Google Analytics - Mia - Memories of Mine

Latest

Friday, April 11, 2014

Google Analytics

Assalamualaikum

Lambat bersiaran hari disebabkan ke bz an yang melanda gitu....
Hari tu aku register lah konon di Google Analytics. Nak juga lah tengok statistik trafik blog ni walaupun aku tahu tak berapa ramai yang nak singgah....hehe

Dengar kata, data dalam Google Analytics ni lebih accurate dari data yang dalam Nuffnang tu. Tak tahu betul ke tidak....


So setelah mengumpul data lebih kurang 3 minggu yang lalu.....ini lah lebih kurang statistik trafik blog yang tak seberapa ini. Tapi yang ni tak tahulah per day ke per week. Kena tingkatkan usaha untuk naikkan trafik lagi... :D




11 comments:

  1. biasanya google analytic dia akan automatically tunjuk data tuk sebulan mia...kalau kita tak set nak tengok yg pada certain date jer..

    ReplyDelete
  2. Kalau tengok tiap hari meningkat semangat berblog pun rajin ye Mia..

    ReplyDelete
  3. ooo... baru plak tau Mia kegunaan google analytic ni... :)

    ReplyDelete
  4. cayok..
    mana link nak check jugak mia?

    ReplyDelete
  5. BANYAK NYA... KIRA POPULARLAH JUGAK NI.. BANYAK CARIAN MASUK

    ReplyDelete
  6. google analytics memang lebih accurate mia anddddd yang paling best...boleh detect URL mana yang datang blog kita juga... ada caranya... ha ha ha... *_^... senang aku nak monitor stalker tu Mia... pas tu senang aku nak tengok apa yang digalinya... lol...

    ReplyDelete
  7. Hebatlah akak Mia. Banyak yang datang ke blog akak.

    ReplyDelete
  8. Mcm sy tgk ari ari....nk bg semangat sket...goggle analytics memg lg accurate dr nuff punye

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!