Skip to main content

Mana satu gaya tidur anda?

Assalamualaikum

Mana satu gaya tidur anda ?? 

Sumber  : Facebook

Aku ?? Tak ada dalam gambar di atas sebab aku tidur suka peluk bantal ataupun selimut. Aku jenis yang tak suka pakai selimut, kecuali kalau darurat lah cam dalam bilik yang ber air-con ataupun semasa demam. Hari2 biasa aku lebih suka peluk selimut/bantal. 

Hubby pulak seperti gambar yang last tu. Tidur mesti ada selimut. Tak kira hari panas ke apa, wajib berselimut. Apalagi bila cuaca sejuk memang tak nampak kepala dah, masuk terus dalam selimut. 

Anak-anak aku semua rasanya ikut gaya aku tidur. Tak suka berselimut tetapi tidur mesti ada bantal peluk. Kalau tak, tak nyenyak tidur rasanya. :)

Korang pula tidur macam mana ??




Comments

  1. rasanya tak de jugak kot..
    tambah ada anak ni.. luth tidur bwh ketiak..sambil..menyunyut...oh

    ReplyDelete
  2. semua x de dalam senarai gaya tido anum
    hehe

    ReplyDelete
  3. Kakak suka berselimut tapi tak tutup kepala.
    Kalau tutup sampai kepala takut pulak nanti siapa yg nampak hihi...

    ReplyDelete
  4. Takde dlm gmbr. Sama mcm mia, tido kene ada bantal peluk..

    ReplyDelete
  5. ikut situasi ha3... asalkan lena ;p

    ReplyDelete
  6. Hi moy...lama sdh nda sia singgah d sini kan...hehehe...
    Hehehehe..sia mcm2 gaya tdo ada.....

    ReplyDelete
  7. haha.. aku jenis yg no 6 tu Mia.. tapi memang kmi aku dgn Pa'e ndak suka pkai selimut.. babahnya jak yg suka berselimut... haha

    ReplyDelete
  8. Hehe....malu nak bagi tahu weyh....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a