Skip to main content

Morning from Kota Kinabalu!

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Morning semua! Ni baru siap brekpes bihun goreng dengan hubby dan anak2. Masakkan bubur juga untuk anak2 sebab dorang tak berapa sihat. Shumi sakit perut, balik2 ke tandas, Shamzi baru abis demam, sekarang ni masih tarik2 ingus lagi. Dan babanya pulak masih demam....huhu

Sedang taip entri ni, Damia masih lagi duduk makan tapi aku tengo makanan tak masuk mulut dah. Main masak2 dah dia. Sabar je lah tengok makanan dan minuman yang tertumpah tu..huhu

Semalam rasanya semua dah tahu kan, hampir keseluruhannya Sabah takda elektrik. Ada gangguan katanya....jam 11 lebih gitu bekalan terputus.....aku dan kawan2 kat opis punyalah lama menunggu sampai rasanya dah jadi ampap kat dalam opis tu. Panas berlengas...huhu Last2 dekat jam 4.30 tu, boss suruh balik sebab dah tak boleh buat apa2 kan. 

Sampai kat rumah elektrik belum ada lagi.....terpaksa cari lilin di kegelapan rumah. Nasib baik ada, Damia siap nyanyi Happy Birthday To You lagi masa aku pasangkan lilin tu..hehe Dalam jam 7 lebih gitu bekalan elektrik dah kembali pulih....alhamdulillah... :D






Note : Aku kalau bekalan elektrik terputus rasanya boleh survive lagi tapi kalau bekalan air yang terputus.....huwaaa nak o o pun susah. Mana nak cari sungai tengah2 bandar ni, air laut banyaklah....

Comments

  1. kalau takde air, haruslah kena beristinjak guna benda kering :)

    ReplyDelete
  2. tertarik dengan gambar mee tu.. sedapnya

    ReplyDelete
  3. Salam tghari sudah..sama juga mcm di kch..hari tu black out.kalau tadak air lagi susah bha

    ReplyDelete
  4. Betul tuu. Air xd yg xbest. Hehehe
    Sedpny mihunnn

    ReplyDelete
  5. Oh takder api lama yer smalam kat KK ..aku tak baca berita la nie tak tahu menahu...
    sian semuanya demam..moga cepat baik semuanya yer...
    hmm kalau takder air jwbnyer kena gie ee kat stesen minyaklah ..hehe

    ReplyDelete
  6. selamat pagiiii hehehe dah petang baru nak wish. owhh takder letrik ker, betul la kan, kalau takder air lagi la susah.

    ReplyDelete
  7. di sandakan ne jam 10 baru hidup letrik kak mia...fuhhhhh nasib baik nda berapa panas juga ooo...

    ReplyDelete
  8. Haha.. pendek kata kita ni dah biasa senang.. bila tak ada yg kita dah biasa tu mulalah rasa lain daripada biasa kan... mujur tak lama

    ReplyDelete
  9. kalau di bagi pilihan biar takde elektrik..jangan takde air, dengan dapor2 tak berasap karang hehe :D
    nampak sedap bihoon goreng tuu...

    ReplyDelete
  10. Hye, saya suka bace blog awk, baru2 ni saya baru buat blog hope awk boleh follow dan singgah la blog saya :) http://awksweetgitu.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Betul tu..kalo takder letrik takper lg kalo takder mmg susah tambah2 kite yg ader anak2 ni...amboi sedapnyer bihun goreng tu....

    ReplyDelete
  12. Nampak menarik jugak tu mee hoon kicap, kalau okje, buh taugeh dengan kucai banyak banyak sedapnya!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa