Skip to main content

Kinabalu Pine Resort Dec 2013

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Hampir setiap tahun mesti berkunjung ke Kundasang. Dan hampir setiap kali datang ke Kundasang ni kami akan menginap di Kinabalu Pine Resort.

Bukan takde tempat lain kat Kundasang ni, banyak lagi resort yang cantik sebenarnya...Kinabalu Heritage & SPA Resort, DreamWorld Resort, Celyn Resort, Mesilau Nature Resort dan banyaklah lagilah resort dan homestay yang boleh anda pilih untuk tinggal jika berkunjung kat Kundasang ni.

Tapi tempat feveret aku haruslah Kinabalu Pine Resort.....lokasinya strategik....berdepan dengan Puncak Gunung Kinabalu, dekat dengan Pekan Kundasang, biliknya selesa dan bersih.

Bawah ni gambar2 yang sempat disnap hari tu......


Tiga beradik yang nakal...hehe 



Hero-hero kecikku 



Puncak Gunung Kinabalu di waktu pagi....buka jak pintu bilik kami memang nilah pemandangan yang akan kami lihat...cantik kan



 
Pandangan sisi Puncak Gunung Kinabalu




Kalau rasanya nak stay kat sini, kena booking awal2 sebab tempat ni selalu penuh terutamanya musim cuti sekolah atau cuti umum....Harga semalam bermula dari RM230.00 hingga RM300.00. Kalau yang keja gomen tu ada extra discount. :D
No Tel Kinabalu Pine Resort : 088 889 488

Comments

  1. Cantinya view nya Mia..belum pernah ke sini..setakat lalu2 sana jak pernah..menginap blm pernah..huhu..
    mau jg cuba klu pigi Kundasang nti...:)

    ReplyDelete
  2. Bila dah tahu mana tempat yg terbaik itu yg tak akan tukar Mia.
    Seronoklah anak-anak dpt bercuti..

    Kakak tengok sejuknya... dah macam kat london :)

    ReplyDelete
  3. Subhanallah... cantik nyer pemandangan...

    ReplyDelete
  4. yeahhh nak book utk bln 5/6 thn dpn :)

    ReplyDelete
  5. cantiknya pemandangan kat situ..huhu

    ReplyDelete
  6. cantik sgt pemandanganya dia mia...

    ReplyDelete
  7. Subhanallah...cantiknya!!!!!!

    Saya Sabah Sarawak mmg tak pernah pergi....ekekekke..
    Mmg pasang impian nak ke Kundasang ni

    ReplyDelete
  8. Mmg cantik pemandangannya Mia.....tau awak mmg suka dtg sini...sebab selalu keluar entri Kubdasang ni hehe....
    mahal jugak room rate di yeh!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang