Skip to main content

Biskut Raya episod 2

cehhh...macam drama pula ada episod 2......bukan apa ini kesinambungan post saya yang lalu...percubaan membuat biskut almond london yang pertama kali.....eeemmm...kira menjadi jugalah...tapi paham2 lah kalu suda namanya percubaan kali pertama mesti ada yang tidak perfect...kacang badam macam tak berapa nak rangup/masak...nama pun buat masa bulan puasa so masa goreng badam tu tak dapat jangka suda masak ke belum...mo try test terbatal puasa pula...suruh orang test adapun cuma orang yang berumur 5 tahun ke bawah saja yang tak puasa di rumah tu....apa bole buatlah yang penting kira menjadi jugalah almond london ku itu...setelah bertungkus lumus selama 2 hari kira siap jugalah 3 jenis biskut raya - Tat Nenas (gemuk kali ni tat nenas ku pasal silap acuan, acuan besar yang terguna, patutlah lain macam saja saiznya selepas di bakar....gemuk gila), biskut Almond London dgn Biskut Badam ( terlebih beli kacang badam untuk almond london tu, jadi daripada terbuang begitu sahaja baik buat biskut kan...)
Takde masa nak buat lagi jadi nak tambah lagi 3 jenis biskut tunjuk untuk raya tahun ni...hehe...malas mo buat suda sebab minggu depan kan dah raya dah....hehehe

Comments

  1. haha..sa buli bayangkan kegemukan tat nenas ko tu mia..ala2 ulat bulu yg hijau 2 ekor..kikiki

    ReplyDelete
  2. hehehe....gemukss cath kuih ku....satu biji makan kenyang suda...jadi sya kasi kamu orang stau orang sebiji...macam mana....hahahaha

    ReplyDelete
  3. sa mau cuba smua..hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc