Skip to main content

Balik kampung o ooo Balik kampung

Assalamualaikum

Nampak tajuk entri pun dah tahu......mood balik kampung dah mari. Hari ni last keja sebelum cuti panjang sempena hari raya minggu depan ni. 
Yang dah berumah tangga tu pastinya dah bincang awal-awal suami isteri, tahun ni nak balik kampung siapa.? Nak balik kampung si suami ke atau si isteri.....? terpulanglah nak balik kampung yang mana pun, jangan pulak sebab berebut nak balik kampung sendiri, suami isteri bergaduh bermasam muka kan....

Aku ? mungkin agak bertuah sikit sebab kampung aku dan hubby hanya bersebelahan sahaja, aku Kota Marudu, hubby Kota Belud. Sejam perjalanan sahaja kalau nak ke kampung hubby dan begitulah sebaliknya. Dan mak bapa hubby aku walaupun berasal dari Kota Belud tapi mereka dah lama menetap di Kota Kinabalu. Jadi tiap malam raya, kami pasti balik Kota Marudu dahulu dan pagi rayanya balik beraya di kampung hubby, Kota Belud. Dah 8 tahun buat cam gini.....hehe

Yang nak balik kampung esok pagi, sila berhati-hati di jalan raya yek. Biar lambat asalkan selamat. Kalau nak memandu jauh tu, cukupkan rehat dan tidur sebelum memulakan perjalanan. 



Sumber : Image from Google




Note : Puan punya blog akan bercuti hingga 13 Ogos ni. Jadi blog mungkin jarang dijenguk, tapi kalau ada kesempatan, akan di update juga. Kepada kengkawan, mungkin raya ni aku BW kat 'rumah' korang, sediakan kuih raya banyak2 yek....hehe

Comments

  1. Samalah kita Mia..hari ni last kerja pastu balik Tawau. Isnin balik Melaka..hehe..semangat raya sdh ni... apa pun drive safety...:)

    ReplyDelete
  2. seronoknyer hati2 diperjalanan yer !

    ReplyDelete
  3. semangat nak balik kampung.. mesti meriah raya ni kan.. ;)
    ai pulak.. sampai selasa depan keje dan selasa depannya dah masuk keje..
    InsyaAllah.. panjang umur lepas raya kita jumpa lagi..

    ReplyDelete
  4. Selamat pulang ke kampung mia. Semoga perjalanan dipermudahkan olehNYA. Aku hari ni last day kerja.

    Salam aidilfitri buat mia & family.

    ReplyDelete
  5. Anum balik rabu malam
    Salam aidilfitri buat mia & family

    ReplyDelete
  6. selamat bercuti raya mia..
    baguslah ko tak payah berebut2 kan..

    selamat beraya bersama ahli keluarga yer mia..jumpa lagi,

    ReplyDelete
  7. selamat hari raya :) hehehe gembira jer baca haha

    ReplyDelete
  8. selamat hari raya mia dan family :)

    ReplyDelete
  9. Senanglah cenggitu Mia....tak bergaduh nk balik mana....yg bestnya tak yah masak malam raya tu kat rumah mertua

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc