Skip to main content

Cuti sekolah bermula

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Hari ni anak-anak dah mula bercuti malahan ada yang 3 hari lepas dah mula bercuti. Shumi dan Shamzi pun mula bercuti hari ni. 

Dah ada rancangan cuti-cuti sekolah ni? aku pun sedang berpikir nak buat apa cuti sekolah ni. Maklumlah masa terhad kan, yang cuti anak-anak aku dan hubby jak, aku masih berkerja macam biasa. 
Lagipun Shumi dan Shamzi tak cuti sepenuhnya sebab dorang masih ada kelas mengaji setiap pagi isnin hingga jumaat. 

Ada juga survey-survey tempat untuk bercuti tapi yang dekat-dekat jak. Tempat feveret yang dekat tu haruslah Kundasang (tak pernah jemu pegi tempat ni setiap tahun hehe). Best menghirup udara segar dan sejuk di pergunungan ni konon2 obersilah

Kalau jumpa tempat yang best tu, nanti aku sharekan ye.... :D



eeeeehhhhh...gambar yang sama dengan post semalam.....bukan apa, saja jak nak beritahu, ni sebenarnya bukan lukisan tetapi gambar pemandangan yang betul yang telah disnap menggunakan Nikon D7000 oleh hubby di Jambatan Gayang, Tuaran tetapi telah ditouch up kan sedikit menggunakan Lightroom dan Adobe Photoshop :D


Comments

  1. Selamat Bercuti sekolah buat anak2 Mia..mesti dorang happy dpt santai2 bersama keluarga...hehe...
    Cantik bah gambar tu Mia... mmg expert sdh hubby Mia snap pic kan...:)

    ReplyDelete
  2. sangat cantik pemandangan tu. kalau saya tu dah print letak dalam frame :)

    ReplyDelete
  3. Kalau ikutkan mg le nak cuti Mia...tapi tulah tu....org yg bekerja sebok memanjang....huhu... yg duk rumah ni kalau sebok boleh dirundingkan hehe

    ReplyDelete
  4. Selamat bercuti u guys, even u still kena kerja hehehe. Owhh rindunya Kundasang, mmg cantik tempatnya ok, tak rugi pergi.

    ReplyDelete
  5. selamat bercuti yer u all. At least mia pun boleh join dorang jugak kan dalam seminggu..bolehlah berseronok2 kat kundasang kan..:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang