Morning from Kota Kinabalu! - Mia - Memories of Mine

Latest

Saturday, January 18, 2014

Morning from Kota Kinabalu!

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Morning semua! Ni baru siap brekpes bihun goreng dengan hubby dan anak2. Masakkan bubur juga untuk anak2 sebab dorang tak berapa sihat. Shumi sakit perut, balik2 ke tandas, Shamzi baru abis demam, sekarang ni masih tarik2 ingus lagi. Dan babanya pulak masih demam....huhu

Sedang taip entri ni, Damia masih lagi duduk makan tapi aku tengo makanan tak masuk mulut dah. Main masak2 dah dia. Sabar je lah tengok makanan dan minuman yang tertumpah tu..huhu

Semalam rasanya semua dah tahu kan, hampir keseluruhannya Sabah takda elektrik. Ada gangguan katanya....jam 11 lebih gitu bekalan terputus.....aku dan kawan2 kat opis punyalah lama menunggu sampai rasanya dah jadi ampap kat dalam opis tu. Panas berlengas...huhu Last2 dekat jam 4.30 tu, boss suruh balik sebab dah tak boleh buat apa2 kan. 

Sampai kat rumah elektrik belum ada lagi.....terpaksa cari lilin di kegelapan rumah. Nasib baik ada, Damia siap nyanyi Happy Birthday To You lagi masa aku pasangkan lilin tu..hehe Dalam jam 7 lebih gitu bekalan elektrik dah kembali pulih....alhamdulillah... :D






Note : Aku kalau bekalan elektrik terputus rasanya boleh survive lagi tapi kalau bekalan air yang terputus.....huwaaa nak o o pun susah. Mana nak cari sungai tengah2 bandar ni, air laut banyaklah....

12 comments:

  1. kalau takde air, haruslah kena beristinjak guna benda kering :)

    ReplyDelete
  2. tertarik dengan gambar mee tu.. sedapnya

    ReplyDelete
  3. Salam tghari sudah..sama juga mcm di kch..hari tu black out.kalau tadak air lagi susah bha

    ReplyDelete
  4. Betul tuu. Air xd yg xbest. Hehehe
    Sedpny mihunnn

    ReplyDelete
  5. Oh takder api lama yer smalam kat KK ..aku tak baca berita la nie tak tahu menahu...
    sian semuanya demam..moga cepat baik semuanya yer...
    hmm kalau takder air jwbnyer kena gie ee kat stesen minyaklah ..hehe

    ReplyDelete
  6. selamat pagiiii hehehe dah petang baru nak wish. owhh takder letrik ker, betul la kan, kalau takder air lagi la susah.

    ReplyDelete
  7. di sandakan ne jam 10 baru hidup letrik kak mia...fuhhhhh nasib baik nda berapa panas juga ooo...

    ReplyDelete
  8. Haha.. pendek kata kita ni dah biasa senang.. bila tak ada yg kita dah biasa tu mulalah rasa lain daripada biasa kan... mujur tak lama

    ReplyDelete
  9. kalau di bagi pilihan biar takde elektrik..jangan takde air, dengan dapor2 tak berasap karang hehe :D
    nampak sedap bihoon goreng tuu...

    ReplyDelete
  10. Hye, saya suka bace blog awk, baru2 ni saya baru buat blog hope awk boleh follow dan singgah la blog saya :) http://awksweetgitu.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Betul tu..kalo takder letrik takper lg kalo takder mmg susah tambah2 kite yg ader anak2 ni...amboi sedapnyer bihun goreng tu....

    ReplyDelete
  12. Nampak menarik jugak tu mee hoon kicap, kalau okje, buh taugeh dengan kucai banyak banyak sedapnya!

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!