Skip to main content

Bertukar kepada Pak Rimau

Assalamualaikum

Selamat bercuti semua dan Selamat Hari Malaysia!
Duduk rumah je kah atau berjalan-jalan bersama family? Aku kat rumah jak. Cuti kan cuma sehari, esok dah mula kerja balik. 

Semalam aku keluar sekejap ke bandar, kononnya nak buka akaun pak rimau tu. Bukan apa, kiranya nak tukar bank gaji. Sebelum ni, bank tu bukanlah tak best tapi sangat international katanya, Cawangan pun terhad. Kat KK ni ada dua jak. Mesin ATM dan lain2, tak mesra pelanggan langsung. Cuma ada kat bank tu sahaja. Kat mall ke stesen minyak ke atau kedai 7eleven tu langsung tak ada. Susah nak ambik duit. Plus bank ni agak memilih 'orang' sedikit sampai orang besar pun tutup akaun kat situ.
Macam banyak tak best ni, kata tadi bukanlah tak best huhu

So pilih punya pilih, bank tempatan ni jugalah yang aku rasa ok. Cawangan banyak, mesin ATM ada di merata tempat dan yang penting Malaysia's bank. Jadi tak lah terasa sangat international.
Mula-mula kononnya nak buka akaun di banknya tapi teringat ada satu kiosk ngam2 berhadapan dengan Giant tempat kami selalu membeli dan belah, teruslah ke sana.
Senang nak singgah ke Giant lepas tu.




Sesampai di sana terus nyatakan tujuan untuk membuka akaun. Staff Maybank tu terus minta IC dan tolong isikan form. Tak banyak kerja aku. Cuma turunkan tandatangan sahaja. 
Urusan buka akaun cuma mengambil masa 15-20 minit sahaja. Cepatkan. Terus dapat debit kad Maybank dan boleh aktifkan akaun bila kita masukkan duit serendah RM10. Sangat mudah dan pantas. 
Kiosk Maybank tu pun buka sampai pukul 10 malam. Kalau tak sempat berurusan di bank siang hari boleh ke kiosknya sahaja. Patutnya semua bank pun boleh buat camni agar memudahkan urusan pelanggannya. 
Cukup puas hati dengan layanan staff Maybank tu. Macam ni lah kita mahu kan. :)




Comments

  1. senang kan mia guna pak rimau ni..caw ada di mana-mana..sya guna pak rimau ni sudah sangat lama..suda bepuluh tahun..memang best!!!! ^_^

    ReplyDelete
  2. sy sejak bujang smp skang memg guna maybank

    ReplyDelete
  3. sy sejak bujang smp skang memg guna maybank

    ReplyDelete
  4. salam mia..saya tag awak..^_^
    http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2014/09/liebster-award-tagged-by-farrah-mf.html

    ReplyDelete
  5. mybank memang mudah..akak pun dulu buka akaun bank lain..tapi tak syok terus tukar mybank.semua urusan jadi mudah.

    ReplyDelete
  6. laju dan pantas service Maybank Mia.. senang mo berurusan. . tapi Maybank di LD ni selalu sesak..kawasan kecil..huhu.. klu Maybank Tawau mmg puas hati jg...

    ReplyDelete
  7. bank tok rimau yg selalu menjadi kesayangan time gaji..hehe

    ReplyDelete
  8. Maybank memang mudah... Hari tu kad kredit saya dah expired... Call Maybank kat M'sia... Tanya boleh tak pos ke UK? Mereka kata boleh... Tak lama (dlm seminggu), kad terus sampai.... Pantas dan efisyen sungguh!
    Yang bank HSBC saya tu, sampai ke hari tak settle pun lagi masalah.... huhuhu

    ReplyDelete
  9. assalam ..

    selamat berkenalan.

    jom ke blog saya. kisah saya dalam menurunkan berat dan mengekalknya sebagai suri rumah yang bekerja.thanks

    ReplyDelete
  10. saya pun suka Maybank..convenient.

    ReplyDelete
  11. Yelah senang masuk gaji dalam bank yg banyak ATM...senang nak keluar duit hehe....Tapi company awak tak kisah ke Mia....kadang tu company kan dah ada bank dia sendiri

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a