Skip to main content

Bahaya tak kenal tempat

Assalamualaikum

Sumber : Facebook

Sumber : Facebook

Terkejut nampak berita ni semalam. Mana tak terkejut kalau kejadian tu berlaku di kampung aku Kota Marudu. 
Kota Marudu jarang ada jenayah besar seperti begini, tetapi tiba2 jadi macam ni terasa bahaya tak kenal tempat dah.

Kejadian berlaku pada 15 sept 2014, dekat simpang Kg Tagaroh, Kota Marudu. Dua suspek perompak tu sebenarnya melarikan diri daripada polis dari Sandakan dengan memandu sebuah kereta yang dicuri. 

Kedua2 penjenayah ni merbahaya sebab memiliki pistol. Huhu
Nasib baik pihak polis cekap. Keduanya dapat ditangkap setelah kereta mereka terbabas apabila pihak polis berjaya menembak tayar kereta perompak tu.

Itu seperti cerita yang tersebar di Facebook. Tetapi rata2 semua cerita hampir sama. 
Bayangkan jauhnya Kota Marudu dan Sandakan (rujuk peta Sabah), tak sangka dorang boleh lari ke daerah kecil ni. Dan dengan bersenjata api lagi...hmmmm
Terasa bahaya ada di mana-mana.



Semoga kita dijauhkan dari segala bahaya dan bala bencana......


Note : Syabas PDRM!



Comments

  1. Salam Mia.. ada juga terbacani di FB & Whatapps group..isk! terkejut juga.. ingatkan bukan di Sabah..sekali baca btl2 lah di Kota Marudu.. terus ingat kg Mia... huhu..
    macam2 bah skrg, bikin takut.. penjenayah pun makin berani..mcm2 taktik skrg...

    ReplyDelete
  2. mungkin diorang ingat boleh menyorok dalam pekan kecil, tapi polis lebih cekap..jauh tu sandakan dengan kota marudu..

    ReplyDelete
  3. Nama pun penjahat Mia. Mereka memang licik. Mencari kawasan yg jauh dari bandar konon. Sama macam kes yg menembak mati pegawai bank di ibukota lari sampai ke Kota Tinggi Johor. Tapi alhamdulillah akhirnya tewas juga..

    Mana kita sangka perkara begini kan Mia..

    ReplyDelete
  4. Mcm2 kes jenayah skrg... smg Allah sentiasa lindungi kita semua dr bahaya & malapetaka. Amin.

    ReplyDelete
  5. fuh, bikin takut juga kalau berlaku macam ni di tempat sendiri kan mia..jauh ba pula tu dorang lari dari sandakan pigi kota marudu..adeii..

    ReplyDelete
  6. So scary... Kadang2 takut mau keluar malam... Ko taulah sekarang mana2 pun bahaya... yang penting mau berwaspada sentiasa ni

    ReplyDelete
  7. jauhnya diorang bleh lepas... bahaya.. bahaya..

    ReplyDelete
  8. Semoga kita semua dilindungi...Amin

    ReplyDelete
  9. bahaya nya...mujur dapat ditangkap..

    ReplyDelete
  10. kalau dah namanya penjahat mmg macam tu la..nasiblah pilis kita ni kategori cekap

    ReplyDelete
  11. Tahniahkan pada Polis kita yg cekap tu....I loike.....
    Dunia sekarang ni mmg tak selamat dah..... sana sini bahaya, selain usaha doa ajelah moga kita terselamat

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang