Skip to main content

Kuih Cincin

Assalamualaikum

Sebelum tu nak ucap Selamat hari Isnin dan kepada anak2 semua selamat kembali ke sekolah, begitu juga para guru-guru sekalian termasuk hubby aku, takmo malas2 yek....

Pernah dengar nama Kuih Cincin ?? tipu kalau tak tahu kan....sapa2 penggemar kuih dalam kategori kering ni memang akan senaraikan kuih cincin dalam carta atas kan...rangup, manis2 tapi tak terlalu manis.....sedang2 orang Sabah bilang..

Sumber : Google

Napa tetiba bercerita pasal kuih cincin pulak....hehehehehe
Saja jak nak try test tanya......Siapa-siapa yang rasa-rasanya berminat nak beli kuih cincin ni sila angkat tangan......??

Kalau pertanyaan aku ni dapat feedback yang memberangsangkan, nanti aku post n3 harga dia yek....
Kuih cincin yang nak aku promote ni sebenarnya mama mentua jual kat gerai dorang....memang ramai orang beli....aku dah pernah test, sebenarnya aku bukan peminat kuih cincin tapi bila rasa yang dorang jual ni memang terbaeekk...jatuh cinta pandang pertama gitu....sedap....:D

Ok aku tunggu yek.........sila tinggalkan jawapan korang dalam ruangan komen macam kuiz teka teki lah pulak atau kepada yang tak dapat nak komen di blog ni boleh jak hantar email ke salmiahdz@yahoo.com



Hepi Working !!!



Comments

  1. Kakak pernah makan masa abang outstation di sana. Di sana kuih cincin sangat famous sebab itu bila balik dari sana kuih ini tak tinggal..

    ReplyDelete
  2. Salam isnin mia..
    Aku kalau nak order pun nda dapat kan..pekata kalau ko bermurah ati dan letakkan resepinya...hehehe

    ReplyDelete
  3. Nakkkkk. AKu pernah mkn, sedap ☺☺

    ReplyDelete
  4. kalau kena yg sedap memang sedap rangup je..tp kalau kena yg keras mang potong betul kak mia..rajinnya mama kak buat ye..t kongsi la cane buat kak..

    ReplyDelete
  5. mcm pernah mkn kuih nie..hihik

    ReplyDelete
  6. sepupu liya ada dok kat KK... selalu bw balik kuih cincin ni.. :)

    ReplyDelete
  7. Nak jugak. tapi nak tau rege dulu. selain dari tu apa lagi yng femes kat sana??

    ReplyDelete
  8. BUI NAK JUGAK..SEDAP NI..^_^

    ReplyDelete
  9. hohoo kalau saya cakap saya berminat pun, tak dapat u nak tolong :p Rasa kueh ni saya ingat-ingat lupa la.

    ReplyDelete
  10. OKje suka jugak kuih ni...dulu member dari Sarawak selalu bawak kuih ni! Boleh jugak order kot Mia!..

    ReplyDelete
  11. saya berminat kak, dulu sy tak tau kuih ni kuih apa,officemate yg bg rasa,mmg sedap tak terperi.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a