Mandi Minyak - Mia - Memories of Mine

Latest

Sunday, January 19, 2014

Mandi Minyak

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Opppppsss...mandi minyak yang aku maksudkan bukanlah aku dah beralih kerjaya menjadi seorang pesilat. No No No..
Kan pesilat2 tu ada sesetengahnya mengamalkan upacara mandi minyak dimana dalam upacara ni dorang akan menguji ketahanan mereka terhadap minyak panas. 
Jangan tanya macam mana aku tahu, korang google jak actually baru tahu semasa menaip entri ni sebab tajuk aku bubuh cam lain sikit kan, so mengoogle lah kalau ada cerita tentang mandi minyak ni, tu pasal aku tahu..hehe

Mandi minyak yang aku maksudkan, emmm korang tengoklah anak dara sapa lah di bawah ni...huhu




Dah kenyang dan masih dibiarkan depan makanan, beginilah jadinya. Kan semalam brekpes kami bihun goreng dan bubur, dicampurkan semua tu dalam satu mangkuk dan tuang lagi segelas air. Air minum abangnya yang tak abis masa tu Rasa2 dah sebati semuanya, abis dilumur kan satu badan dan muka....ish ish ish...sabar jak lah Umi ko ni Damia. 
Aku terus angkat Damia ke bilik air tapi lepas abis snap gambar dia lah, harus dijadikan entri dalam blog ni hehe dasarrrrr, terus mandikannya . Satu badan dah bau bihun goreng..huhu 

Sabar je lah. Dah perangai budak2, semua benda pun nak dieksperimenkan..hehe



12 comments:

  1. Hahhaa.. Damia...damia... lucu bah.. biasalah kan budak2.. mo meng exlpore lah tu..hihi

    ReplyDelete
  2. Ingat mandi minyak aper tadi...kemain lagi damia ni yer...

    ReplyDelete
  3. Adussss..habes dikerjakan makanannyer seluruh badan yer...hehe..dorang nie memang kalau dapat main lumur2, kotor2 mmg suka benar..tak payah suruh...mesti jenuh kan nak mencuci badannya tuh..:)

    ReplyDelete
  4. isk isk isk..kreatifnya..budak tengah belajar mmg beginilah kerenahnya..

    ReplyDelete
  5. hehe. kenyang sgt laa tu smpai jadi mainan dibuatnya :D

    ReplyDelete
  6. bertabah la nak mengemas dan memandikan tu he3

    ReplyDelete
  7. hahahaa....damia...damiaaa......
    maklum lah kan kak mia..budak2...

    ReplyDelete
  8. Jenuh nak mengemas kan noks, Samalah macam anak dara & anak bujang ku itu. Kekadang bermandikan nasi.

    ReplyDelete
  9. HAhaha, Damia buat eksperimen yer.. damia nak check selain mulut, kat mana lagi boleh sumbat mihun tu…. ekkekeke

    ReplyDelete
  10. Biasalh budak budak Mia...zaman Okje dah berlalu hehe.....
    Time nak mengemas tu yang malas tu hehe

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!