Skip to main content

Akibat 'gatal' tangan !

Assalamualaikum

Pagi ni tak tahu apa yang kena dengan tangan aku....check blog guna hp dan tetiba tangan gatal pegi delete semua draft post dalam tu....dan akibatnya post semalam dan sebelumnya persiapan raya !, budak cengeng dan yang lain terdelete........argghhhh tensennya !!!
Pastu aku tak tahu pula cara nak dapat balik semua post tu. Hari tu pernah terdelete post dan ada kawan blogger yang ajar tapi tak berjaya.....

Sedih dan menyesal sebab tangan 'gatal' sangat. Kalau sapa2 yang tahu cara nak dapatkan balik post yang terdeleted tu, tolong bagitau yek...... :-(
Rasa sayanglah post tu semua. Baru minggu ni publish dah terpadam. Penat2 aku karang cerita dan taip, pastu tempek segala gambar. Curi masa update taip post sebab selalu sibuk......huhu
Tapi kalau tak dapat balik post tu takpalah kan. walaupun dalam hati cakap nyesalnya aku, sapa suruh tangan gatal sangat.......




Note : hilang mood nak berblog hari ni...huhu

Comments

  1. Kesiannya... tapi kakak rasa kalau dah delete memang tak boleh dapat baliklah Mia.

    ReplyDelete
  2. heheh..x apalah mia..jangan sedih2 ya….taip balik slow2 lau x dapat balik..pasni jangan gatal tangan da tau! eeheh

    ReplyDelete
  3. SELAMAT TENGAHARI
    ANUM BR LEPAS HBS EXAM
    SINGGAH SINI LU

    ReplyDelete
  4. alamak sygnye. rsnye x leh dapat balik dah tu. sy pun suka blogging dgn mobile je. senang kan. boleh blogging di mana mana. tu yg internet mobile cepat habis tu.

    jgn sedih2 tau.

    ReplyDelete
  5. nduk bah..aku pun ndak terrer bab2 mo cari balik ni post2 yg terdelete...huhu..
    sabor jak lah...

    ReplyDelete
  6. alahai... ini ceritanya. Memang kalau terdelete post kat blogger ni, takkan dapat balik ek? Sayang kan.

    ReplyDelete
  7. tak dapek nak nolongnya Mia sebab okje ni buta it hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang