Skip to main content

1st Nuffnang's Blogbuster Campaigns !

Assalamualaikum

Semalam check mail, tetiba nampak email daripada en.Nuffnang. Katanya aku terpilih untuk menyertai salah satu Blogbuster Campaigns dorang pada bulan ni iaitu Ambi Pur Home Tectonic.....Untuk layak menyertai campaign ni, aku kena buat satu video iklan pendek lebih kurang 15 saat gitu, dan hantar sebelum 30 Julai ni......kalau video aku layak, video tu akan melekat kat blog aku sepanjang campaign tersebut. Dan pihak Nuffnang akan memberi bayaran setiap kali video itu dimainkan.....:D



Macam menarik kan, tapi tak tahu dapat hantar penyertaan ke tidak sebab tarikh tutupnya minggu depan ni....aku pulak tak pandai nak buat video, apalagi video iklan...tapi pihak Nuffnang dah bagi penerangan kat dashboard Nuffnang aku, pendek kata jalan cerita iklan dah diberikan, tinggal aku sahaja yang nak kena lakonkan....tanya kat hubby, hubby kata cuba dulu, tak cuba kita tak tahu kan......emmmm kalau aku nak buat juga video ni, aku dah tahu sapa mangsa aku yang akan jadi pelakon iklan tu...hehe sambil tenung hubby



Yang aku heran, campaign ni melekat kat blog aku yang suam-suam kuku tu....alaaa blog tempat aku tempek segala karya hubby aku tu...sapa yang tak pernah jenguk, sudi-sudikanlah ke Worldsofcolours. Tapi tak kisah lah kan, sekarang masih pikir nak buat ke tak....kalau tak buat takut en.Nuffnang merajuk tak bagi campaign lagi kat blog ni pulak...huhu


Thank you Nuffnang sebab sudi pilih blog ni !!

Comments

  1. Apa lagi Mia kakak dah pasti pelakon Mia tu willingly and happily ikut arahan director. Bila lagi nak berlakon. Kalau Mia malu, en hubby Mia mesti ok punya dia dah biasa depan org ramai tak kisah punyalah.

    Good luck Mia!!

    ReplyDelete
  2. tahniah kak mia..cik nor dah dapat 3 sblm nie..1 xsempat join..2 sempat join.1 kna reject..1 lg still pending.huhu...yang mcm kak mia dapat saya tak sempat nak buat video lagi..:)

    ReplyDelete
  3. salam mia...
    pernah jgk dpt yg camnie..tp cam malas sket lah kalau part nak buat video2 tuh kan..:)

    ReplyDelete
  4. up duit tabung kat sini...beli sunsilk hehe..

    ReplyDelete
  5. hahahha sama...Umi Qi pun dpt tp pemalas...itu yg susah tuh...sila sis sila...support u dear :)

    ReplyDelete
  6. Ada juga dapat email ni Mia..
    Boleh cuba sertai Mia..
    mana tau rezeki...:)

    ReplyDelete
  7. Hehe...wah rezeki tu Mia...Betullah ramai yg cakap nuff bagi blog yg cenggitu nape ek?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a