Skip to main content

'Aku' dan Aisbox tak dapat dipisahkan

Assalamualaikum

'Aku' dan esbok tak dapat dipisahkan. 

Maaf gambar kurang jelas sebab snap di waktu kelam gitu. Ni ambik gambar dulu baru bebelkan Damia...hehe

Setiap minit mesti budak ni buka esbok. 
Jenguk kejap, belek2 benda kat dalam tu, pastu tutup. 
Tak lama kemudian buka lagi, jenguk, belek2, tutup.
Itulah keja dia setiap hari selain daripada bermain dan tengok tv.
Uminya ni dah jemu asyik membebel kat budak ni sebab hari-hari buka esbok.
Kalaulah esbok tu boleh bercakap rasanya dia pun dah naik fed up tengok 
budak kecik ni.Tak tahu apa benda lah yang dicarinya dalam esbok tu.
Sampai ke satu tahap, kedapatan ni, syok2 dia duduk kat dalam esbok tu..huhu

Aku kadang-kadang heran juga dengan budak kecik camni,
banyak-banyak tempat yang dia boleh explore, esbok ni juga yang digemarinya.
Mak-mak budak yang lain pun aku tahu hadapi masalah yang sama camni.
Kalaulah esbok tu aku boleh simpan kunci mangga, memang lama dah aku buat.
Tapi adakah kunci untuk esbok ni ?? huhu


Note : Tapi kan kadang-kadang bapa budak pun suka buka tutup esbok ni...hehe



 

Comments

  1. kedapatan sudah. hahaha
    Ada jual penyendal esbok ni sebenarnya, kira macam kita klip kat atas tu, so budak2 takleh bukak la, kami pun ada beli tapi tak pakai pun sebab JJ jarang buka tutup esbok ni unless ada something yang dia betul2 nak.

    ReplyDelete
  2. Hahaha...baik nyer tempat lepak. Bley gang ngan anak dara aku tu. Kejap2 buka...kejap2 buka. Letih freezer tu. Lock haritu pon tak menjadi. Nak kena cari lock lain nih.

    ReplyDelete
  3. sama macam si kembar...kalau dapat duk dalam peti ais lagi dia suka...ikutkan hati nak sumbat je dalam peti ais...

    ReplyDelete
  4. cantik nya tempat dia lepak..anak SB pon sama..bukan sikecik tu saja tapi dua orang yg dah tahun 5,6..suka bukak tutup esbok

    ReplyDelete
  5. sejuk tu Mia, tu yang dia suka tu...

    ReplyDelete
  6. duiii.. peti sjuk tmpt ferverate.. hehe

    ReplyDelete
  7. :) belajar dari ibubapa ... cute apa :D

    ReplyDelete
  8. Saya pernah terbaca satu website, mmg ada jual 'kunci pintu fridge' ni...Cuba lah cari

    ReplyDelete
  9. amik udara sejuk kot mia..hahaha.tingat plak citer upin ipin..
    anak zee pon sama..dok ulang alik bukak tutup..kadang terbiar pintu esbok tu tak bertutup..ntah ape yang dicarinya..

    ReplyDelete
  10. he3 lawak la.... bajet nak sejuk mcm kat oversea kot theheheee

    ReplyDelete
  11. ahahha..mmg cute bah Damia ni... tapi kan sama juga dgn Pa'e dulu2 Mia..suka main di esbok..kejap buka, kejap tutup..ndak tau apa yg di tgk nya...hihi

    ReplyDelete
  12. yelah panas ni kan...duduk dalam sebok tu sejuk lah sikit..

    ReplyDelete
  13. hehehe budak2 mmg ginilah. tapi kena tgk2 kan juga tu !

    ReplyDelete
  14. Ohhhhh dah tau dah puncanya.....nape? Sebab ngikut gene apaknya hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa