Skip to main content

Manuk Wraps by me!

Assalamualaikum

Aku bukanlah penggemar makanan jenis wraps2 ni, sangat kebaratan gitu (kononlah). Aku kan tekak orang sabahan :P....teringat terus jeruk bambangan di rumah (aku dah top up sebalang lagi, hari tu dah abis 5 mangkuk aku kerjakan dengan hubby kihkihkih).

Ok balik cerita wraps tadi. 
Tapi kan sesekali makan ni memang lah sedap. Tetiba teringin pula nak makan wraps ni semalam. Nak beli di kfc, malas pula singgah. Lagipun rasanya menu tu bermusim kan. So pikir punya pikir, singgahlah di Giant membeli bahan2. Roti wraps tu, cheese, ayam (aku beli Ramly's burger tu jak) dan mayonis. Tak dapat cari salad pulak. So no vege lah dalam wraps ni.

Wraps dia aku guna jenama ni. Sedap juga selepas di grill atas kuali panas ... hehe

So bila dah dibalut2 dan dilipat dengan rapinya, inilah hasilnya. 

Manuk wraps by me!:D extra mayo sebab aku suka. Sampai meleleh keluar mayonya....

Shumi dan Shamzi bukan main eksaited makan. Siap kononnya minta buatkan satu lagi. Tapi tak sangka pula sekeping wraps yang telah dibalut bersama intinya tadi cukup mengenyangkan. 

Tak terabis dorang sebiji wraps tu. Hehe. Aku pun hanya mampu makan satu jak. Hubby haruslah lebih dari satu, kata orang tengok perutnya kihkihkih.

Walaupun simple, hubby cakap sedap. Kalau dah dia cakap gitu memanglah aku puas hati kan. Nanti nak buat lagi. :)


Note : Mesti korang tertanya2 kan apa tu Manuks..... Manuks is Ayam :)








Comments

  1. Manuks pansuh biasa la dengar. Ayam ya maksudnya..

    ReplyDelete
  2. uina, manuk wraps..bkin terliur ba meninguk tu mia..tambah lagi mayo yang meleleh..adei..

    ReplyDelete
  3. memang nampak sedap bah Mia.. aduii.. kalau aku ni, mmg failed mo masak sendiri.. haha

    ReplyDelete
  4. Oooo manuks is ayam...wrap nmpk sedap sgt mia...

    ReplyDelete
  5. wahhh kalau husband memuji tu, harus ulang byk2 kali tu ;p

    ReplyDelete
  6. Aku klo buat suka pakai hotdog atau chicken meatloaf. Pastu letak salad & thousand island mayo...perghhh...ko buat aku nak ber wrap dinner ni ☺

    ReplyDelete
  7. Kalau kami 3 wraps sorang baru kenyang hahahaa dasar, tapi memang kenyang lama makan wrap ni.

    ReplyDelete
  8. wraps ni nak kata 100% kebaratan, tak lah jugak..sebab ada jugak unsur2 turki..hihih

    bambangan tu apa? timun? :P

    ReplyDelete
  9. Ingatkan manuks tu jenama, ayam rupanya...
    Kat sini saya pun selalu juga buat wrap... tapi kat dalam tu letak kebab....
    Mmg mengenyangkan dan puas hati... saya suka letak cheese dan mayo byk2.. kolestrol letak tepi dulu... huhuhu

    ReplyDelete
  10. Tetiba teringat roti kebab dpd brand yg sama dlm esbok...dah nak expired 15 hb ni....harus buat jugak esok lusa ni

    ReplyDelete
  11. manuk tu rasanya sarawak pun ckp manuk gak, kat unimas dulu ramai kwn sabah sarawak, smpai confuse mana satu bahasa yg betul

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a