Skip to main content

Minggu Exam!

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Semua tajuk post bertemakan 'minggu' hehe, sila abaikan je lah

Minggu ni dan minggu depan, anak-anak aku si Shumi dan Shamzi nak exam. Harapnya dorang dapat jawab semua soalan dengan betul. Dorang ada ujian hafazan dan bacaan Al-Quran juga untuk sekolah agama, semoga mereka dapat membaca dengan lancar.

Untuk anak-anak yang hendak menduduki peperiksaan, ada doa yang ingin dikongsikan



Sumber : Image from Google


Comments

  1. good luck tul shumi ngan shamzi yer..

    ReplyDelete
  2. Gud luck shumi & shamzi! Rayyan sy exam nx wk..

    ReplyDelete
  3. Good luck utk mereka. Anak aku start next week.

    ReplyDelete
  4. Good Luck pd anak2 Mia... moga dpt jawan dengan cemerlang..amin! :)

    ReplyDelete
  5. Anak kakak Rabu dah start dah Mia (kertas BM 1 dan 2). Hari ini english dan science. Sambung balik Isnin dan Selasa last. Minggu depannya sekolah agama pulak..

    Kita hanya mampu mendoakan buat anak-anak..

    ReplyDelete
  6. semoga anak-anak dapat buat terbaek dlm xm... amin...

    ReplyDelete
  7. Bagus doa ibubapa kepada anak2. Semoga anak-anak dapat jawap exam dengan baik.

    ReplyDelete
  8. semoga anak - anak mia dapat menjalani peperiksaan dengan mudah ... aaamin .

    ReplyDelete
  9. Sekarang ni mmg tengah musim exam...Tapi tulah....kena paksa belajar baru nk belajar ....geram mak! Hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a