Skip to main content

1st Nuffnang's Blogbuster Campaigns !

Assalamualaikum

Semalam check mail, tetiba nampak email daripada en.Nuffnang. Katanya aku terpilih untuk menyertai salah satu Blogbuster Campaigns dorang pada bulan ni iaitu Ambi Pur Home Tectonic.....Untuk layak menyertai campaign ni, aku kena buat satu video iklan pendek lebih kurang 15 saat gitu, dan hantar sebelum 30 Julai ni......kalau video aku layak, video tu akan melekat kat blog aku sepanjang campaign tersebut. Dan pihak Nuffnang akan memberi bayaran setiap kali video itu dimainkan.....:D



Macam menarik kan, tapi tak tahu dapat hantar penyertaan ke tidak sebab tarikh tutupnya minggu depan ni....aku pulak tak pandai nak buat video, apalagi video iklan...tapi pihak Nuffnang dah bagi penerangan kat dashboard Nuffnang aku, pendek kata jalan cerita iklan dah diberikan, tinggal aku sahaja yang nak kena lakonkan....tanya kat hubby, hubby kata cuba dulu, tak cuba kita tak tahu kan......emmmm kalau aku nak buat juga video ni, aku dah tahu sapa mangsa aku yang akan jadi pelakon iklan tu...hehe sambil tenung hubby



Yang aku heran, campaign ni melekat kat blog aku yang suam-suam kuku tu....alaaa blog tempat aku tempek segala karya hubby aku tu...sapa yang tak pernah jenguk, sudi-sudikanlah ke Worldsofcolours. Tapi tak kisah lah kan, sekarang masih pikir nak buat ke tak....kalau tak buat takut en.Nuffnang merajuk tak bagi campaign lagi kat blog ni pulak...huhu


Thank you Nuffnang sebab sudi pilih blog ni !!

Comments

  1. Apa lagi Mia kakak dah pasti pelakon Mia tu willingly and happily ikut arahan director. Bila lagi nak berlakon. Kalau Mia malu, en hubby Mia mesti ok punya dia dah biasa depan org ramai tak kisah punyalah.

    Good luck Mia!!

    ReplyDelete
  2. tahniah kak mia..cik nor dah dapat 3 sblm nie..1 xsempat join..2 sempat join.1 kna reject..1 lg still pending.huhu...yang mcm kak mia dapat saya tak sempat nak buat video lagi..:)

    ReplyDelete
  3. salam mia...
    pernah jgk dpt yg camnie..tp cam malas sket lah kalau part nak buat video2 tuh kan..:)

    ReplyDelete
  4. up duit tabung kat sini...beli sunsilk hehe..

    ReplyDelete
  5. hahahha sama...Umi Qi pun dpt tp pemalas...itu yg susah tuh...sila sis sila...support u dear :)

    ReplyDelete
  6. Ada juga dapat email ni Mia..
    Boleh cuba sertai Mia..
    mana tau rezeki...:)

    ReplyDelete
  7. Hehe...wah rezeki tu Mia...Betullah ramai yg cakap nuff bagi blog yg cenggitu nape ek?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc