Skip to main content

Hari cuti ku yang bukan cuti

Assalamualaikum

Tajuk post bukan main.....langsung tidak ada unsur-unsur SEO. Nda apalah bah kan, asalkan korang faham (^_~)

Hari ni Puan punya blog bercuti dari kerja di opis. Ambik Annual Leave katanya sebab nak sambung cuti Public Holiday esok. Nak rehat2 tapi sebenarnya tak jugalah berapa rehat. 

Katanya cuti tapi sama jugalah rutin harian setiap isnin. Bangunkan anak-anak, siap2 nak hantar dorang pegi sekolah. Tak adanya nak bangun lambat-lambat sebab cuti... Balik dari menghantar, sambung kerja-kerja di rumah, basuh baju bajan, layan peel si Damia (Damia sengaja aku tak hantar pegi taska, buat peneman aku di rumah :D), masak untuk hubby, kemas2 rumah walaupun sebenarnya tak juga pandai-pandai kemas...lipat-lipat baju tapi aku heran lepas lipat mesti baju menggunung balik dalam bakul tu :p

Tapi itu dah jadi rutin harian seorang ibu kan.......penat sekalipun tetap akan lakukan juga kerja2 tu semua. Kalau kita tak buat siapa lagi kan...kan kan kan


Harta yang paling bernilai dalam hidup ini. 



Oh ya, nak ucapkan tahniah kepada Pakcik Rahim dan Makcik Lyiena yang menerima kehadiran orang baru yang selama ini dinantikan. Lama dorang menunggu, hampir 8 ke 7 tahun baru mendapat rezeki.


Gambar pinjam dari FB Pakcik Rahim. Baby boy yang belum bernama. Moga baby cepat keluar dari hospital ye sebab kata pakcik Rahim baby terpaksa kena tahan kejap sebab ada jangkitan kuman sedikit. 





Comments

  1. salam
    selamat pagi isnin
    singgah kejap minggu nie anum bz sangat2

    ReplyDelete
  2. Dah namanya ibu Mia gitulah nasib kita hehe...
    Pakcik Rahim tu sapa? Pakcik awak ke?....Anak sulung ke? Lama mereka bersabarkan ...apa agaknya petua dia....anak sedara OKje pun ada gak yg masih belum dikurniakan cahaya mata..manalah tau ada petua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.....redha je lah...nasib baik ada anak2 penyeri hidup, hilang juga rasa penat.

      Pakcik Rahim tu adik mak Mia OKje...Lama juga dorang menantikan cahaya mata. Tak tahulah apa petua tapi mungkin dah rezeki :D

      Delete
  3. Lupa nak infor awak telah di tag ye Mia http://hainomokje.blogspot.com/2014/05/liebster-award.html

    ReplyDelete
  4. biasalah tanggungjawab mak mak, kalau tak sape nak buat lagi kan kalau bukan kite

    ReplyDelete
  5. Kalau dah mak kan mia mmg takder istilah rehatnya hinggalah anak2 dah tinggalkan emak berdikari...:)

    ReplyDelete
  6. biasa lah tu kak....baju bajan ne xkan pandai habis di bakul tu...dah habis cuci..sekali ada lagi masuk dlm bakul...

    ReplyDelete
  7. Rasanya semua ibu2 mmg begini kan Mia.. nama jak bah cuti tapi banyak jugak kerja yg menunggu di rumah...hehe.. comellnya baby...
    Damia kawan mama lah ni di rmh..:)

    ReplyDelete
  8. Memang x der istilah cuti utk kita yg bergelar ibu ni. Cuti dari berkerja ia, tapi kerja ada jer menanti kat umah tu :-)

    ReplyDelete
  9. Mak mak ni ada je keje nak buat. Sakit dmm pun kena buat keje gak.

    ReplyDelete
  10. bah...tia juga pandai pandai itu baju surut kan, balik balik menimbun membukit muahahaha.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc