Skip to main content

Suami & Isteri

Assalamualaikum


Sumber : Pinjam dari Facebook

Bab yang jangan marah kalau isteri anda gemuk tu sebenarnya ada makna tersembunyi....yalah masa belum kahwin isteri slim muda jelita, sekarang dah beranak pinak, dah gemuk janganlah pulak marah-marah...Tang yang dapat pahala tu, wallahualam......ALLAH sahaja yang maha mengetahui....tapi macam betul rasanya kan sebab Suami dan bagi nafkah yang cukup kat Isteri...
Akan tetapi si isteri janganlah pula nak buat pernyataan di atas untuk 'membedal' segala makanan sampai terlebih sihat....jagalah juga kesihatan diri, kalau si Isteri sakit, sapa yang yang nak jaga anak dan Sang Suami....

Ok ni pandangan aku sahaja, takda kena mengena dengan sesiapa, pandangan orang lain tak tahu pulak.....(^_^)





Note : Damia demam lagi sebab terjangkit selsema abangnya si Shamzi....sian dia terbatuk2 masa hantar kat nursery tadi......dah pesan kat cikgunya di nursery call kalau demam Damia tinggi.....emmm mencabar betul jadi ibu yang bekerja ni kan.....huhu


Comments

  1. ni kena ngan aku la ni.. sebelom kawen slim je. lepas kawen.. aduhaiii... :)

    ReplyDelete
  2. kami lakik binik pasrah kami booollattt. hahahaha

    ReplyDelete
  3. jaga badan utk elak dari sakit yang datang..

    ReplyDelete
  4. hehehhehe..tapi dlm pada tu, kena kawal jugak pemakanan utk kesihatan.
    get well soon buat damia

    ReplyDelete
  5. Ala...siannya Damia.. Semoga cepat2 sembuh ya.. Amin

    ReplyDelete
  6. Hihi... kalau dok bedal semua memanglah gemuk kan Mia.
    Kelakar juga tapi penuh pengajaran tu:)

    ReplyDelete
  7. Kalau suami jd gemuklak ..isteri tak kesah pun kan..hehehe..terima jerr seadanya..:)

    ReplyDelete
  8. Sambl baca sambil senyum. Klo isteri gemuk, suami bagi cukup makan. Tapi klo suami buncit...isteri masak sedap sangat ☺☺

    Aku kuat makan tapi badan tak naik2, acaner tu.

    Siannya Damia. Smoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  9. hehhee...lucu juga bah kan Mia...mmg lah gemuk itu tanda nya kita bahagia suami bagi cukup makan pakai.. tapi dari kita juga kena pandai jaga badan kan? hehe..ndak kan lah mo makan sembarang jak..pastu ndak jaga badan.. nti sakit susah...:)
    Moga damia cepat sembuh ya...rajin2 makan ubat tau..:)

    ReplyDelete
  10. hehe tapikan Mia logik jugak tu...biasanya kalau cukup makan bukan ke gemuk ....hehe ke metabolisma dah rendah.....entahlah!

    ReplyDelete
  11. Lupa pulak nak komen psal Damia tu.... memang Mia kalau anak sakit dengan kita yg bekerja memang susah hati!...sabar aje le

    ReplyDelete
  12. Bini aku slim..aku yg menjadi2 ni...
    Semoga Damia cepat sembuh.

    ReplyDelete
  13. kalau hubby yang membesar cane pulak huhu...

    moga anak2 cepat sembuh ya...

    ReplyDelete
  14. Pandai-pandai la berpada-pada kan, kang kalau gemuk sakit susah jugak.

    Damia get well soon dear. Kesian nya dia, and kesian mama nya juga,tu la mmg not easy kan kerja pun mesti trpikir keadaan anak.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a