Skip to main content

Minggu Makan Coklat!

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Minggu ni makan coklat je lah......banyak dapat coklat dari rakan-rakan yang pegi Labuan hari sabtu lepas.

Actually, opis tempat aku keja ada family day untuk staff dan agent cawangan KK. Tapi aku tak dapat join sebab nak raya haji kan. Tambah-tambah lagi anak-anak takde orang nak jaga sebab stay satu malam di Labuan tu kan.
So tak dapat pegi, bukan rezeki kali ni nak ke Labuan. huhu

Tapi kan balik opis je hari ni, dapat banyak coklat. Besar2 lagi tu. Isnin lepas pun dapat coklat dari satu agent ni....belum abis makan, masih banyak baki dalam esbok.

Anak-anak aku confirm seronoklah tengo coklat bertimbun dalam esbok.....termasuklah hubby aku tu, seorang penggemar coklat tegar uuppsss bocor rahsia hehe


Comments

  1. erm...sedapnya suke gak makan coklat ni

    ReplyDelete
  2. samala mia, su pun suka coklat ;)

    ReplyDelete
  3. My feveret too.

    Blog dah tak kena blocked lagi ke babe ☺☺

    ReplyDelete
  4. owhhhh cekelat... dap nyer...

    ReplyDelete
  5. Oh sedapnyer mia..tambah2 dpt free lak tuh..:)

    ReplyDelete
  6. uih..bestnya mia.Tu mmg bende wajib ada dlm esbok.Takde kalu rasa janggal je.Sedapnyeee

    ReplyDelete
  7. uih..bestnya mia.Tu mmg bende wajib ada dlm esbok.Takde kalu rasa janggal je.Sedapnyeee

    ReplyDelete
  8. jarang jumpa perisa 'french vanilla' tu

    ReplyDelete
  9. bess nye. Org ckp coklat Labuan murah sangat2 sbb xde tax. Btol ke?

    ReplyDelete
  10. minggu ni semua org naik berat gara2 mkn coklat! hehehe

    ReplyDelete
  11. Okj bukan penggemar coklat tapi makan le kalau dah ada hehe....nedti cepat je habiskan tu Mia

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang