Skip to main content

Majlis Anugerah Pelajar Cemerlang - Shumi

Assalamualaikum....
Shumi abis belajar tadika tahun ni......tahun depan dia mo masuk darjah satu sudah....sekejap jak masa berlalu.....hampir 4 tahun lebih Shumi masuk tadika ni...manakan tidak, umur dia 2 tahun lebih sudah masuk nursery di sini, pastu umur 3 tahun dia masuk taskanya pulak, umur 4 tahun hingga tamat tahun ni dia masuk tadikanya.......actually tadika swasta yang Shumi masuk ni, menyediakan khidmat penjagaan bayi dan juga taska.....sekarang ni Damia yang saya hantar untuk dijaga semasa saya bekerja....alhamdulillah setakat ni perkhidmatan dorg memang memuaskan.....
 Berbalik kepada cerita Shumi abis tadika tu, hari sabtu yang lalu tadika dorg mengadakan majlis Anugerah Pelajar Cemerlang dan Khatam Al-Quran....selain acara penyampaian hadiah dan sijil pra-sekolah serta sijil abis sekolah agama, ada juga acara persembahan daripada pelajar2 tadika...Shumi dan Shamzi pun ikut serta sekali.......
*
*
*

Bersemangat nyanyi lagu Negara ku......Shamzi kecik jak di tengah2 tu.....


 Siap sedia mo mengadakan persembahan konon...Shumi jadi pak arab sementara, abis tudung bawal uminya ni dia kerjakan jadi 'tudung' pak arab.......budak pompuan sebelah nama dia Qilah....mana2 Shumi pegi mesti ada...kalau masa ambil Shumi balik sekolah dia yang sibuk ambilkan beg sekolah Shumi bagi kat saya atau baba Shumi....ish ish ish....

Persembahan yang dorg Shumi dan Shamzi ikut....dorg wakil cawangan Taman Kingfisher....koir lagu Bahtera Nabi Nuh.....Shamzi duduk dalam bahtera pegang gambar haiwan tu...Shumi hujung sekali sebelah kiri....dekat dia si Qilah....eh eh eh Qilah lagi.....persembahan dorg yang saya rasa paling bersemangat....suara lebih kuat dari muzik....tapi tidak sia2 sebab dorg menang persembahan terbaik....(^_^)


Shumi dapat hadiah dan sijil hari tu sebab sudah dua tahun berturut2 dia dapat No 1 dalam kelasnya....harap2 dia terus kekalkan prestasinya tu....tahniah Shumi, rajin2 belajar....dari Umi....mmmuuuaahhhhh..... =D

Comments

  1. best kan dapat pi..
    anak saya hari tuh cikgu buat hari bekerja tak dapat lah pi.
    tapi , baru tadika 3 tahun (",)
    saya pon hantar sejak umur 2 tahun

    ReplyDelete
  2. tahniah sume....:) hari ni lak mjlis konvo anak buah sy...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah, bangganya...

    tahniah syahmi!

    ReplyDelete
  4. Anum - tq.... :D

    Mazliza - seronok tengo gelagat anak2 hari tu...nasib baik dia buat hari sabtu....dpt juga tengo persembahan dorg....

    Cik pa - tq...tahniah utk ank buah awak ye... : D

    NM02 - tq... :D

    ReplyDelete
  5. best kan tgk dorang buat persembahan. wahh.. dpt no 1! Congrats! nx entry la sy mau blog psl graduation day my son. :)

    ReplyDelete
  6. Just - ya bah...berabis ni konon dorg training di rumah...lucu pulak sya tengo

    ReplyDelete
  7. makin tak sabar nak tunggu majlis konvokesyen anak 18/11 ni. terasa lambat betul. terharu rasanya bila anak konvo ni.

    jom singgah blog saya..

    ReplyDelete
  8. Ibu Lala - betul tu.... :D... dah singgah

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang