Skip to main content

Happy Monday !!!!!!!

Assalamualaikum & Salam Isnin.......
.
Ni minggu terakhir kunu sya bercuti....jumaat ni dah start keja balik....hari ni cuaca mendung saja jadik duduk di rumah buat rutin harian macam biasa ( alah keja seorang isteri dan umi...cuci baju, kemas rumah, layan si baby dan si abang2 dan seumpama dengannya....ish betulkah ini ayat )...satu sebab lagi stay di rumah jak hari sebab suda 2 hari JJCM aka menghabiskan duit dgn family...hari sabtu ngan hari minggu tu....jalan2 dekat kk jak...beli barang2 dapur, bawa anak2 makan ayam guring KFC, shopping2 sikit, beli mainan (ni untuk si abang2 dua orang tu, mainan jak dah dekat RM50...nasib sekali sekala jak...kalau hari2 minta mainan mau bangkrap sya) dan beli hp baruku ( isssh macam malu pulak sya mo kestau...tapi mo jugak kestau kunu....para bloggers sekalian jangan meluat yeekk....hp biasa2 saja bah).....yang sedihnya ngam2 sya beli hp baru ni, hp lama tiba2 jak rosak padahal sya mo guna lagi sebenarnya (macam tau2 jak hp ni mo kena ganti yang baru...merajuklah kunu tu)...mo tengo sya punya hp..ni sya ambil dari mr.google....yang sya beli nantilah kunu sya kasi tengo (macamlah ada orang mo tengo)
.


.
Hehe...mo kongsi2 kasi tengo jek...(^_^)


Comments

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc