Skip to main content

Kosong...Kosong...

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Akhirnya pendapatan cehh pendapatan konon le, pendapatan pasif ni yang dikumpul selama setahun telah selamat dicashoutkan semalam......so tunggu sebulan lah ceknya nak datang ye.

Dulu macam tak percaya bolah dapat duit dari berblog ni tapi bila sendiri dah tengok hasilnya, rasa macam best saja.....rasa macam seronok jak..hehe



Dah jadi kosong kosong kosong semuanya B-)


Tapi kan, Nuffnang ni sekadar sampingan jak..lainlah kalau ko nak jadikan ianya sebagai pendapatan utama. Kenalah usaha dengan lebih keras lagi kan.
Bagi aku berblog sebab aku memang suka menulis, kongsi-kongsi cerita dan dapat kenal dengan ramai rakan walaupun tak pernah bersua muka.
Sangat-sangat best tau.... :D

Ok lah....nak sambung keja yang berlambak. Minggu ni aku agak ke bz an sedikit. Sorry kalau tak tersinggah 'rumah' korang yek.....nanti pelan-pelan aku datang B-)


Comments

  1. akhirnya sdh di kreditkan ya Mia...
    boleh lah guna utk jalan2 cuti sekolah...hehe
    berblog..tambahkan kawan mmg best...;)

    ReplyDelete
  2. congratulation sebab dah cash out..kini tibanya masa untuk menabung lagi..hehehe

    p/s: isi tabung sini..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. Salam, alhamdulillah.. ada rezeki masyukkk... duit dapat kawan dapat...

    ReplyDelete
  4. Sambil menyelam seluk pekasam gitu, sambil berblog menjana pendapatan, apa salahnya. Nnt kumpul lagi nuff banyak sampa dapt Gentel idaman tu yer :)

    ReplyDelete
  5. Wah ..alhamdulillah dah dpt cash..selamat berbelanjer yer mia, saguhati tuk diri..
    kalau nak harapkan blog tuk cari makan aku mmg takleh laa..cuma sekadar perkongsian &kurang2 dptlah aku ckp bhs bonda wpun dlm kepala jer..hehe

    ReplyDelete
  6. Okje ingat pun nak cashoutkan jugaklah Mia...bila yek....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang