Kuih Cincin - Mia - Memories of Mine

Latest

Monday, June 10, 2013

Kuih Cincin

Assalamualaikum

Sebelum tu nak ucap Selamat hari Isnin dan kepada anak2 semua selamat kembali ke sekolah, begitu juga para guru-guru sekalian termasuk hubby aku, takmo malas2 yek....

Pernah dengar nama Kuih Cincin ?? tipu kalau tak tahu kan....sapa2 penggemar kuih dalam kategori kering ni memang akan senaraikan kuih cincin dalam carta atas kan...rangup, manis2 tapi tak terlalu manis.....sedang2 orang Sabah bilang..

Sumber : Google

Napa tetiba bercerita pasal kuih cincin pulak....hehehehehe
Saja jak nak try test tanya......Siapa-siapa yang rasa-rasanya berminat nak beli kuih cincin ni sila angkat tangan......??

Kalau pertanyaan aku ni dapat feedback yang memberangsangkan, nanti aku post n3 harga dia yek....
Kuih cincin yang nak aku promote ni sebenarnya mama mentua jual kat gerai dorang....memang ramai orang beli....aku dah pernah test, sebenarnya aku bukan peminat kuih cincin tapi bila rasa yang dorang jual ni memang terbaeekk...jatuh cinta pandang pertama gitu....sedap....:D

Ok aku tunggu yek.........sila tinggalkan jawapan korang dalam ruangan komen macam kuiz teka teki lah pulak atau kepada yang tak dapat nak komen di blog ni boleh jak hantar email ke salmiahdz@yahoo.com



Hepi Working !!!



14 comments:

  1. Kakak pernah makan masa abang outstation di sana. Di sana kuih cincin sangat famous sebab itu bila balik dari sana kuih ini tak tinggal..

    ReplyDelete
  2. Salam isnin mia..
    Aku kalau nak order pun nda dapat kan..pekata kalau ko bermurah ati dan letakkan resepinya...hehehe

    ReplyDelete
  3. Nakkkkk. AKu pernah mkn, sedap ☺☺

    ReplyDelete
  4. kalau kena yg sedap memang sedap rangup je..tp kalau kena yg keras mang potong betul kak mia..rajinnya mama kak buat ye..t kongsi la cane buat kak..

    ReplyDelete
  5. sepupu liya ada dok kat KK... selalu bw balik kuih cincin ni.. :)

    ReplyDelete
  6. Nak jugak. tapi nak tau rege dulu. selain dari tu apa lagi yng femes kat sana??

    ReplyDelete
  7. hohoo kalau saya cakap saya berminat pun, tak dapat u nak tolong :p Rasa kueh ni saya ingat-ingat lupa la.

    ReplyDelete
  8. OKje suka jugak kuih ni...dulu member dari Sarawak selalu bawak kuih ni! Boleh jugak order kot Mia!..

    ReplyDelete
  9. saya berminat kak, dulu sy tak tau kuih ni kuih apa,officemate yg bg rasa,mmg sedap tak terperi.

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!