Petua Wajah Berseri - Mia - Memories of Mine

Latest

Monday, September 23, 2013

Petua Wajah Berseri


Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia !




Ni share dari Facebook. Sama-samalah kita amalkan ye. :D




Note : Boleh minta petua cara nak hilangkan parut jerawat dengan cepat, kalau boleh yang tak melibatkan bahan-bahan kimia (alat kosmetik semua tu le). Petua tradisional gitu. Bukan apa, hari tu ada kawan jual satu produk ni katanya nak bagi kulit wajah halus gitu. Aku memula tak nak beli sebab kulit muka aku kan sensitif, tapi kawan tu cam beria benar promotekan produk tu kat aku, so cuba sajalah. Dia kata dia pun kulit sensitif juga....aku tengo kulit muka dia memang halus mulus gitu, jadi beli sajalah pek percubaan.
Seminggu try produk ni ok, nampak perubahan tetapi dua minggu kemudian tetiba kena serang jerawat yang teruk....huhu
Pastu tetiba ada berita mengatakan produk ni ada bahan terlarang, racun lah tu dan kementerian kesihatan dah tarik balik semua kelulusannya. Aku call kawan tu, katanya produk tu kena sabotaj sebab tengah hot masa tu kan....tapi aku stop terus guna, takut jugalah kan.
Pasni kena lebih berhati2. Kalau aku sebut nama produk tu mesti semua tahu tapi tak payahlah kan. Nanti aku pulak yang dituduh sabotaj produk dorang.
Sekarang aku guna produk yang biasa2 je, dan alhamdulillah hasilnya berkesan. Jerawat semua dah kering tapi tu lah ada parut2 hitam. Camna nak hilangkan parut tu ye ? Kulit muka aku memang kategori cerah, jadi parut2 tu memang jelas sangat....takkan nak tempek foundation banyak2 pulak...huhu 

5 comments:

  1. yati try amalkan jugak tip ni...tu pun pas baca kat fb...

    ReplyDelete
  2. kak mia aritu zila blh plk bisul tang idung..dah kering parut gitu kan..pastu zila amik lidah boya omputih panggil aloevera tenyeh je kak..alhamdulillah dah 2 minggu makin kurang..cuma kena sabar plus rajin sikit le..kdg lupa jgk

    ReplyDelete
  3. cuba try produk Shaklee..natural gitu..salam perkenalan mia.thanks sharing :-)

    ReplyDelete
  4. Bagus jugak diamalkan tukan Mia bukan susah beno pun...tapi doa tengok cermint tu tak hafallah...

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!