Skip to main content

Kosong...Kosong...

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Akhirnya pendapatan cehh pendapatan konon le, pendapatan pasif ni yang dikumpul selama setahun telah selamat dicashoutkan semalam......so tunggu sebulan lah ceknya nak datang ye.

Dulu macam tak percaya bolah dapat duit dari berblog ni tapi bila sendiri dah tengok hasilnya, rasa macam best saja.....rasa macam seronok jak..hehe



Dah jadi kosong kosong kosong semuanya B-)


Tapi kan, Nuffnang ni sekadar sampingan jak..lainlah kalau ko nak jadikan ianya sebagai pendapatan utama. Kenalah usaha dengan lebih keras lagi kan.
Bagi aku berblog sebab aku memang suka menulis, kongsi-kongsi cerita dan dapat kenal dengan ramai rakan walaupun tak pernah bersua muka.
Sangat-sangat best tau.... :D

Ok lah....nak sambung keja yang berlambak. Minggu ni aku agak ke bz an sedikit. Sorry kalau tak tersinggah 'rumah' korang yek.....nanti pelan-pelan aku datang B-)


Comments

  1. akhirnya sdh di kreditkan ya Mia...
    boleh lah guna utk jalan2 cuti sekolah...hehe
    berblog..tambahkan kawan mmg best...;)

    ReplyDelete
  2. congratulation sebab dah cash out..kini tibanya masa untuk menabung lagi..hehehe

    p/s: isi tabung sini..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. Salam, alhamdulillah.. ada rezeki masyukkk... duit dapat kawan dapat...

    ReplyDelete
  4. Sambil menyelam seluk pekasam gitu, sambil berblog menjana pendapatan, apa salahnya. Nnt kumpul lagi nuff banyak sampa dapt Gentel idaman tu yer :)

    ReplyDelete
  5. Wah ..alhamdulillah dah dpt cash..selamat berbelanjer yer mia, saguhati tuk diri..
    kalau nak harapkan blog tuk cari makan aku mmg takleh laa..cuma sekadar perkongsian &kurang2 dptlah aku ckp bhs bonda wpun dlm kepala jer..hehe

    ReplyDelete
  6. Okje ingat pun nak cashoutkan jugaklah Mia...bila yek....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a