JJCM TV3 - Mia Kassim

Latest

BANNER 728X90

Sunday, September 9, 2012

JJCM TV3

Assalamualaikum......
.
Hari minggu yang mendung ni saja mo share rancangan makan2 favorite saya.....rancangan apa lagi kalau bukan Jalan Jalan Cari Makan @ JJCM yang bersiaran di TV 3 setiap hari ahad jam 12.00 tenghari.....saya kalau rancangan makan2 ni memang kesukaan betullah....channel 703 di Astro pun jadi channel favorite sebab semua rancangan tentang makanan.....saya kalau orang tengo makan bukan main seronok, meningkatkan selera kita untuk makan...macam mo di telan semua makanan yang ada...tapi kenyataannya kalau makan nasi, satu piring pun tidak larat sudah (eleh betul kah ni ).....
.
Sumber : Google
.
Ok berbalik kepada rancangan JJCM tu, pengacara pertama JJCM si Maria Tunku Sabri.....punya siok tengo kalau nampak dia makan...bukan main selera betul....air segelas besar pun boleh abis.....makan pun tidak kontrol2 lagi.....memang bestlah kalau nampak dia makan.....
Pengacara seterusnya, perempuan juga....sapa lagi kalau bukan anak Chef Wan si Serina Redzuan tu (eehh betulkah saya eja nama bapa dia ni macam pelik saja)...ingatkan minah lawa ni kalau makan kontrol2 ayu, rupa-rupanya 2 x 5 dengan si Maria juga....makan macam nda sedar suda kena rakam.....berselera tull....lebih2 lagi masa dia shoot rancangan JJCM tengah mengandung tu....tambah2 lagi berselera.....
Pengacara yang seterusnya, kali ni TV 3 pilih lelaki pulak......tukar2 angin agaknya kan.....kali ni teman mesra si Yuna tu, Si Qi.....orangnya kurus aja tapi sekali dia makan bukan main lagi....sampai berpeluh2 bah...lebih2 lagi kalau makanan tu agak pedas. Tapi yang sioknya dia makan juga....mungkin makanan memang tu sedap jadi sayang kalau tidak dirasa.....
Lama juga Qi mengacara rancangan JJCM....pastu tiba2 tukar lagi pengacara....kali ni pula 2 orang pengacara, sepasang.....Shiha Mentor ngan seorang lelaki tu nda kenal sapa, pelakon ke penyanyi saya pun nda tau.....tapi kali ni macam nda best jak.....sorrylah TV 3 yekkkk.....ini sekadar pandangan penonton setia.....kedua2 pengacara tu makan macam nda ikhlas saja.....makan cam terpaksa cakap sedap.....kontrol2 ayu lagi...rasa2 nya dorg memang tidak ngam jadi pengacara rancangan makanan, mungkin kalau rancangan hiburan sesuailah agaknya....JJCM musim ni kurang sikit saya tengo....tidak menyelerakan...
Mungkin banyak komen2 daripada penonton, pengacara JJCM di tukar lagi......kali ni pelakon Iqram Dinzly pulak jadi pengacara.....setakat yang saya tengo memang best dia mengacara....makan pun bukan main selera lagi.....sampai comot mulut tapi nda apa memang namanya rancangan makan2 kan, buat apa mo kontrol2 hensem......
.
Apa2 pun sampai sekarang memang masih setia tengo JJCM @ TV 3

3 comments:

  1. Qi tu dr dia mengacara rancangan destinasi bajet mmg best.Selamba jer.

    ReplyDelete
  2. jarang sdh tingu JJCM o. tp sebenarnya saya jarang btl tingu tv skrng ni..

    ReplyDelete
  3. Rafhani....memang Qi best mengacara rancangan makanan...sedap jak dia makan
    Cath...sya kalau rancangan makan2 memang paling suka....

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!