Aquaria & Suria KLCC - Mia - Memories of Mine

Latest

Thursday, January 16, 2014

Aquaria & Suria KLCC

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Masih lagi cite tentang course aku minggu lalu.
Orang kata sambil menyelam sambil minum air. So aku ambik kesempatanlah jjcm kat KLCC hari jumaat tu. Abis course jam 5 lebih tu, balik hotel sekejap, pastu aku dan kawan bergerak ke KLCC. 
Yalah, nak juga tengok menara berkembar tu dari jarak dekat, selalu tengok kat tv je pun.

Aku dan kawan jalan kaki je guna laluan pejalan kaki yang ada kat Pavilion tu. Senang sikit, tak payah tanya orang sebab di setiap laluan tu ada arah tunjuk jalan ke KLCC.
Lebih kurang 15 minit gitu, kitaorang sampai kat Aquaria KLCC tu. 

Memula tu tak nak masuk, tapi alang2 dah pegi dan dah tak tahu mana tempat nak pegi, kitaorang redah je lah walaupun harga tiketnya....ya ampun, mahal bangeettt. Sekali masuk untuk orang dewasa RM 38.00 seorang. huhu




Antara gambar2 kelam aku kat dalam aquaria tu. Kat dalam tu memang boleh ambik gambar tapi tak boleh guna flash. Agaknya takut menganggu haiwan dan ikan tu semua. Tu pasal lah semua gambar agak malap. Tapi aku tengok ada juga pengunjung yang pura2 tak baca dan faham arahan, memancar2 flash kamera dorang...huhu 

Dekat 2 jam jugalah kami kat dalam tu. Bukan sebab terlalu banyak ikan yang nak di tengok tetapi nak memaksimakan sehabis mungkin harga tiket tu supaya berbaloi...hehe

Abis kat Aquaria, kita orang gerak ke Suria KLCC ikut jalan KLCC Park tu. Punyalah ramai orang kat depan Suria KLCC tu, ada yang duduk2 tengok air pancutan tu, ada yang gerak sana sini....agak sibuk aku tengok. Masuk kat dalam mall tu lagi lah ramai orang. 

Kita orang just round2 sekejap dalam tu dan cari food courtsnya sebab dah lapar sangat. Belum makan malam lagi. Lepas makan, kami terus bergerak balik tapi naik teksi lah sebab tak berapa nak berani balik berjalan kaki. Teksi memang kena yang main letak harga juga.....10 ringgit jugalah kami kena bayar walaupun dekat. huhu

Memang rata2 teksi kat KL ni tak mo guna meter ye walaupun telah diwajibkan huhu. 
Next time aku ke KL lagi dan guna teksi yang suka hati main letak harga, siaplah kena report ni. Bukan nak halang dorang mencari rezeki tetapi biarlah yang beretika dan jujur. Barulah rezeki yang kita dapat tu berkat. 


6 comments:

  1. Sambil menyelam minum air ni Mia.
    Memang masih ramai pemandi teksi yg tak berhemah.

    ReplyDelete
  2. seronok nya Mia...belum pernah lagi sampai Aquaria KLCC ni.. klu ada peluang mmg mau jgk masuk... mahal jg tiket rm38 tu...

    ReplyDelete
  3. kat KL mmg mcm tu taxi nya.Tak serik serik..report jgn tak report..hehehehe

    ReplyDelete
  4. Biasa la taxi tak guna meter tu… susah nak jumpa driver yg guna meter….
    Nasib baik masuk Aquaria sorang, kalau satu keluarga menggigil juga la tangan nak bayar tiket tu… hihihi

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!