tepi dulu... huhuhu

    ReplyDelete
  10. Tetiba teringat roti kebab dpd brand yg sama dlm esbok...dah nak expired 15 hb ni....harus buat jugak esok lusa ni

    ReplyDelete
  11. manuk tu rasanya sarawak pun ckp manuk gak, kat unimas dulu ramai kwn sabah sarawak, smpai confuse mana satu bahasa yg betul

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang