Skip to main content

Jangan lupa daku !!

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Sejak dua menjak ni kan aku tak sempat nak buka blog kat opis.
Hari tu dah pernah bagitahu, blogspot dah kena blocked kat opis. Hanya dapat buka sebelum 8.30 pagi dan setengah jam semasa rehat, pukul 12.30 hingga 1.00 petang.
Memang tak sempatnya aku nak ber bw di siang hari.
Post aku sehari-hari sekarang ni adalah entri autopublish yang aku siap2 taip di waktu malam selepas abis semua kerja rumah, sebelum tidur.

Dulu aku rajin ber bw di tengahari, waktu lunch kat opis.
Sekarang ni dah jarang benar. huhu
Bukan aku tak sudi, jauh sekali nak sombong tapi kan memang tak sempat huwaaa
Keluarga didahulukan, kerja diutamakan.....gitu

Kat rumah, hanya sempat on lappy di malam hari setelah abis kerja dibuat. Hubby dan anak2 dah makan. Damia dah tidur. Kadang2 berblog sambil cuci baju bajan.
Adalah juga sempat berbw kat blog kawan2 yang mana aku sempat. Ikut ketahanan mata dan juga kelajuan line.

Motif sebenar cerita semua ni, cuma nak pesan Jangan Lupa Daku........!




Note : Entri berkaitan dengan traffic blog yang turun naik turun naik sejak kebelakangan ini...hehe Ni motif sebenarnya



Image from Google


Comments

  1. ingttttttt :) mane boleh lupa org sabah ni :)

    ReplyDelete
  2. haha... ndak bah kami lupa Mia... mmg bah sibuk dgn kerja2 kan... atie jenis kerja klu ada isu baru ada kerja / turun padang..klu tiada mmg rilek.. itu yg byk masa BW.. klu balik rumah, sllu nya jarang buka blog..sebab layan c pae tu..kesian dia, tiada teman bermain...hehe...
    keep in touch ya Mia..:)

    ReplyDelete
  3. mana mungkin bahhhh.... hehehehe

    ReplyDelete
  4. Kakak tak lupa Mia tapi cuma kadang tak terjumpa N3 masa bw jadi tak adalah singgah. Kalau jumpa mesti kakak singgah..

    ReplyDelete
  5. In Shaa Allah tak Mia, lagipun Mia rajin datang blog Farah, mana mungkin lupa kawan yang sorang ni... tak apa dulukan yang mana penting dulu... ^_^... Take care dear...

    ReplyDelete
  6. Tak akan lupa insyaallah....Okje yg duk rumah pun kadang tu tak menyempat nak bw Mia...Bukan apa kita ni kalau mengadap lappy mmg lupa dah keje lain hehe
    Awak lagilah kerjakan...

    ReplyDelete
  7. tak lupe tak lupe. nad ada je nie :)

    ReplyDelete
  8. takkan boleh d lupa bah kak mia...in shaa Allah cik bw juga d sini nanti..

    ReplyDelete
  9. tak lupaa bahhh
    cumanya kite pun jrg bebeno apdet blog skrg
    tp now, kembali mengganas..
    muaahahahah

    ReplyDelete
  10. xper MK...SA pun sekarang mengalami nasib yang sama..kebusyan melanda pun ye jugak...

    ReplyDelete
  11. mana ada lupaaaa. hehehehe. :)

    ReplyDelete
  12. baru nak berkenalan. . .bila bila ada masa blh la bawa. .

    ReplyDelete
  13. aik cam sama je kes kita ni hahaha....
    tapi kat ofis yati still bley bukak, cumanya masa yang takde nak BW, update entry sama cam mia waktu malam...tu pun kalau sempat... kalau tak...takdelah entri tuk sok ari tu...

    ReplyDelete
  14. tak pernah terdetik nk lupa akan rakan2 bloggers semua.. kalau boleh sentiasa nk bw.. tp itu la kdg2 tue masa terhad sangat nak bw.. harap jgn merajuk pulak dgn farah yer.. =D

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang