Skip to main content

Tempias kegembiraan

Assalamualaikum

Semalam company kat tempat aku keja ni buat satu majlis makan malam ringkas sempena CNY yang akan habis jumaat ni. Agen Insurans dan staff dijemput ke majlis makan malam yang di adakan di Hotel Ming Garden, Kota Kinabalu.

Majlis dia cam biasa lah, standard jak, ucapan ringkas dari boss, kemudian penyampaian bonus keuntungan kepada agen2 yang layak dan acara wajib adalah makan-makan...hehe yang ni memang wajib. 




Dinner abis kira2 jam 9.15 malam. Agen-agen yang dapat bonus tu semua bukan main lagi senyum sampai ke telinga. Masyuk masyuk kata dorang. 
Dan yang bestnya....hehe aku pun kena tempias juga dari pemberian bonus tu...
syukur, dah namanya rezeki kan. 





Mood : Shopping ! (^_________^)



Comments

  1. Rezeki kan Mia...syukur....
    banyak juga angpow tu...boleh shopping2...hehe

    ReplyDelete
  2. wooowwww...best nya kak mia dapat bonus...banyak pula 2...untung lah..

    ReplyDelete
  3. 6 thun dah kerja..
    sejak 6 tahun lepas dpt rm2 angpow

    ReplyDelete
  4. Bestnya dapat angpow. Murah rezeki.

    ReplyDelete
  5. Rezeki tu..... syukur....
    dapat management yang baik untunglah staff2nya..... dpt management yang berkira habislah staff2nya.........

    ReplyDelete
  6. Alhamdullilah rezeki Mia dapat Angpow ni. Seronokkan.. :-)

    ReplyDelete
  7. Best!! tempias lebih ni Mia:)
    Dapat juga suami dan anak-anak merasa sama kan..

    ReplyDelete
  8. salam..

    wah, siuknya..ba, syukur alhamdulillah rezeki..boleh sudah pigi shopping tu..heheh..

    ReplyDelete
  9. Boleh makan besar dapat angpow banyak-banyak..

    ReplyDelete
  10. wah kemain lagi tempiasnyer nie..mmg patutlah bershopping sakan nie mia..:)

    ReplyDelete
  11. wahhhh..banyaknya duit ang paw tu!! nak sikit. hehehe

    ReplyDelete
  12. banyak nya kandungan angpow tu mia!!..leh blanja beger itik satu

    ReplyDelete
  13. tempias luar biasa ni berkeping-keping note..grr
    memang time CNY la kita2 yang swasta ni merasa lebih skit kan..'kalo gomen raya puasa dapatnya..hehehe

    ReplyDelete
  14. oiii... banyaknye duitttt... bak ar sikit... plis!!!

    ReplyDelete
  15. Wieeee jom jom shopping, i pun excited gak ha. Moga sentiasa murah rezeki u.

    ReplyDelete
  16. eh eh jom shopping sama..hahaha

    ReplyDelete
  17. banyak nya dapat..nak sekeping..heheh

    ReplyDelete
  18. Wahhh banyak tu Mia.....shoppinglah yek apa lagi!...nanti dah shopping jgn lupa share tau!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a