Skip to main content

Nuffnang

Assalamualaikum
Kelmarin tengah cek acc Nuffnang terkejut sebab amount dalam dia dah berkurang......saya tak puas hati, mungkin ada masalah dengan line ke apa, log out sekejap dan log in balik.....masih lagi jumlah yang sama....dah kurang.... :-( sedihlah pulak nengok sebab sebelumnya dah happy sangat sebab hasil iklan Nutrilite Amway sangat memberangsangkan bagi blog yang suam2 kuku ni saja :D....takpalah mungkin bukan rezeki saya, agaknya Nuffnang tersilap  kira......(pikir positif jak).......tapi semalam bila baca blog Fiza, dia pun ada masalah yang sama, begitu juga blogger intanberlian pun camtu.....tapi amount dah kembali kepada yang sebelumnya semalam, Nuffnang dah selesaikan masalah teknikal dorang.....syukur alhamdulillah....yalah sebenarnya amount dalam acc Nuffnang saya tu sikit lagi dah boleh cash out.....hehe ni pun setelah saya start berblog kembali secara serius (ayat.....cam skema tul) pada bulan October tahun lalu.....ambil masa 4 bulan nak kumpul amount tu....
Thank you Nuffnang

 TAPI tujuan utama saya berblog ni bukannya sebenarnya nak dapatkan pendapatan dari si Nuffnang tu semata-mata......sebab saya memang minat.....minat tulis2 cerita, nak kongsi2 dengan rakan2......saya ni actually suka nak karang2 cerita, cam cerpen tu ke, novel ke....tapi macam bakat tak berapa nak ada.....jadi adanya blog ni dapatlah juga saya lepaskan gian nak tulis2 cerita ceriti tu.....:P sambil2 tu paling best ada yang baca post2 yang saya publishkan tu.....dan paling suka bila ada orang komen cerita saya......terima kasih kepada pengomen2 saya yang the best AnumKayMazlizaAtieSueFiza dan lain2......korang semua memang the Best !!!!!

Ok tu ja.......Happy Blogging !!! 
 

Comments

  1. kalau dah ttp rezki kita..akan dpt jgk...

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum.. Salam perkenalan :)

    Ros singgah sini.

    Nasib baik jumlahnya kembali pada yang asal ye..

    ReplyDelete
  3. Nuffnang pun tersilap juga mia macam blogspot kadang kan buat kita pening kepala..

    ReplyDelete
  4. salam..saya join nuff sejak 2008 tp duit ada rm15 je dlm tu..ntah bila la buleh cash out...

    ReplyDelete
  5. wahh tp best la dapat duit tp sy ada dgr nk buat iklan nuffnag ni kna pilih dia punya kategori..tkot nanti ada iklan arak huhu..tkot nk ltk..budak baru...cetek lg ilmu didada..btol ke cita 2?

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah..ada juga rezeki dr Nuffnang ni utk anak2 bah.. walau pun tak byk ada juga rezeki kan Mia..
    suka dtg sini.. cerita2 Mia simple tp padat..senang mo paham..hehe..
    Teruskan ber blog...:)

    ReplyDelete
  7. @Daddy Zuki: takpa.....sikit2 lama2 jadi bukit..... (^_^)

    ReplyDelete
  8. @bicara harianku: Memang ada pilih kategori iklan tu...masa kita update survey di Nuffnang, kita cuma klik NO untuk iklan camtu....(^_^)

    ReplyDelete
  9. @aTieYusof Family: Rezeki anak kan Atie....Mekasih sebab suka baca cerita ceriti saya....hehe

    ReplyDelete
  10. dah rezeki takkan ke mana..

    pssstt: lama daa akak follow blog ni, just silent reader jer..

    ReplyDelete
  11. @umialya: ya lah...kak, baru perasan akak ada dua blog kan....hehehe

    ReplyDelete
  12. hehehe..bah mia buat lah cerpen di blog..mesti best tu..

    ReplyDelete
  13. @Kay Masingan: nda lah pulak pandai cath....kekurangan bakat....hehe

    ReplyDelete
  14. kalau dh rezeki x kemana kan?

    ReplyDelete
  15. salam mia..naseb dah kembali kepada asal...happy blogging juga!:)

    ReplyDelete
  16. ada rezeki nnti mesti nuff bg BE banyak2 lagi..

    ReplyDelete
  17. wah..hebat tu...4 blh dah hampir blh cash out..sy punya dah hampir sthn bru 3 hengget..huhu

    ReplyDelete
  18. wah..hebat tu...4 blh dah hampir blh cash out..sy punya dah hampir sthn bru 3 hengget..huhu

    ReplyDelete
  19. hehe..betul kak..saya pun berblog suka-suka. kalau nuffnang tu, kalau ada alhamdulillah..Saya pun lagi sikit nak cash out..tapi CPUV terbaru tak dapat lagi untuk tahun ini..mungkin sebab tukar ke domain baru kot. Dah melepas. ^__^

    ReplyDelete
  20. kesiannya..
    napa jadi cam tu, sabar la yer

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a