Liebster Award dari OKJE - Mia - Memories of Mine

Latest

Tuesday, May 13, 2014

Liebster Award dari OKJE

Assalamualaikum

Lamanya aku tak buat benda 'tag'2 ni...hehe tup tup tetiba nampak nama tersenarai dalam list yang di tag oleh si Hainomokje kita tu. Kalau ikutkan hati memang dah bersara daripada 'soalan berantai' ni tapi demi kerana menjaga hati seorang teman di alam maya, ku relakan jua membuatnya...gitu kihkihkih


Award yang aku terima dari Okje.....cantik tak cantik tak


Peraturan-peraturan yang korang kena baca sebelum aku bagi award pula :-

Rules 1: Berterima kasih kepada orang yang nominated korang. Korang juga kena letakkan link blog dia dalam blog korang
Rules 2: Letakkan gambar Liebster Award dalam blog korang
Rules 3: Jawab 11 soalan yang dikemukan oleh orang yang nominated korang.

Rules 4: Senaraikan 11 fakta pasal diri korang secara rawak 
Rules 5: Calonkan 5 ke 11 blog yang korang rasakan layak dan mempunyai kurang daripada 
1000 followers

Rules 6: Senaraikan 11 soalan baru untuk blogger yang korang nominated kan
Rules 7: Senaraikan kembali rules ni dalam blog korang
Rules 8: Beritahu orang yang korang nominated tu dan sertakan sekali link entry korang! 

11 Soalan dari Okje itu ialah

1)  Nama panggilan yang korang suka OKje panggil dan kenapa?
Mia jak. Sebab memang tu lah nama aku pun. hehe

2)  Entri korang yang paling best yang korang nak OKje baca?
emmmm....semua entri boleh ke...ok bah kalau ko Okje

3)  Satu kebaikan yang ada pada diri korang yang patut OKje tahu?
Macam jawapan angkat bakul sendiri ni. Peramah....hehe

4)  Satu sikap buruk korang yang patut OKje tahu?
Cepat marah....huhu

5)  Bahagian tubuh korang yang korang rasa cantik?
Mata.....hehe sebab tu terpaksa cover guna cermin mata.

6)  Siapakah orang yang ingin korang jumpa kalau diberi peluang?
OKje....boleh ke

7)  Peristiwa paling best dalam hidup korang?
Bila ada keluarga sendiri.

8)  Impian korang yang masih belum tercapai?
Jadi jutawan...hahaha

9)  Makanan dan minuman yang selalu korang order kalau makan luar?
Makan - Nasi Ayam Penyet, Minuman - Air Bandung

10)Kalau korang jadi kaya?
Aku belanja semua.....

11)OKje di mata korang? Nak kritik pun OK ..... mak OK jer!

Seorang remaja purba yang awet muda, mak yang sempoi, isteri mithali yang pandai ambik hati suami (selalu dapat apa yang diminta...hehe) ni ikut pemerhatian dan pembacaan entri Okje...jangan marah ye

11 fakta mengenai diri-sendiri secara rawak

1) Anak kedua dari 5 beradik

2) Pernah belajar Bahasa Mandarin tapi tak ingat dah. Setakat kira sampai sepuluh tu, tanya nak makan ke, tanya sapa nama tu boleh lah....hehe

3) Paling lambat makan. Macam tercekik pula kalau makan laju2.

4) Pernah panjat Gunung Kinabalu walaupun sebenarnya seorang yang gayat. Tak boleh tengok bawah dari tempat yang tinggi, cam terasa nak jatuh jak.

5) Terlampau teliti. 

6) Cepat marah tapi lepas tu akan cool down sendiri.

7) Aku kalau orang baik dengan aku, aku balas baik, tapi kalau tengok aku macam aku ni kuli dia...siaplah. Ambik ko bebelan aku...huhu

8) Pantang dengan orang yang 'bagaikan melepaskan anjing yang tersepit'. 

9) Nak cari side income tapi tak tahu macam mana nak mula.

10) Tidak boleh makan di restoran mamak/India....confirm besok mesti ceri beri.

11) Suka tengok filem SRK....hehe


Mesti korang debar2 kan, abislah aku ditag...hehe Memandangkan mengikut firasat hati korang akan ditag oleh rakan-rakan yang lain, maka aku dengan senang hati bagi award ni buat korang yang sedang membacanya. Korang nak buat, dipersilakan, soalannya?? korang ceritakan saja serba sedikit tentang diri korang. Tapi kalau korang tak mo buat, aku ok je...hehe



Note : Siap juga buat segmen tag2 ni...hehe diharap OKje berpuashati dengan jawapannya :P



7 comments:

  1. iyoooo lah..memandangkan cik dah baca...nt cik buat entry ek..hihihi

    ReplyDelete
  2. ala...citer la lagi, i suka baca jawapan kepada soalan2 berantai ni, macam best jak hehehe.

    ReplyDelete
  3. Wah.. menarik ni.. dapat tahu fakta ttg blogger

    ReplyDelete
  4. berapa kali ulang tgk Kuch Kuch Hota Hey? hahahaha

    ReplyDelete
  5. wah peminat SRK rupanya simia nie yer..hehehe

    ReplyDelete
  6. owhhhh bole paham la kalau org berbahasa mandarin ni yer ;)

    ReplyDelete
  7. Mia tq join ek.....sori tak sempat baca entri lain lagi tau...
    Tak marah pun....hish tak de lah dpt semuanya apa yg nak tu...kekadang jer..Mcm manalah kalau kita jumpakan...sorang makn cepat sorang mkn lambat...hehe..Jemur baju mesti teliti nikan...

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!