Skip to main content

PM Najib Razak's Press Statement on MH370

Assalamualaikum


Sumber : Facebook/PMNajibRazak

~~ Bukan berita ini yang ingin kita dengar setelah hampir 2 minggu lebih mencari kemana menghilangnya pesawat MH370. Tetapi itulah hakikat yang harus kita terima walaupun terasa amat berat mengakuinya. Ya Allah, Kau tabahkanlah dan kuatkan semangat keluarga mangsa-mangsa yang terlibat. Berat sungguh dugaanMu, Ya Allah. MH370 lenyap ditelan arus gelombang Lautan Hindi. Jika begitulah kehendakNya, kami terima dengan redha. Damailah kau di sana MH370. Seluruh Malaysia, malah satu dunia menangisi kehilanganmu~~   





Comments

  1. Ya Allah...mmg sedih bah Mia..bila baca berita ni smpai mengalir air mata...moga semua keluarga penumpang & anak kapal diberikan ketabahan berlipat ganda...mmg berat dugaan ini... Al-Fatihah & salam Takziah...:(

    ReplyDelete
  2. Takziah kepada keluarga mangsa..Allahuakbar

    ReplyDelete
  3. Allah Maha Mengetahui... my condolences to all involve dan Al-Fatihah for the muslims passenger... sobbbb....

    ReplyDelete
  4. salm takziah buat semua keluarga mangsa MH370..

    ReplyDelete
  5. sedih hiba kelu..semua perasaan menjadi satu. semoga keluarga mangsa tabah menghadapi dugaan yg maha hebat ini. al-fatihah..

    ReplyDelete
  6. sgt sedih... salam takziah & al fatihah !

    ReplyDelete
  7. Kalau boleh mmg nak mereka semua selamat dan bertemu kembali tp apakan daya....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a