Skip to main content

Nuffnang

Assalamualaikum
Kelmarin tengah cek acc Nuffnang terkejut sebab amount dalam dia dah berkurang......saya tak puas hati, mungkin ada masalah dengan line ke apa, log out sekejap dan log in balik.....masih lagi jumlah yang sama....dah kurang.... :-( sedihlah pulak nengok sebab sebelumnya dah happy sangat sebab hasil iklan Nutrilite Amway sangat memberangsangkan bagi blog yang suam2 kuku ni saja :D....takpalah mungkin bukan rezeki saya, agaknya Nuffnang tersilap  kira......(pikir positif jak).......tapi semalam bila baca blog Fiza, dia pun ada masalah yang sama, begitu juga blogger intanberlian pun camtu.....tapi amount dah kembali kepada yang sebelumnya semalam, Nuffnang dah selesaikan masalah teknikal dorang.....syukur alhamdulillah....yalah sebenarnya amount dalam acc Nuffnang saya tu sikit lagi dah boleh cash out.....hehe ni pun setelah saya start berblog kembali secara serius (ayat.....cam skema tul) pada bulan October tahun lalu.....ambil masa 4 bulan nak kumpul amount tu....
Thank you Nuffnang

 TAPI tujuan utama saya berblog ni bukannya sebenarnya nak dapatkan pendapatan dari si Nuffnang tu semata-mata......sebab saya memang minat.....minat tulis2 cerita, nak kongsi2 dengan rakan2......saya ni actually suka nak karang2 cerita, cam cerpen tu ke, novel ke....tapi macam bakat tak berapa nak ada.....jadi adanya blog ni dapatlah juga saya lepaskan gian nak tulis2 cerita ceriti tu.....:P sambil2 tu paling best ada yang baca post2 yang saya publishkan tu.....dan paling suka bila ada orang komen cerita saya......terima kasih kepada pengomen2 saya yang the best AnumKayMazlizaAtieSueFiza dan lain2......korang semua memang the Best !!!!!

Ok tu ja.......Happy Blogging !!! 
 

Comments

  1. kalau dah ttp rezki kita..akan dpt jgk...

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum.. Salam perkenalan :)

    Ros singgah sini.

    Nasib baik jumlahnya kembali pada yang asal ye..

    ReplyDelete
  3. Nuffnang pun tersilap juga mia macam blogspot kadang kan buat kita pening kepala..

    ReplyDelete
  4. salam..saya join nuff sejak 2008 tp duit ada rm15 je dlm tu..ntah bila la buleh cash out...

    ReplyDelete
  5. wahh tp best la dapat duit tp sy ada dgr nk buat iklan nuffnag ni kna pilih dia punya kategori..tkot nanti ada iklan arak huhu..tkot nk ltk..budak baru...cetek lg ilmu didada..btol ke cita 2?

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah..ada juga rezeki dr Nuffnang ni utk anak2 bah.. walau pun tak byk ada juga rezeki kan Mia..
    suka dtg sini.. cerita2 Mia simple tp padat..senang mo paham..hehe..
    Teruskan ber blog...:)

    ReplyDelete
  7. @Daddy Zuki: takpa.....sikit2 lama2 jadi bukit..... (^_^)

    ReplyDelete
  8. @bicara harianku: Memang ada pilih kategori iklan tu...masa kita update survey di Nuffnang, kita cuma klik NO untuk iklan camtu....(^_^)

    ReplyDelete
  9. @aTieYusof Family: Rezeki anak kan Atie....Mekasih sebab suka baca cerita ceriti saya....hehe

    ReplyDelete
  10. dah rezeki takkan ke mana..

    pssstt: lama daa akak follow blog ni, just silent reader jer..

    ReplyDelete
  11. @umialya: ya lah...kak, baru perasan akak ada dua blog kan....hehehe

    ReplyDelete
  12. hehehe..bah mia buat lah cerpen di blog..mesti best tu..

    ReplyDelete
  13. @Kay Masingan: nda lah pulak pandai cath....kekurangan bakat....hehe

    ReplyDelete
  14. kalau dh rezeki x kemana kan?

    ReplyDelete
  15. salam mia..naseb dah kembali kepada asal...happy blogging juga!:)

    ReplyDelete
  16. ada rezeki nnti mesti nuff bg BE banyak2 lagi..

    ReplyDelete
  17. wah..hebat tu...4 blh dah hampir blh cash out..sy punya dah hampir sthn bru 3 hengget..huhu

    ReplyDelete
  18. wah..hebat tu...4 blh dah hampir blh cash out..sy punya dah hampir sthn bru 3 hengget..huhu

    ReplyDelete
  19. hehe..betul kak..saya pun berblog suka-suka. kalau nuffnang tu, kalau ada alhamdulillah..Saya pun lagi sikit nak cash out..tapi CPUV terbaru tak dapat lagi untuk tahun ini..mungkin sebab tukar ke domain baru kot. Dah melepas. ^__^

    ReplyDelete
  20. kesiannya..
    napa jadi cam tu, sabar la yer

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang