Balik kampung o ooo Balik kampung - Mia - Memories of Mine

Latest

Friday, August 2, 2013

Balik kampung o ooo Balik kampung

Assalamualaikum

Nampak tajuk entri pun dah tahu......mood balik kampung dah mari. Hari ni last keja sebelum cuti panjang sempena hari raya minggu depan ni. 
Yang dah berumah tangga tu pastinya dah bincang awal-awal suami isteri, tahun ni nak balik kampung siapa.? Nak balik kampung si suami ke atau si isteri.....? terpulanglah nak balik kampung yang mana pun, jangan pulak sebab berebut nak balik kampung sendiri, suami isteri bergaduh bermasam muka kan....

Aku ? mungkin agak bertuah sikit sebab kampung aku dan hubby hanya bersebelahan sahaja, aku Kota Marudu, hubby Kota Belud. Sejam perjalanan sahaja kalau nak ke kampung hubby dan begitulah sebaliknya. Dan mak bapa hubby aku walaupun berasal dari Kota Belud tapi mereka dah lama menetap di Kota Kinabalu. Jadi tiap malam raya, kami pasti balik Kota Marudu dahulu dan pagi rayanya balik beraya di kampung hubby, Kota Belud. Dah 8 tahun buat cam gini.....hehe

Yang nak balik kampung esok pagi, sila berhati-hati di jalan raya yek. Biar lambat asalkan selamat. Kalau nak memandu jauh tu, cukupkan rehat dan tidur sebelum memulakan perjalanan. 



Sumber : Image from Google




Note : Puan punya blog akan bercuti hingga 13 Ogos ni. Jadi blog mungkin jarang dijenguk, tapi kalau ada kesempatan, akan di update juga. Kepada kengkawan, mungkin raya ni aku BW kat 'rumah' korang, sediakan kuih raya banyak2 yek....hehe

9 comments:

  1. Samalah kita Mia..hari ni last kerja pastu balik Tawau. Isnin balik Melaka..hehe..semangat raya sdh ni... apa pun drive safety...:)

    ReplyDelete
  2. seronoknyer hati2 diperjalanan yer !

    ReplyDelete
  3. semangat nak balik kampung.. mesti meriah raya ni kan.. ;)
    ai pulak.. sampai selasa depan keje dan selasa depannya dah masuk keje..
    InsyaAllah.. panjang umur lepas raya kita jumpa lagi..

    ReplyDelete
  4. Selamat pulang ke kampung mia. Semoga perjalanan dipermudahkan olehNYA. Aku hari ni last day kerja.

    Salam aidilfitri buat mia & family.

    ReplyDelete
  5. Anum balik rabu malam
    Salam aidilfitri buat mia & family

    ReplyDelete
  6. selamat bercuti raya mia..
    baguslah ko tak payah berebut2 kan..

    selamat beraya bersama ahli keluarga yer mia..jumpa lagi,

    ReplyDelete
  7. selamat hari raya :) hehehe gembira jer baca haha

    ReplyDelete
  8. selamat hari raya mia dan family :)

    ReplyDelete
  9. Senanglah cenggitu Mia....tak bergaduh nk balik mana....yg bestnya tak yah masak malam raya tu kat rumah mertua

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!