Skip to main content

Kinabalu Pine Resort Dec 2013

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Hampir setiap tahun mesti berkunjung ke Kundasang. Dan hampir setiap kali datang ke Kundasang ni kami akan menginap di Kinabalu Pine Resort.

Bukan takde tempat lain kat Kundasang ni, banyak lagi resort yang cantik sebenarnya...Kinabalu Heritage & SPA Resort, DreamWorld Resort, Celyn Resort, Mesilau Nature Resort dan banyaklah lagilah resort dan homestay yang boleh anda pilih untuk tinggal jika berkunjung kat Kundasang ni.

Tapi tempat feveret aku haruslah Kinabalu Pine Resort.....lokasinya strategik....berdepan dengan Puncak Gunung Kinabalu, dekat dengan Pekan Kundasang, biliknya selesa dan bersih.

Bawah ni gambar2 yang sempat disnap hari tu......


Tiga beradik yang nakal...hehe 



Hero-hero kecikku 



Puncak Gunung Kinabalu di waktu pagi....buka jak pintu bilik kami memang nilah pemandangan yang akan kami lihat...cantik kan



 
Pandangan sisi Puncak Gunung Kinabalu




Kalau rasanya nak stay kat sini, kena booking awal2 sebab tempat ni selalu penuh terutamanya musim cuti sekolah atau cuti umum....Harga semalam bermula dari RM230.00 hingga RM300.00. Kalau yang keja gomen tu ada extra discount. :D
No Tel Kinabalu Pine Resort : 088 889 488

Comments

  1. Cantinya view nya Mia..belum pernah ke sini..setakat lalu2 sana jak pernah..menginap blm pernah..huhu..
    mau jg cuba klu pigi Kundasang nti...:)

    ReplyDelete
  2. Bila dah tahu mana tempat yg terbaik itu yg tak akan tukar Mia.
    Seronoklah anak-anak dpt bercuti..

    Kakak tengok sejuknya... dah macam kat london :)

    ReplyDelete
  3. Subhanallah... cantik nyer pemandangan...

    ReplyDelete
  4. yeahhh nak book utk bln 5/6 thn dpn :)

    ReplyDelete
  5. cantiknya pemandangan kat situ..huhu

    ReplyDelete
  6. cantik sgt pemandanganya dia mia...

    ReplyDelete
  7. Subhanallah...cantiknya!!!!!!

    Saya Sabah Sarawak mmg tak pernah pergi....ekekekke..
    Mmg pasang impian nak ke Kundasang ni

    ReplyDelete
  8. Mmg cantik pemandangannya Mia.....tau awak mmg suka dtg sini...sebab selalu keluar entri Kubdasang ni hehe....
    mahal jugak room rate di yeh!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a