Skip to main content

Luangkan masa

Assalamualaikum

Selalu luangkan masa bersama dengan keluarga....

Adakalanya bagi mereka yang agak kekurangan tidak perlu membawa keluarga ke tempat yang mewah, makan makanan yang enak atau melancong yang ke tempat yang jauh dan mahal.....

Memadai bergurau dengan anak2 di ruang tamu rumah, makan bersama-sama walau sekadar nasi dan telur goreng, keluar rumah untuk main bersama2 dengan anak2....

Walau berlainan caranya, jangan leka, sibuk mana pun, keluarga harus diutamakan.....setiap detik dan saat tidak ternilai harganya....

Comments

  1. Best bila hidup bekeluarga..

    ReplyDelete
  2. Betul tuh mia..tak semestinya kena bermewah2 bari dpt luangkan ms ngan family..duduk2 luang masa borak2 pun dah cukup hepi daaa...:)

    ReplyDelete
  3. betul tu.mmg sangat setuju.keluarga adalah segalanya...we start with family

    ReplyDelete
  4. cuba sedaya upaya ruangkan masa yg berkuality bersama keluarga walaupun sekadar lepak2 kat rumah sambil menonton tv, main game atau sama2 mengemas rumah ..

    ReplyDelete
  5. Exactly, no point pun kalau ke restoran mewah tapi muka masing2 ngadap henpon tanya sepatah jawap tak patah-patah.

    ReplyDelete
  6. yup betol! family first tak kira dimana pon.

    ReplyDelete
  7. hujung mggu kalau nda kluar, mmg main bubut2 sama anak2 dlm rmh! hahahaa

    ReplyDelete
  8. betul betul setuju Mia....mana nak dapat diganti dengan masa yg dikongsi bersama keluarga kalau kita dah lepaskan.....cubalah cari masa itu sebab ia tkkan berulang! ececeh...

    ReplyDelete
  9. sangat betul dan setuju... the most valuable and precious time to spend with is family! ^_^

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa