Skip to main content

Hepi New Year 2012.....

Hepi New Year !!!!
.
Rasanya belum terlambat lagi mo wish selamat tahun baru kan......hari ni baru dapat update blog...ni pun tengah rest sejam..pasni sambung balik keja2 yang menimbun atas meja tu....berserabutnya sya tengo meja ni..... (;-<)
Kemarin first day hantar si baby Damia pegi nursery.....risaunya hati ini....maklumlah 2 bulan kan nda pernah berpisah dengan uminya....nasib baik masa hantar si baby tido tapi masa ambil pula dia meragam...menangis dengan sekuat hati lagi tu...sya yg sedang memandu pun tida tentu arah suda...terpaksa u turn balik ke kg likas (adik tinggal di sana) singgah di rumah adik, tenangkan si baby dulu....dah tenang sikit, bagi susu, baru dapat balik....
Hari ni pulak first day anak sya si samzi pegi tadika.....sebelum ni hantar dia kat taska jak (tempat baby Damia sekarang ni)...sebelum ni dia lewat sikit bangun tapi sekarang ni di sebabkan dia masuk tadika terpaksa awal bangun...paham2 jelah kalau budak 4 tahun ni banyak perangai...masa babanya mandikan dia tadi bukan main kuat suaranya menangis, katanya "samzi tak mo mandi, nak tido" ( anak sya ni cakap ada slang west sikit, nda tau napa mungkin terikut dengan kawan2nya di taska ).....si abangnya pula tida masalah apa2, mungkin sebab suda biasa dari tahun lalu lagi...masuk tahun ni suda 3 tahun Shumi belajar di tadika...harap2 dia nda boring belajar pulak (bagitau sikit, Shumi hari tu dapat no 1 dalam kelasnya...hehe)...
Ni hari punya cerita...bisuk nda tau macam mana...harap2 semuanya berjalan dengan lancar...terutamanya baby Damia.....emmmm

Comments

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang