Skip to main content

Hujung bulan dah....

Assalamualaikum...
Tak sedar hari ni dah masuk hujung bulan Jan kan.....cepat jak masa berlalu....tambah lagi satu garisan bawah mata (lepas ni terpaksa merajinkan diri suda minum kolagen dan vitamin C hehe, bukan tak terima hakikat tapi takut umur tak seiring dengan rupa gitu kuang kuang kuang)...
Sebulan ni apa dah korang buat....sapa2 yang tanam azam tu dah mulakan ke ?? saya ?? malas suda mo berazam2...takut tak tercapai...kecewa pulak nanti.....tapikan satu urusan dah selesai untuk permulaan tahun 2013 ni......alhamdulillah (sila sebut ala2 Nasir Bilal Khan) actually belum complete sepenuhnya, 90% dah siap tinggal 10% tu lagi nak tunggu....ingat kan hari tu dah saya dan hubby dah meninjau2 'kedai alat pengangkutan' tu......semuanya dah urus, dah bagi autograph dengan pihak yang sepatutnya....sekarang nak tunggu kapal berlabuh dari tanah besar sahaja....(ceehhh ayat penuh dengan maksud tersirat, malu nak bagitahu secara terang-terangan, jadi pandai-pandailah korang teka sendiri :P)
Tapi sedih juga sebab ada 'benda' yang kena dilepaskan dan diganti...dekat 7 tahun 'dia' berkhidmat dengan keluarga ni...seumur dengan si Shumi..sob sob sob sedihnya....penuh dengan sentimentel value tu.....7 tahun berkhidmat, 'dia' jarang menyusahkan puannya ni....harap2 penggantinya ni sama dengan 'dia'......
Oklah tu jak.....banyak benar ayat tersirat nanti pening pulak membacanya.....sapa2 yang tinggal kat KL, Putrajaya dan Labuan tu, selamat hari wilayah...cuti lagi esok (ada nada jelesss)

Note : Terima kasihlah kepada pengomen2 yang beri idea dalam post "lutut terkehel" tu...keperihatinan kengkawan amat2 saya hargai......(^____^)

Comments

  1. apa tuh?haha....kereta?ok esk kami cuti..haha

    ReplyDelete
  2. Tahniah..nak dpt keta baru yer...sedih gak kan kena berpisan ngan yg lama..

    ReplyDelete
  3. wah nissan almera on the way to the owner o kan mia..hehe

    ReplyDelete
  4. kejap je kan..

    adakah nissan almera menjadi pilihan ;)

    ReplyDelete
  5. hehhee...ni mesti beli kereta baru ni kan Mia.. so beli Almera kah vios?? hehe..:)

    ReplyDelete
  6. Beli keta baru eh..... jangan lupa bawak OKje jalan2 nak jugak cium bau harum kereta baru keluar hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa