Skip to main content

'Aku' dan Aisbox tak dapat dipisahkan

Assalamualaikum

'Aku' dan esbok tak dapat dipisahkan. 

Maaf gambar kurang jelas sebab snap di waktu kelam gitu. Ni ambik gambar dulu baru bebelkan Damia...hehe

Setiap minit mesti budak ni buka esbok. 
Jenguk kejap, belek2 benda kat dalam tu, pastu tutup. 
Tak lama kemudian buka lagi, jenguk, belek2, tutup.
Itulah keja dia setiap hari selain daripada bermain dan tengok tv.
Uminya ni dah jemu asyik membebel kat budak ni sebab hari-hari buka esbok.
Kalaulah esbok tu boleh bercakap rasanya dia pun dah naik fed up tengok 
budak kecik ni.Tak tahu apa benda lah yang dicarinya dalam esbok tu.
Sampai ke satu tahap, kedapatan ni, syok2 dia duduk kat dalam esbok tu..huhu

Aku kadang-kadang heran juga dengan budak kecik camni,
banyak-banyak tempat yang dia boleh explore, esbok ni juga yang digemarinya.
Mak-mak budak yang lain pun aku tahu hadapi masalah yang sama camni.
Kalaulah esbok tu aku boleh simpan kunci mangga, memang lama dah aku buat.
Tapi adakah kunci untuk esbok ni ?? huhu


Note : Tapi kan kadang-kadang bapa budak pun suka buka tutup esbok ni...hehe



 

Comments

  1. kedapatan sudah. hahaha
    Ada jual penyendal esbok ni sebenarnya, kira macam kita klip kat atas tu, so budak2 takleh bukak la, kami pun ada beli tapi tak pakai pun sebab JJ jarang buka tutup esbok ni unless ada something yang dia betul2 nak.

    ReplyDelete
  2. Hahaha...baik nyer tempat lepak. Bley gang ngan anak dara aku tu. Kejap2 buka...kejap2 buka. Letih freezer tu. Lock haritu pon tak menjadi. Nak kena cari lock lain nih.

    ReplyDelete
  3. sama macam si kembar...kalau dapat duk dalam peti ais lagi dia suka...ikutkan hati nak sumbat je dalam peti ais...

    ReplyDelete
  4. cantik nya tempat dia lepak..anak SB pon sama..bukan sikecik tu saja tapi dua orang yg dah tahun 5,6..suka bukak tutup esbok

    ReplyDelete
  5. sejuk tu Mia, tu yang dia suka tu...

    ReplyDelete
  6. duiii.. peti sjuk tmpt ferverate.. hehe

    ReplyDelete
  7. :) belajar dari ibubapa ... cute apa :D

    ReplyDelete
  8. Saya pernah terbaca satu website, mmg ada jual 'kunci pintu fridge' ni...Cuba lah cari

    ReplyDelete
  9. amik udara sejuk kot mia..hahaha.tingat plak citer upin ipin..
    anak zee pon sama..dok ulang alik bukak tutup..kadang terbiar pintu esbok tu tak bertutup..ntah ape yang dicarinya..

    ReplyDelete
  10. he3 lawak la.... bajet nak sejuk mcm kat oversea kot theheheee

    ReplyDelete
  11. ahahha..mmg cute bah Damia ni... tapi kan sama juga dgn Pa'e dulu2 Mia..suka main di esbok..kejap buka, kejap tutup..ndak tau apa yg di tgk nya...hihi

    ReplyDelete
  12. yelah panas ni kan...duduk dalam sebok tu sejuk lah sikit..

    ReplyDelete
  13. hehehe budak2 mmg ginilah. tapi kena tgk2 kan juga tu !

    ReplyDelete
  14. Ohhhhh dah tau dah puncanya.....nape? Sebab ngikut gene apaknya hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang