Skip to main content

Majlis Anugerah Pelajar Cemerlang - Shumi

Assalamualaikum....
Shumi abis belajar tadika tahun ni......tahun depan dia mo masuk darjah satu sudah....sekejap jak masa berlalu.....hampir 4 tahun lebih Shumi masuk tadika ni...manakan tidak, umur dia 2 tahun lebih sudah masuk nursery di sini, pastu umur 3 tahun dia masuk taskanya pulak, umur 4 tahun hingga tamat tahun ni dia masuk tadikanya.......actually tadika swasta yang Shumi masuk ni, menyediakan khidmat penjagaan bayi dan juga taska.....sekarang ni Damia yang saya hantar untuk dijaga semasa saya bekerja....alhamdulillah setakat ni perkhidmatan dorg memang memuaskan.....
 Berbalik kepada cerita Shumi abis tadika tu, hari sabtu yang lalu tadika dorg mengadakan majlis Anugerah Pelajar Cemerlang dan Khatam Al-Quran....selain acara penyampaian hadiah dan sijil pra-sekolah serta sijil abis sekolah agama, ada juga acara persembahan daripada pelajar2 tadika...Shumi dan Shamzi pun ikut serta sekali.......
*
*
*

Bersemangat nyanyi lagu Negara ku......Shamzi kecik jak di tengah2 tu.....


 Siap sedia mo mengadakan persembahan konon...Shumi jadi pak arab sementara, abis tudung bawal uminya ni dia kerjakan jadi 'tudung' pak arab.......budak pompuan sebelah nama dia Qilah....mana2 Shumi pegi mesti ada...kalau masa ambil Shumi balik sekolah dia yang sibuk ambilkan beg sekolah Shumi bagi kat saya atau baba Shumi....ish ish ish....

Persembahan yang dorg Shumi dan Shamzi ikut....dorg wakil cawangan Taman Kingfisher....koir lagu Bahtera Nabi Nuh.....Shamzi duduk dalam bahtera pegang gambar haiwan tu...Shumi hujung sekali sebelah kiri....dekat dia si Qilah....eh eh eh Qilah lagi.....persembahan dorg yang saya rasa paling bersemangat....suara lebih kuat dari muzik....tapi tidak sia2 sebab dorg menang persembahan terbaik....(^_^)


Shumi dapat hadiah dan sijil hari tu sebab sudah dua tahun berturut2 dia dapat No 1 dalam kelasnya....harap2 dia terus kekalkan prestasinya tu....tahniah Shumi, rajin2 belajar....dari Umi....mmmuuuaahhhhh..... =D

Comments

  1. best kan dapat pi..
    anak saya hari tuh cikgu buat hari bekerja tak dapat lah pi.
    tapi , baru tadika 3 tahun (",)
    saya pon hantar sejak umur 2 tahun

    ReplyDelete
  2. tahniah sume....:) hari ni lak mjlis konvo anak buah sy...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah, bangganya...

    tahniah syahmi!

    ReplyDelete
  4. Anum - tq.... :D

    Mazliza - seronok tengo gelagat anak2 hari tu...nasib baik dia buat hari sabtu....dpt juga tengo persembahan dorg....

    Cik pa - tq...tahniah utk ank buah awak ye... : D

    NM02 - tq... :D

    ReplyDelete
  5. best kan tgk dorang buat persembahan. wahh.. dpt no 1! Congrats! nx entry la sy mau blog psl graduation day my son. :)

    ReplyDelete
  6. Just - ya bah...berabis ni konon dorg training di rumah...lucu pulak sya tengo

    ReplyDelete
  7. makin tak sabar nak tunggu majlis konvokesyen anak 18/11 ni. terasa lambat betul. terharu rasanya bila anak konvo ni.

    jom singgah blog saya..

    ReplyDelete
  8. Ibu Lala - betul tu.... :D... dah singgah

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa