Skip to main content

Demam lagi

Assalamualaikum

Minggu lalu demam tapi sehari semalam jak lepas tu dah ok.....Semalam Damia demam balik, agaknya terjangkit dengan abangnya Shamzi yang batuk2....budak2 ni on off saja demamnya dan yang paling risau adalah Umi dan Babanya.....mencabar betul jadi ibu yang bekerja ni......banyak benda yang nak diambil kira.....Mungkin ada ibu yang di luar sana heran napa tak ambik cuti jak jaga anak.....ni suruh orang yang jagakan......ikut hati memang nak cuti jaga anak tapi.....hanya ibu-ibu yang bekerja sahaja yang faham bila berhadapan dengan situasi cam ni.....

Nasib baik suhu Damia dah turun tadi pagi walaupun sebenarnya masih demam....dah bekalkan ubat dan pesan segala kat cikgunya....dan nasib baik kat nursery Damia ni hanya ada dalam 4 orang budak seumur Damia yang dijaga oleh 3 orang cikgu......oklah sikitkan....taklah cikgunya kelam kabut nak jaga budak2 tu semua.....Moga Damia dan Shamzi cepat sembuh....amin


 

Budak demam

Comments

  1. Kalau anak tak sihat masa kerja pun teringat-ingat mereka kan Mia. Harap terkawal dan cepat sembuhlah hendaknya.

    Mata Damai cantiklah... macam hindustan:)

    ReplyDelete
  2. demam2 pun sempat buat duck face damia ni..hehe
    get well soon damia

    ReplyDelete
  3. Ambil cuti kerap sgtkan nanti bos bising ..yer tak..sian damia..moga cepat sembuh yer nak...:)

    ReplyDelete
  4. Hihihi cute jak buat duck face tu. Get well soon ya Damia..

    ReplyDelete
  5. ololo.. comel ja tu muncung.. kalau anak2 sy, nda mau kena kasi lekat tu cool fever.. hmm..

    ReplyDelete
  6. Moga Damia & abg Shamzi cepat sembuh ya..kesian plak..musim demam kalik kan Mia..rajin2 makan ubat ya cyg..mo kerja pun ndak senang hati kan bila anak2 ndak sihat ni...

    ReplyDelete
  7. skang ni mmg musim demam. kami pun baru jugak baik demam. huhuhu. ye la kan, kalau bekerja mmg agak susah nak amik cuti jaga anak. semoga damia dan shamzi cepat sembuh ye. ibu jgn risau sgt tau. insyaAllah diorg akan sihat spt sediakala. kalau panas jugak, kena rajin mandikan selalu

    ReplyDelete
  8. budak2 memang macam tu..anak saya klu demam pun akan balas balik.
    moga cepat sembuh yer adik omei :)

    ReplyDelete
  9. Sabar yer mia,dugaan ibu bekerja.semoga lekas sembuh damia n shamzi

    ReplyDelete
  10. Fahamnya.... bukan senang nak ambik cuti sesuka hatikan Mia bila anak demam ni...
    Tak pelah dugaan tu...make sure bagi ubat ikut time!

    ReplyDelete
  11. get well soon..mmg sekarang musim sakit ni. anak sya pun baru mau bak flu

    ReplyDelete
  12. Comelnya. Demam2 pon sempat lagi buat muka duck face yer.

    Get well soon damia & shamzi. Makan ubat tau.

    ReplyDelete
  13. Hohoho Damia dah rupa cam orang dalam pantang dengan rambut nyer, dengan tepek kat dahi tu lagi. Demam2 pun still muncung itik, good girl tak merengek kan. Get well soon sayang.

    ReplyDelete
  14. Sama la kita mia. Sy pun baru masuk keje hari ni. Esok nak cuti lagi sbb nak bw anak pg hospital lain pulak. Demam tak baik baik. Sedih betul mia kan..susah betul bila jadi ibu yg bekerja ni. Rasa mau saja berhenti.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc