Skip to main content

Nuffnang......

Yeahhhh.....akhirnya dapat juga sya menjadi ahli 'Nuffnang'....bukan tidak pandai register tapi line tidak ok selalu....tadi pun masa mo mendaftar terpaksa 2 3 kali back and forward page.....kenapa tiba-tiba interested mo jadi ahli Nuffnang ni....;-
    1. Semua blog yang sya kunjungi rata2 adalah ahli Nuffnang.
    2. Kalau jadi ahli Nuffnang ni bole menjana sedikit pendapatan....emmm betul ke? tadi baca kat profile Nuffnang...macam betul tapi tunggulah hasilnya dalam 2 3 bulan ni....lepas ni mungkin sya akan kerap meng'update'kan bloglah ni.....
    3. Free sajakan nak jadi ahli Nuffnang ni ( kawan2 correct me if i'm wrong)
    4. Kos hidup semakin tinggi......nak harapkan duit gaji...memang tidak cukup kan....jadi koreklah mana2 tempat yang bole menambah income kita...tak banyak pun takpe (^_^)

Comments

  1. betul bah ni Nuffnag. sa tgh tggu cek sa yg pertama..hahaha..baru sikit pun mau sda ni. mesti la.. nanti mana tau tiba2 hilang..

    kalau nuffnang.. dpt full rm50 ja.. bleh ambil sda.

    :)
    so setiap kali sa dpt rm50..ambil trus la hehe

    ReplyDelete
  2. wah bagsulah kalau gitu Nc....tapi macam mana mo dapat itu 'earning' a'a...kita tunggu sajakah atau mesti mo buat something di blog kita tu baru dapat pulangan...?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang