Skip to main content

Bahaya tak kenal tempat

Assalamualaikum

Sumber : Facebook

Sumber : Facebook

Terkejut nampak berita ni semalam. Mana tak terkejut kalau kejadian tu berlaku di kampung aku Kota Marudu. 
Kota Marudu jarang ada jenayah besar seperti begini, tetapi tiba2 jadi macam ni terasa bahaya tak kenal tempat dah.

Kejadian berlaku pada 15 sept 2014, dekat simpang Kg Tagaroh, Kota Marudu. Dua suspek perompak tu sebenarnya melarikan diri daripada polis dari Sandakan dengan memandu sebuah kereta yang dicuri. 

Kedua2 penjenayah ni merbahaya sebab memiliki pistol. Huhu
Nasib baik pihak polis cekap. Keduanya dapat ditangkap setelah kereta mereka terbabas apabila pihak polis berjaya menembak tayar kereta perompak tu.

Itu seperti cerita yang tersebar di Facebook. Tetapi rata2 semua cerita hampir sama. 
Bayangkan jauhnya Kota Marudu dan Sandakan (rujuk peta Sabah), tak sangka dorang boleh lari ke daerah kecil ni. Dan dengan bersenjata api lagi...hmmmm
Terasa bahaya ada di mana-mana.



Semoga kita dijauhkan dari segala bahaya dan bala bencana......


Note : Syabas PDRM!



Comments

  1. Salam Mia.. ada juga terbacani di FB & Whatapps group..isk! terkejut juga.. ingatkan bukan di Sabah..sekali baca btl2 lah di Kota Marudu.. terus ingat kg Mia... huhu..
    macam2 bah skrg, bikin takut.. penjenayah pun makin berani..mcm2 taktik skrg...

    ReplyDelete
  2. mungkin diorang ingat boleh menyorok dalam pekan kecil, tapi polis lebih cekap..jauh tu sandakan dengan kota marudu..

    ReplyDelete
  3. Nama pun penjahat Mia. Mereka memang licik. Mencari kawasan yg jauh dari bandar konon. Sama macam kes yg menembak mati pegawai bank di ibukota lari sampai ke Kota Tinggi Johor. Tapi alhamdulillah akhirnya tewas juga..

    Mana kita sangka perkara begini kan Mia..

    ReplyDelete
  4. Mcm2 kes jenayah skrg... smg Allah sentiasa lindungi kita semua dr bahaya & malapetaka. Amin.

    ReplyDelete
  5. fuh, bikin takut juga kalau berlaku macam ni di tempat sendiri kan mia..jauh ba pula tu dorang lari dari sandakan pigi kota marudu..adeii..

    ReplyDelete
  6. So scary... Kadang2 takut mau keluar malam... Ko taulah sekarang mana2 pun bahaya... yang penting mau berwaspada sentiasa ni

    ReplyDelete
  7. jauhnya diorang bleh lepas... bahaya.. bahaya..

    ReplyDelete
  8. Semoga kita semua dilindungi...Amin

    ReplyDelete
  9. bahaya nya...mujur dapat ditangkap..

    ReplyDelete
  10. kalau dah namanya penjahat mmg macam tu la..nasiblah pilis kita ni kategori cekap

    ReplyDelete
  11. Tahniahkan pada Polis kita yg cekap tu....I loike.....
    Dunia sekarang ni mmg tak selamat dah..... sana sini bahaya, selain usaha doa ajelah moga kita terselamat

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a