Skip to main content

Morning from Kota Kinabalu!

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Morning semua! Ni baru siap brekpes bihun goreng dengan hubby dan anak2. Masakkan bubur juga untuk anak2 sebab dorang tak berapa sihat. Shumi sakit perut, balik2 ke tandas, Shamzi baru abis demam, sekarang ni masih tarik2 ingus lagi. Dan babanya pulak masih demam....huhu

Sedang taip entri ni, Damia masih lagi duduk makan tapi aku tengo makanan tak masuk mulut dah. Main masak2 dah dia. Sabar je lah tengok makanan dan minuman yang tertumpah tu..huhu

Semalam rasanya semua dah tahu kan, hampir keseluruhannya Sabah takda elektrik. Ada gangguan katanya....jam 11 lebih gitu bekalan terputus.....aku dan kawan2 kat opis punyalah lama menunggu sampai rasanya dah jadi ampap kat dalam opis tu. Panas berlengas...huhu Last2 dekat jam 4.30 tu, boss suruh balik sebab dah tak boleh buat apa2 kan. 

Sampai kat rumah elektrik belum ada lagi.....terpaksa cari lilin di kegelapan rumah. Nasib baik ada, Damia siap nyanyi Happy Birthday To You lagi masa aku pasangkan lilin tu..hehe Dalam jam 7 lebih gitu bekalan elektrik dah kembali pulih....alhamdulillah... :D






Note : Aku kalau bekalan elektrik terputus rasanya boleh survive lagi tapi kalau bekalan air yang terputus.....huwaaa nak o o pun susah. Mana nak cari sungai tengah2 bandar ni, air laut banyaklah....

Comments

  1. kalau takde air, haruslah kena beristinjak guna benda kering :)

    ReplyDelete
  2. tertarik dengan gambar mee tu.. sedapnya

    ReplyDelete
  3. Salam tghari sudah..sama juga mcm di kch..hari tu black out.kalau tadak air lagi susah bha

    ReplyDelete
  4. Betul tuu. Air xd yg xbest. Hehehe
    Sedpny mihunnn

    ReplyDelete
  5. Oh takder api lama yer smalam kat KK ..aku tak baca berita la nie tak tahu menahu...
    sian semuanya demam..moga cepat baik semuanya yer...
    hmm kalau takder air jwbnyer kena gie ee kat stesen minyaklah ..hehe

    ReplyDelete
  6. selamat pagiiii hehehe dah petang baru nak wish. owhh takder letrik ker, betul la kan, kalau takder air lagi la susah.

    ReplyDelete
  7. di sandakan ne jam 10 baru hidup letrik kak mia...fuhhhhh nasib baik nda berapa panas juga ooo...

    ReplyDelete
  8. Haha.. pendek kata kita ni dah biasa senang.. bila tak ada yg kita dah biasa tu mulalah rasa lain daripada biasa kan... mujur tak lama

    ReplyDelete
  9. kalau di bagi pilihan biar takde elektrik..jangan takde air, dengan dapor2 tak berasap karang hehe :D
    nampak sedap bihoon goreng tuu...

    ReplyDelete
  10. Hye, saya suka bace blog awk, baru2 ni saya baru buat blog hope awk boleh follow dan singgah la blog saya :) http://awksweetgitu.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Betul tu..kalo takder letrik takper lg kalo takder mmg susah tambah2 kite yg ader anak2 ni...amboi sedapnyer bihun goreng tu....

    ReplyDelete
  12. Nampak menarik jugak tu mee hoon kicap, kalau okje, buh taugeh dengan kucai banyak banyak sedapnya!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc