Skip to main content

Mandi Minyak

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Opppppsss...mandi minyak yang aku maksudkan bukanlah aku dah beralih kerjaya menjadi seorang pesilat. No No No..
Kan pesilat2 tu ada sesetengahnya mengamalkan upacara mandi minyak dimana dalam upacara ni dorang akan menguji ketahanan mereka terhadap minyak panas. 
Jangan tanya macam mana aku tahu, korang google jak actually baru tahu semasa menaip entri ni sebab tajuk aku bubuh cam lain sikit kan, so mengoogle lah kalau ada cerita tentang mandi minyak ni, tu pasal aku tahu..hehe

Mandi minyak yang aku maksudkan, emmm korang tengoklah anak dara sapa lah di bawah ni...huhu




Dah kenyang dan masih dibiarkan depan makanan, beginilah jadinya. Kan semalam brekpes kami bihun goreng dan bubur, dicampurkan semua tu dalam satu mangkuk dan tuang lagi segelas air. Air minum abangnya yang tak abis masa tu Rasa2 dah sebati semuanya, abis dilumur kan satu badan dan muka....ish ish ish...sabar jak lah Umi ko ni Damia. 
Aku terus angkat Damia ke bilik air tapi lepas abis snap gambar dia lah, harus dijadikan entri dalam blog ni hehe dasarrrrr, terus mandikannya . Satu badan dah bau bihun goreng..huhu 

Sabar je lah. Dah perangai budak2, semua benda pun nak dieksperimenkan..hehe



Comments

  1. Hahhaa.. Damia...damia... lucu bah.. biasalah kan budak2.. mo meng exlpore lah tu..hihi

    ReplyDelete
  2. Ingat mandi minyak aper tadi...kemain lagi damia ni yer...

    ReplyDelete
  3. Adussss..habes dikerjakan makanannyer seluruh badan yer...hehe..dorang nie memang kalau dapat main lumur2, kotor2 mmg suka benar..tak payah suruh...mesti jenuh kan nak mencuci badannya tuh..:)

    ReplyDelete
  4. isk isk isk..kreatifnya..budak tengah belajar mmg beginilah kerenahnya..

    ReplyDelete
  5. hehe. kenyang sgt laa tu smpai jadi mainan dibuatnya :D

    ReplyDelete
  6. bertabah la nak mengemas dan memandikan tu he3

    ReplyDelete
  7. hahahaa....damia...damiaaa......
    maklum lah kan kak mia..budak2...

    ReplyDelete
  8. Jenuh nak mengemas kan noks, Samalah macam anak dara & anak bujang ku itu. Kekadang bermandikan nasi.

    ReplyDelete
  9. HAhaha, Damia buat eksperimen yer.. damia nak check selain mulut, kat mana lagi boleh sumbat mihun tu…. ekkekeke

    ReplyDelete
  10. Biasalh budak budak Mia...zaman Okje dah berlalu hehe.....
    Time nak mengemas tu yang malas tu hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc