Skip to main content

Cuti sekolah bermula

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Hari ni anak-anak dah mula bercuti malahan ada yang 3 hari lepas dah mula bercuti. Shumi dan Shamzi pun mula bercuti hari ni. 

Dah ada rancangan cuti-cuti sekolah ni? aku pun sedang berpikir nak buat apa cuti sekolah ni. Maklumlah masa terhad kan, yang cuti anak-anak aku dan hubby jak, aku masih berkerja macam biasa. 
Lagipun Shumi dan Shamzi tak cuti sepenuhnya sebab dorang masih ada kelas mengaji setiap pagi isnin hingga jumaat. 

Ada juga survey-survey tempat untuk bercuti tapi yang dekat-dekat jak. Tempat feveret yang dekat tu haruslah Kundasang (tak pernah jemu pegi tempat ni setiap tahun hehe). Best menghirup udara segar dan sejuk di pergunungan ni konon2 obersilah

Kalau jumpa tempat yang best tu, nanti aku sharekan ye.... :D



eeeeehhhhh...gambar yang sama dengan post semalam.....bukan apa, saja jak nak beritahu, ni sebenarnya bukan lukisan tetapi gambar pemandangan yang betul yang telah disnap menggunakan Nikon D7000 oleh hubby di Jambatan Gayang, Tuaran tetapi telah ditouch up kan sedikit menggunakan Lightroom dan Adobe Photoshop :D


Comments

  1. Selamat Bercuti sekolah buat anak2 Mia..mesti dorang happy dpt santai2 bersama keluarga...hehe...
    Cantik bah gambar tu Mia... mmg expert sdh hubby Mia snap pic kan...:)

    ReplyDelete
  2. sangat cantik pemandangan tu. kalau saya tu dah print letak dalam frame :)

    ReplyDelete
  3. Kalau ikutkan mg le nak cuti Mia...tapi tulah tu....org yg bekerja sebok memanjang....huhu... yg duk rumah ni kalau sebok boleh dirundingkan hehe

    ReplyDelete
  4. Selamat bercuti u guys, even u still kena kerja hehehe. Owhh rindunya Kundasang, mmg cantik tempatnya ok, tak rugi pergi.

    ReplyDelete
  5. selamat bercuti yer u all. At least mia pun boleh join dorang jugak kan dalam seminggu..bolehlah berseronok2 kat kundasang kan..:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a