Skip to main content

Petua Wajah Berseri


Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia !




Ni share dari Facebook. Sama-samalah kita amalkan ye. :D




Note : Boleh minta petua cara nak hilangkan parut jerawat dengan cepat, kalau boleh yang tak melibatkan bahan-bahan kimia (alat kosmetik semua tu le). Petua tradisional gitu. Bukan apa, hari tu ada kawan jual satu produk ni katanya nak bagi kulit wajah halus gitu. Aku memula tak nak beli sebab kulit muka aku kan sensitif, tapi kawan tu cam beria benar promotekan produk tu kat aku, so cuba sajalah. Dia kata dia pun kulit sensitif juga....aku tengo kulit muka dia memang halus mulus gitu, jadi beli sajalah pek percubaan.
Seminggu try produk ni ok, nampak perubahan tetapi dua minggu kemudian tetiba kena serang jerawat yang teruk....huhu
Pastu tetiba ada berita mengatakan produk ni ada bahan terlarang, racun lah tu dan kementerian kesihatan dah tarik balik semua kelulusannya. Aku call kawan tu, katanya produk tu kena sabotaj sebab tengah hot masa tu kan....tapi aku stop terus guna, takut jugalah kan.
Pasni kena lebih berhati2. Kalau aku sebut nama produk tu mesti semua tahu tapi tak payahlah kan. Nanti aku pulak yang dituduh sabotaj produk dorang.
Sekarang aku guna produk yang biasa2 je, dan alhamdulillah hasilnya berkesan. Jerawat semua dah kering tapi tu lah ada parut2 hitam. Camna nak hilangkan parut tu ye ? Kulit muka aku memang kategori cerah, jadi parut2 tu memang jelas sangat....takkan nak tempek foundation banyak2 pulak...huhu 

Comments

  1. yati try amalkan jugak tip ni...tu pun pas baca kat fb...

    ReplyDelete
  2. kak mia aritu zila blh plk bisul tang idung..dah kering parut gitu kan..pastu zila amik lidah boya omputih panggil aloevera tenyeh je kak..alhamdulillah dah 2 minggu makin kurang..cuma kena sabar plus rajin sikit le..kdg lupa jgk

    ReplyDelete
  3. cuba try produk Shaklee..natural gitu..salam perkenalan mia.thanks sharing :-)

    ReplyDelete
  4. Bagus jugak diamalkan tukan Mia bukan susah beno pun...tapi doa tengok cermint tu tak hafallah...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang