Skip to main content

Hujung bulan dah....

Assalamualaikum...
Tak sedar hari ni dah masuk hujung bulan Jan kan.....cepat jak masa berlalu....tambah lagi satu garisan bawah mata (lepas ni terpaksa merajinkan diri suda minum kolagen dan vitamin C hehe, bukan tak terima hakikat tapi takut umur tak seiring dengan rupa gitu kuang kuang kuang)...
Sebulan ni apa dah korang buat....sapa2 yang tanam azam tu dah mulakan ke ?? saya ?? malas suda mo berazam2...takut tak tercapai...kecewa pulak nanti.....tapikan satu urusan dah selesai untuk permulaan tahun 2013 ni......alhamdulillah (sila sebut ala2 Nasir Bilal Khan) actually belum complete sepenuhnya, 90% dah siap tinggal 10% tu lagi nak tunggu....ingat kan hari tu dah saya dan hubby dah meninjau2 'kedai alat pengangkutan' tu......semuanya dah urus, dah bagi autograph dengan pihak yang sepatutnya....sekarang nak tunggu kapal berlabuh dari tanah besar sahaja....(ceehhh ayat penuh dengan maksud tersirat, malu nak bagitahu secara terang-terangan, jadi pandai-pandailah korang teka sendiri :P)
Tapi sedih juga sebab ada 'benda' yang kena dilepaskan dan diganti...dekat 7 tahun 'dia' berkhidmat dengan keluarga ni...seumur dengan si Shumi..sob sob sob sedihnya....penuh dengan sentimentel value tu.....7 tahun berkhidmat, 'dia' jarang menyusahkan puannya ni....harap2 penggantinya ni sama dengan 'dia'......
Oklah tu jak.....banyak benar ayat tersirat nanti pening pulak membacanya.....sapa2 yang tinggal kat KL, Putrajaya dan Labuan tu, selamat hari wilayah...cuti lagi esok (ada nada jelesss)

Note : Terima kasihlah kepada pengomen2 yang beri idea dalam post "lutut terkehel" tu...keperihatinan kengkawan amat2 saya hargai......(^____^)

Comments

  1. apa tuh?haha....kereta?ok esk kami cuti..haha

    ReplyDelete
  2. Tahniah..nak dpt keta baru yer...sedih gak kan kena berpisan ngan yg lama..

    ReplyDelete
  3. wah nissan almera on the way to the owner o kan mia..hehe

    ReplyDelete
  4. kejap je kan..

    adakah nissan almera menjadi pilihan ;)

    ReplyDelete
  5. hehhee...ni mesti beli kereta baru ni kan Mia.. so beli Almera kah vios?? hehe..:)

    ReplyDelete
  6. Beli keta baru eh..... jangan lupa bawak OKje jalan2 nak jugak cium bau harum kereta baru keluar hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang