Skip to main content

3 Beradik.....

Assalamualaikum
.
Tatapan di waktu petang ('____')......3 beradik yang suka buat umi dan babanya pening kepala...... Si adik kecil nampak ayu tapi sebenarnya lasak.....mengikut perangai abang2nya....
Tapi walaupun memeningkan melayan karenah dorang tapi sebenarnya mereka adalah 'ubat' yang berkesan untuk segala kesakitan......

Nampak jak ayu cam budak pompuan yang lain tapi perangai lasak cam budak lelaki....semua meja kerusi dan rak jadi mangsa panjat......(gambar jadi camtu sebab upload terus dari hp)
3 beradik yang disayangi.....moga jadi anak2 yang soleh dan solehah....amin

Comments

  1. Sama la dengan saya. Anak saya pun 2 lelaki 1 perempuan. Yg perempuan tu yg sulung. Walaupun kita marah2 derang tp dihati tetap sayang kan mia. Moga menjadi anak yg soleh dan solehah.

    ReplyDelete
  2. bestnya ada buah hati terchenta..pengubat jiwa dan raga

    #kak, cuba la guna snatan sawit..memang sedap. sapa2 yg tak suka masakan berlemak snagat sesuai la..

    ReplyDelete
  3. mana cukup bertiga je makk, nk tambah 7-8 adik lg tuu..eHHhhee

    ReplyDelete
  4. Dah abang2nya jadi trainer... Si adik pun ikut la saja... :)

    ReplyDelete
  5. hihihi syoknya ada anak...doa Cik P.A. moga dpt anak2 mcm tu gak la nnt....smg jodohku mendekatila dr ini...insyaallah

    ReplyDelete
  6. @Wak Gelas™: kira cukup sudah tapi klu ada lagi mememang tak menolak....rezeki...hehe

    ReplyDelete
  7. @Kakcik Nur: tu lah kak lasak kemain adik dia...

    ReplyDelete
  8. dia lasak bermakna dia bijak...seronok ada anak ramai kan...

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  10. Comelnya. Adik bley gang dgn qahirah...lasak dan suka memanjat. Telatah anak2 pengubat stress kan ☺☺

    ReplyDelete
  11. besela...kalo atsnye abg kompom adik yg gurl leh jd lasak ikut abg2 die gak

    ReplyDelete
  12. Aameen.. Comeynye dorang ni..

    P/s: nani folo sni balik. Slm kenal :)

    ReplyDelete
  13. aku punya adik beradik pun 3 orang, cuma bezanya perempuan yang paling tua

    ReplyDelete
  14. dah tiga ye, seronoknya ^_^
    betul sangat anak2 ni la ubat time kita sakit dan stress kan ^_^

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a