Skip to main content

Nuffnang...nak cash out ke ???

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Tak pernah lagi sebenarnya cash out hasil dari Nuffnang ni. Almaklumlah blogger seumpama melukut di tepian gantang ni manalah nak dapat pendapatan bertingkat-tingkat cam blogger yang lain tu.

So hasil yang dikumpul selama setahun ni blog dah berusia 6 tahun tapi aktif setahun yang lalu rasanya nak juga merasa duit dari hasil iklan yang menempek kat blog picisan ni.

Jumlah taklah banyak, cukuplah sekadar nak angkat sebijik kerusi Gintell tu hahaha angan-angan mat jenin lagik, korang percayalah tu konon
Tak banyak tapi cukup untuk stay semalam di Kinabalu Pine Resort, Kundasang tu. hehe
Sikit pun rezeki namanya kan, alhamdulillah.

Tapi kan kalau korang sudi nak bantu aku capai angan-angan mat jenin tu, sudi-sudikanlah ye.


Tinggal yang ni je, iklan yang lain dah selamat dicreditkan. :D

Comments

  1. alhamdulillah, rezeki bulan ni ye :)

    ReplyDelete
  2. Tahniah Mia..alhamdulillah kira mcm pengubat penat berblog kan dpt jgk gie berholiday ngan family..pd aku, kalau nak simpan biar cecah ribu riban..kalau nak amek,elok amek skrang heheh

    ReplyDelete
  3. Rezeki tu Mia..Alhamdulillah..ada juga buat jalan2 bersama keluarga trsyg...hehe...
    terus kan ber blog...:)

    ReplyDelete
  4. rezeki tu..boleh la belanja cik abang makan kat restoren seafood

    ReplyDelete
  5. Nnt nak pinjam Gentel :) Insya Allah... tak salah berangan2. meh kita sama2 menabung. clicked.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. sis, nk tny, kalau nuffnang kata please allow to cash out to makna nye pe ye? kena cash out jgak ke?

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah rezeki ye x..sy dh leh cash out tp duk smpan lg sbb nk wat modal biz..hehehe

    ReplyDelete
  9. Banyaknya CPUV baru Mia....tahniah weyh...
    Banyaklah kalau dapat bermalam kat resort tu Mia

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a