Skip to main content

Ya Hanana !

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Ada kurang 3 minggu lagi Shumi dan Shamzi bersekolah. Lepas tu dah cuti panjang sebulan sebelum mula bersekolah semula tahun hadapan.

Hari ni Shumi memulangkan balik semula semua buku teks darjah satunya. Tahun depan nak masuk darjah 2 dah. Kejap ja masa berlalu.

Shamzi pula sekarang ni sedang sibuk membuat latihan. Maklumlah tadika dorang ada majlis penyampaian hadiah. Majlis tu nanti dorang ada buat persembahan, macam tahun lalu tu. Tahun lalu dorang menyanyikan lagu Bahtera Nabi Nuh. Tahun ni pula kata Shamzi, dorang akan mempersembahkan Ya Hanana!

Dah pernah dengar Qasidah Ya Hanana? bukan main bersemangat lagi si Shamzi berlatih alunkan qasidah ni. Ketika main, Ya Hanana..... sedang mandi, Ya Hanana.....keluar rumah, Ya Hanana.....dalam kereta, Ya Hanana......kat kedai makan pun, Ya Hanana.......ish ish ish

Bangun pagi, bersiap pegi tadika, tanya aku, Umi hari ni saya buat persembahan kah? belum lagilah Shamzi, 16hb ni kan.....
Besoknya, tanya lagi. Hari ni Shamzi buat persembahan kah Umi? Belum lagi, nanti 16hb.

Tak sabar pula aku tengok persembahan Shamzi 16hb ni...hehehe :D



Note : Hari ni keja setengah hari je, company kita orang bagi half day cuti sempena Deepavali.....:D

Comments

  1. Heheh..bersemangat shamzi nak nyanyi lagu ya hanana..tak pernah dengar lagu tuh..nanti update yer mia shamzi ngan konsertnya nanti..hehe

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum dan selamat pagi

    ReplyDelete
  3. Dah tak sabar nak naik pentas buat persembahan tu Mia. Mesti best sebab Yahaha memang alunan dia bersemangat. Kakak pun suka.

    ReplyDelete
  4. sama la..anak izwa pun tgh gigih praktis utk majlis gruaduasi taska :)

    ReplyDelete
  5. hihihi...semangat shamzi nyanyi....:)

    ReplyDelete
  6. mesti besh jan lupa rakam moment terindah tu

    ReplyDelete
  7. Sy suka gak qasidah ya hanana..x jemu dnga byk kali

    ReplyDelete
  8. Ya hanana nikan tgh femes sekarang ni Mia...ofkos le okje tau hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an