Skip to main content

3 Beradik.....

Assalamualaikum
.
Tatapan di waktu petang ('____')......3 beradik yang suka buat umi dan babanya pening kepala...... Si adik kecil nampak ayu tapi sebenarnya lasak.....mengikut perangai abang2nya....
Tapi walaupun memeningkan melayan karenah dorang tapi sebenarnya mereka adalah 'ubat' yang berkesan untuk segala kesakitan......

Nampak jak ayu cam budak pompuan yang lain tapi perangai lasak cam budak lelaki....semua meja kerusi dan rak jadi mangsa panjat......(gambar jadi camtu sebab upload terus dari hp)
3 beradik yang disayangi.....moga jadi anak2 yang soleh dan solehah....amin

Comments

  1. Sama la dengan saya. Anak saya pun 2 lelaki 1 perempuan. Yg perempuan tu yg sulung. Walaupun kita marah2 derang tp dihati tetap sayang kan mia. Moga menjadi anak yg soleh dan solehah.

    ReplyDelete
  2. bestnya ada buah hati terchenta..pengubat jiwa dan raga

    #kak, cuba la guna snatan sawit..memang sedap. sapa2 yg tak suka masakan berlemak snagat sesuai la..

    ReplyDelete
  3. mana cukup bertiga je makk, nk tambah 7-8 adik lg tuu..eHHhhee

    ReplyDelete
  4. Dah abang2nya jadi trainer... Si adik pun ikut la saja... :)

    ReplyDelete
  5. hihihi syoknya ada anak...doa Cik P.A. moga dpt anak2 mcm tu gak la nnt....smg jodohku mendekatila dr ini...insyaallah

    ReplyDelete
  6. @Wak Gelas™: kira cukup sudah tapi klu ada lagi mememang tak menolak....rezeki...hehe

    ReplyDelete
  7. @Kakcik Nur: tu lah kak lasak kemain adik dia...

    ReplyDelete
  8. dia lasak bermakna dia bijak...seronok ada anak ramai kan...

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  10. Comelnya. Adik bley gang dgn qahirah...lasak dan suka memanjat. Telatah anak2 pengubat stress kan ☺☺

    ReplyDelete
  11. besela...kalo atsnye abg kompom adik yg gurl leh jd lasak ikut abg2 die gak

    ReplyDelete
  12. Aameen.. Comeynye dorang ni..

    P/s: nani folo sni balik. Slm kenal :)

    ReplyDelete
  13. aku punya adik beradik pun 3 orang, cuma bezanya perempuan yang paling tua

    ReplyDelete
  14. dah tiga ye, seronoknya ^_^
    betul sangat anak2 ni la ubat time kita sakit dan stress kan ^_^

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang