Skip to main content

Jangan lupa daku !!

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Sejak dua menjak ni kan aku tak sempat nak buka blog kat opis.
Hari tu dah pernah bagitahu, blogspot dah kena blocked kat opis. Hanya dapat buka sebelum 8.30 pagi dan setengah jam semasa rehat, pukul 12.30 hingga 1.00 petang.
Memang tak sempatnya aku nak ber bw di siang hari.
Post aku sehari-hari sekarang ni adalah entri autopublish yang aku siap2 taip di waktu malam selepas abis semua kerja rumah, sebelum tidur.

Dulu aku rajin ber bw di tengahari, waktu lunch kat opis.
Sekarang ni dah jarang benar. huhu
Bukan aku tak sudi, jauh sekali nak sombong tapi kan memang tak sempat huwaaa
Keluarga didahulukan, kerja diutamakan.....gitu

Kat rumah, hanya sempat on lappy di malam hari setelah abis kerja dibuat. Hubby dan anak2 dah makan. Damia dah tidur. Kadang2 berblog sambil cuci baju bajan.
Adalah juga sempat berbw kat blog kawan2 yang mana aku sempat. Ikut ketahanan mata dan juga kelajuan line.

Motif sebenar cerita semua ni, cuma nak pesan Jangan Lupa Daku........!




Note : Entri berkaitan dengan traffic blog yang turun naik turun naik sejak kebelakangan ini...hehe Ni motif sebenarnya



Image from Google


Comments

  1. ingttttttt :) mane boleh lupa org sabah ni :)

    ReplyDelete
  2. haha... ndak bah kami lupa Mia... mmg bah sibuk dgn kerja2 kan... atie jenis kerja klu ada isu baru ada kerja / turun padang..klu tiada mmg rilek.. itu yg byk masa BW.. klu balik rumah, sllu nya jarang buka blog..sebab layan c pae tu..kesian dia, tiada teman bermain...hehe...
    keep in touch ya Mia..:)

    ReplyDelete
  3. mana mungkin bahhhh.... hehehehe

    ReplyDelete
  4. Kakak tak lupa Mia tapi cuma kadang tak terjumpa N3 masa bw jadi tak adalah singgah. Kalau jumpa mesti kakak singgah..

    ReplyDelete
  5. In Shaa Allah tak Mia, lagipun Mia rajin datang blog Farah, mana mungkin lupa kawan yang sorang ni... tak apa dulukan yang mana penting dulu... ^_^... Take care dear...

    ReplyDelete
  6. Tak akan lupa insyaallah....Okje yg duk rumah pun kadang tu tak menyempat nak bw Mia...Bukan apa kita ni kalau mengadap lappy mmg lupa dah keje lain hehe
    Awak lagilah kerjakan...

    ReplyDelete
  7. tak lupe tak lupe. nad ada je nie :)

    ReplyDelete
  8. takkan boleh d lupa bah kak mia...in shaa Allah cik bw juga d sini nanti..

    ReplyDelete
  9. tak lupaa bahhh
    cumanya kite pun jrg bebeno apdet blog skrg
    tp now, kembali mengganas..
    muaahahahah

    ReplyDelete
  10. xper MK...SA pun sekarang mengalami nasib yang sama..kebusyan melanda pun ye jugak...

    ReplyDelete
  11. mana ada lupaaaa. hehehehe. :)

    ReplyDelete
  12. baru nak berkenalan. . .bila bila ada masa blh la bawa. .

    ReplyDelete
  13. aik cam sama je kes kita ni hahaha....
    tapi kat ofis yati still bley bukak, cumanya masa yang takde nak BW, update entry sama cam mia waktu malam...tu pun kalau sempat... kalau tak...takdelah entri tuk sok ari tu...

    ReplyDelete
  14. tak pernah terdetik nk lupa akan rakan2 bloggers semua.. kalau boleh sentiasa nk bw.. tp itu la kdg2 tue masa terhad sangat nak bw.. harap jgn merajuk pulak dgn farah yer.. =D

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa