Skip to main content

Tempias kegembiraan

Assalamualaikum

Semalam company kat tempat aku keja ni buat satu majlis makan malam ringkas sempena CNY yang akan habis jumaat ni. Agen Insurans dan staff dijemput ke majlis makan malam yang di adakan di Hotel Ming Garden, Kota Kinabalu.

Majlis dia cam biasa lah, standard jak, ucapan ringkas dari boss, kemudian penyampaian bonus keuntungan kepada agen2 yang layak dan acara wajib adalah makan-makan...hehe yang ni memang wajib. 




Dinner abis kira2 jam 9.15 malam. Agen-agen yang dapat bonus tu semua bukan main lagi senyum sampai ke telinga. Masyuk masyuk kata dorang. 
Dan yang bestnya....hehe aku pun kena tempias juga dari pemberian bonus tu...
syukur, dah namanya rezeki kan. 





Mood : Shopping ! (^_________^)



Comments

  1. Rezeki kan Mia...syukur....
    banyak juga angpow tu...boleh shopping2...hehe

    ReplyDelete
  2. wooowwww...best nya kak mia dapat bonus...banyak pula 2...untung lah..

    ReplyDelete
  3. 6 thun dah kerja..
    sejak 6 tahun lepas dpt rm2 angpow

    ReplyDelete
  4. Bestnya dapat angpow. Murah rezeki.

    ReplyDelete
  5. Rezeki tu..... syukur....
    dapat management yang baik untunglah staff2nya..... dpt management yang berkira habislah staff2nya.........

    ReplyDelete
  6. Alhamdullilah rezeki Mia dapat Angpow ni. Seronokkan.. :-)

    ReplyDelete
  7. Best!! tempias lebih ni Mia:)
    Dapat juga suami dan anak-anak merasa sama kan..

    ReplyDelete
  8. salam..

    wah, siuknya..ba, syukur alhamdulillah rezeki..boleh sudah pigi shopping tu..heheh..

    ReplyDelete
  9. Boleh makan besar dapat angpow banyak-banyak..

    ReplyDelete
  10. wah kemain lagi tempiasnyer nie..mmg patutlah bershopping sakan nie mia..:)

    ReplyDelete
  11. wahhhh..banyaknya duit ang paw tu!! nak sikit. hehehe

    ReplyDelete
  12. banyak nya kandungan angpow tu mia!!..leh blanja beger itik satu

    ReplyDelete
  13. tempias luar biasa ni berkeping-keping note..grr
    memang time CNY la kita2 yang swasta ni merasa lebih skit kan..'kalo gomen raya puasa dapatnya..hehehe

    ReplyDelete
  14. oiii... banyaknye duitttt... bak ar sikit... plis!!!

    ReplyDelete
  15. Wieeee jom jom shopping, i pun excited gak ha. Moga sentiasa murah rezeki u.

    ReplyDelete
  16. eh eh jom shopping sama..hahaha

    ReplyDelete
  17. banyak nya dapat..nak sekeping..heheh

    ReplyDelete
  18. Wahhh banyak tu Mia.....shoppinglah yek apa lagi!...nanti dah shopping jgn lupa share tau!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang