Skip to main content

Suami & Isteri

Assalamualaikum


Sumber : Pinjam dari Facebook

Bab yang jangan marah kalau isteri anda gemuk tu sebenarnya ada makna tersembunyi....yalah masa belum kahwin isteri slim muda jelita, sekarang dah beranak pinak, dah gemuk janganlah pulak marah-marah...Tang yang dapat pahala tu, wallahualam......ALLAH sahaja yang maha mengetahui....tapi macam betul rasanya kan sebab Suami dan bagi nafkah yang cukup kat Isteri...
Akan tetapi si isteri janganlah pula nak buat pernyataan di atas untuk 'membedal' segala makanan sampai terlebih sihat....jagalah juga kesihatan diri, kalau si Isteri sakit, sapa yang yang nak jaga anak dan Sang Suami....

Ok ni pandangan aku sahaja, takda kena mengena dengan sesiapa, pandangan orang lain tak tahu pulak.....(^_^)





Note : Damia demam lagi sebab terjangkit selsema abangnya si Shamzi....sian dia terbatuk2 masa hantar kat nursery tadi......dah pesan kat cikgunya di nursery call kalau demam Damia tinggi.....emmm mencabar betul jadi ibu yang bekerja ni kan.....huhu


Comments

  1. ni kena ngan aku la ni.. sebelom kawen slim je. lepas kawen.. aduhaiii... :)

    ReplyDelete
  2. kami lakik binik pasrah kami booollattt. hahahaha

    ReplyDelete
  3. jaga badan utk elak dari sakit yang datang..

    ReplyDelete
  4. hehehhehe..tapi dlm pada tu, kena kawal jugak pemakanan utk kesihatan.
    get well soon buat damia

    ReplyDelete
  5. Ala...siannya Damia.. Semoga cepat2 sembuh ya.. Amin

    ReplyDelete
  6. Hihi... kalau dok bedal semua memanglah gemuk kan Mia.
    Kelakar juga tapi penuh pengajaran tu:)

    ReplyDelete
  7. Kalau suami jd gemuklak ..isteri tak kesah pun kan..hehehe..terima jerr seadanya..:)

    ReplyDelete
  8. Sambl baca sambil senyum. Klo isteri gemuk, suami bagi cukup makan. Tapi klo suami buncit...isteri masak sedap sangat ☺☺

    Aku kuat makan tapi badan tak naik2, acaner tu.

    Siannya Damia. Smoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  9. hehhee...lucu juga bah kan Mia...mmg lah gemuk itu tanda nya kita bahagia suami bagi cukup makan pakai.. tapi dari kita juga kena pandai jaga badan kan? hehe..ndak kan lah mo makan sembarang jak..pastu ndak jaga badan.. nti sakit susah...:)
    Moga damia cepat sembuh ya...rajin2 makan ubat tau..:)

    ReplyDelete
  10. hehe tapikan Mia logik jugak tu...biasanya kalau cukup makan bukan ke gemuk ....hehe ke metabolisma dah rendah.....entahlah!

    ReplyDelete
  11. Lupa pulak nak komen psal Damia tu.... memang Mia kalau anak sakit dengan kita yg bekerja memang susah hati!...sabar aje le

    ReplyDelete
  12. Bini aku slim..aku yg menjadi2 ni...
    Semoga Damia cepat sembuh.

    ReplyDelete
  13. kalau hubby yang membesar cane pulak huhu...

    moga anak2 cepat sembuh ya...

    ReplyDelete
  14. Pandai-pandai la berpada-pada kan, kang kalau gemuk sakit susah jugak.

    Damia get well soon dear. Kesian nya dia, and kesian mama nya juga,tu la mmg not easy kan kerja pun mesti trpikir keadaan anak.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang