Skip to main content

JJCM TV3

Assalamualaikum......
.
Hari minggu yang mendung ni saja mo share rancangan makan2 favorite saya.....rancangan apa lagi kalau bukan Jalan Jalan Cari Makan @ JJCM yang bersiaran di TV 3 setiap hari ahad jam 12.00 tenghari.....saya kalau rancangan makan2 ni memang kesukaan betullah....channel 703 di Astro pun jadi channel favorite sebab semua rancangan tentang makanan.....saya kalau orang tengo makan bukan main seronok, meningkatkan selera kita untuk makan...macam mo di telan semua makanan yang ada...tapi kenyataannya kalau makan nasi, satu piring pun tidak larat sudah (eleh betul kah ni ).....
.
Sumber : Google
.
Ok berbalik kepada rancangan JJCM tu, pengacara pertama JJCM si Maria Tunku Sabri.....punya siok tengo kalau nampak dia makan...bukan main selera betul....air segelas besar pun boleh abis.....makan pun tidak kontrol2 lagi.....memang bestlah kalau nampak dia makan.....
Pengacara seterusnya, perempuan juga....sapa lagi kalau bukan anak Chef Wan si Serina Redzuan tu (eehh betulkah saya eja nama bapa dia ni macam pelik saja)...ingatkan minah lawa ni kalau makan kontrol2 ayu, rupa-rupanya 2 x 5 dengan si Maria juga....makan macam nda sedar suda kena rakam.....berselera tull....lebih2 lagi masa dia shoot rancangan JJCM tengah mengandung tu....tambah2 lagi berselera.....
Pengacara yang seterusnya, kali ni TV 3 pilih lelaki pulak......tukar2 angin agaknya kan.....kali ni teman mesra si Yuna tu, Si Qi.....orangnya kurus aja tapi sekali dia makan bukan main lagi....sampai berpeluh2 bah...lebih2 lagi kalau makanan tu agak pedas. Tapi yang sioknya dia makan juga....mungkin makanan memang tu sedap jadi sayang kalau tidak dirasa.....
Lama juga Qi mengacara rancangan JJCM....pastu tiba2 tukar lagi pengacara....kali ni pula 2 orang pengacara, sepasang.....Shiha Mentor ngan seorang lelaki tu nda kenal sapa, pelakon ke penyanyi saya pun nda tau.....tapi kali ni macam nda best jak.....sorrylah TV 3 yekkkk.....ini sekadar pandangan penonton setia.....kedua2 pengacara tu makan macam nda ikhlas saja.....makan cam terpaksa cakap sedap.....kontrol2 ayu lagi...rasa2 nya dorg memang tidak ngam jadi pengacara rancangan makanan, mungkin kalau rancangan hiburan sesuailah agaknya....JJCM musim ni kurang sikit saya tengo....tidak menyelerakan...
Mungkin banyak komen2 daripada penonton, pengacara JJCM di tukar lagi......kali ni pelakon Iqram Dinzly pulak jadi pengacara.....setakat yang saya tengo memang best dia mengacara....makan pun bukan main selera lagi.....sampai comot mulut tapi nda apa memang namanya rancangan makan2 kan, buat apa mo kontrol2 hensem......
.
Apa2 pun sampai sekarang memang masih setia tengo JJCM @ TV 3

Comments

  1. Qi tu dr dia mengacara rancangan destinasi bajet mmg best.Selamba jer.

    ReplyDelete
  2. jarang sdh tingu JJCM o. tp sebenarnya saya jarang btl tingu tv skrng ni..

    ReplyDelete
  3. Rafhani....memang Qi best mengacara rancangan makanan...sedap jak dia makan
    Cath...sya kalau rancangan makan2 memang paling suka....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang