Skip to main content

JJCM TV3

Assalamualaikum......
.
Hari minggu yang mendung ni saja mo share rancangan makan2 favorite saya.....rancangan apa lagi kalau bukan Jalan Jalan Cari Makan @ JJCM yang bersiaran di TV 3 setiap hari ahad jam 12.00 tenghari.....saya kalau rancangan makan2 ni memang kesukaan betullah....channel 703 di Astro pun jadi channel favorite sebab semua rancangan tentang makanan.....saya kalau orang tengo makan bukan main seronok, meningkatkan selera kita untuk makan...macam mo di telan semua makanan yang ada...tapi kenyataannya kalau makan nasi, satu piring pun tidak larat sudah (eleh betul kah ni ).....
.
Sumber : Google
.
Ok berbalik kepada rancangan JJCM tu, pengacara pertama JJCM si Maria Tunku Sabri.....punya siok tengo kalau nampak dia makan...bukan main selera betul....air segelas besar pun boleh abis.....makan pun tidak kontrol2 lagi.....memang bestlah kalau nampak dia makan.....
Pengacara seterusnya, perempuan juga....sapa lagi kalau bukan anak Chef Wan si Serina Redzuan tu (eehh betulkah saya eja nama bapa dia ni macam pelik saja)...ingatkan minah lawa ni kalau makan kontrol2 ayu, rupa-rupanya 2 x 5 dengan si Maria juga....makan macam nda sedar suda kena rakam.....berselera tull....lebih2 lagi masa dia shoot rancangan JJCM tengah mengandung tu....tambah2 lagi berselera.....
Pengacara yang seterusnya, kali ni TV 3 pilih lelaki pulak......tukar2 angin agaknya kan.....kali ni teman mesra si Yuna tu, Si Qi.....orangnya kurus aja tapi sekali dia makan bukan main lagi....sampai berpeluh2 bah...lebih2 lagi kalau makanan tu agak pedas. Tapi yang sioknya dia makan juga....mungkin makanan memang tu sedap jadi sayang kalau tidak dirasa.....
Lama juga Qi mengacara rancangan JJCM....pastu tiba2 tukar lagi pengacara....kali ni pula 2 orang pengacara, sepasang.....Shiha Mentor ngan seorang lelaki tu nda kenal sapa, pelakon ke penyanyi saya pun nda tau.....tapi kali ni macam nda best jak.....sorrylah TV 3 yekkkk.....ini sekadar pandangan penonton setia.....kedua2 pengacara tu makan macam nda ikhlas saja.....makan cam terpaksa cakap sedap.....kontrol2 ayu lagi...rasa2 nya dorg memang tidak ngam jadi pengacara rancangan makanan, mungkin kalau rancangan hiburan sesuailah agaknya....JJCM musim ni kurang sikit saya tengo....tidak menyelerakan...
Mungkin banyak komen2 daripada penonton, pengacara JJCM di tukar lagi......kali ni pelakon Iqram Dinzly pulak jadi pengacara.....setakat yang saya tengo memang best dia mengacara....makan pun bukan main selera lagi.....sampai comot mulut tapi nda apa memang namanya rancangan makan2 kan, buat apa mo kontrol2 hensem......
.
Apa2 pun sampai sekarang memang masih setia tengo JJCM @ TV 3

Comments

  1. Qi tu dr dia mengacara rancangan destinasi bajet mmg best.Selamba jer.

    ReplyDelete
  2. jarang sdh tingu JJCM o. tp sebenarnya saya jarang btl tingu tv skrng ni..

    ReplyDelete
  3. Rafhani....memang Qi best mengacara rancangan makanan...sedap jak dia makan
    Cath...sya kalau rancangan makan2 memang paling suka....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a