Skip to main content

Diet sangatlah

Assalamualaikum....

Permulaan pagi november ni, dihidangkan dengan
*
*
*
*
*
Diet betullah konon....nampak lamb chop yang menyerlah di atas tu.....hubby yang makan tu hari....lepas gian katanya....seminggu dah minum shake jak....mula2 saya tidak bagi dia makan tu tapi kesian pulak tengo mukanya teringin tul mo makan lamb chop.....actually saya bawa dia pegi breakfast ala-ala western konon....saya makan sandwich jak...hubby ternampak lamb chop dalam menu pulak, pastu tanya pelayan boleh order suda ka, pelayan kata ya....(kan masa tu breakfast, sesetengah makanan berat belum boleh order lagi) ...hubby kata mo makan lamb chop, saya tidak bagi mula2 tu sebab nanti rosak program dietnya...tapi takut kempunan kang hubby saya ni....bagi jalah dia makan....dan dia dengan senang hati mengorder lamb chop....dapatlah lamb chop kat atas tu.........saya ada test sikit memang sedap sosnya tu....tapi daging kambing tu tidak boleh lalu di tekak saya ni....bukan penggemar daging kambing........sori yek kepada peminat2 daging kambing tu...hehe...bukan apa, saya tak boleh tahan bau hamisnya......rasa daging sikit jek, minum air segelas mo hilangkan bau2an tu....macam mana tu, baik tidak payah makan kan....hehe...ok tu jek...bye

Comments

  1. nsib order yang bau hamis akk tak lalu mkn kalau tak mesti harapan diet akk musnah hehe

    ReplyDelete
  2. pergghhh..terliur sudah! dah lama x mkn yg chop2 ni. hehehe

    ReplyDelete
  3. erm...sedapnya.
    tapi, kalau orang yang pandai buat
    bau hamis tu takkan bau langsung (",)

    ReplyDelete
  4. dya pn x mkn kambing..bau nye x than..

    ReplyDelete
  5. assalam ia..acik pun tak boleh nak masuk kalau daging kambing..

    ReplyDelete
  6. Wah,nampak sedap..Tapi macam tu pulak rasanya..

    ReplyDelete
  7. wow...berlamp chop ye..hehehehe

    pssttt - happy belated birthday ya...

    ReplyDelete
  8. Anum - sosnya sedaplah...hehe

    iiima - walau hamis tak hamis, akk mmg tak suka daging kambing :P

    Sue - chicken chop ok lah kalau saya, tapi lamb chop...emmm :P

    Mazliza - orang cakap gitulah... :D

    lydia - ada bau kan...hehe

    acik ema - ada kawan tak makan daging kambing yeehhhh...

    yaya - samalah dengan hubby saya...suka sangat daging kambing

    marlia - cuba test dulu, suka ka tidak... :D

    ekin - tq for the wish (*__*)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc