Biskut Raya episod 2 - Mia - Memories of Mine

Latest

Wednesday, September 1, 2010

Biskut Raya episod 2

cehhh...macam drama pula ada episod 2......bukan apa ini kesinambungan post saya yang lalu...percubaan membuat biskut almond london yang pertama kali.....eeemmm...kira menjadi jugalah...tapi paham2 lah kalu suda namanya percubaan kali pertama mesti ada yang tidak perfect...kacang badam macam tak berapa nak rangup/masak...nama pun buat masa bulan puasa so masa goreng badam tu tak dapat jangka suda masak ke belum...mo try test terbatal puasa pula...suruh orang test adapun cuma orang yang berumur 5 tahun ke bawah saja yang tak puasa di rumah tu....apa bole buatlah yang penting kira menjadi jugalah almond london ku itu...setelah bertungkus lumus selama 2 hari kira siap jugalah 3 jenis biskut raya - Tat Nenas (gemuk kali ni tat nenas ku pasal silap acuan, acuan besar yang terguna, patutlah lain macam saja saiznya selepas di bakar....gemuk gila), biskut Almond London dgn Biskut Badam ( terlebih beli kacang badam untuk almond london tu, jadi daripada terbuang begitu sahaja baik buat biskut kan...)
Takde masa nak buat lagi jadi nak tambah lagi 3 jenis biskut tunjuk untuk raya tahun ni...hehe...malas mo buat suda sebab minggu depan kan dah raya dah....hehehe

4 comments:

  1. haha..sa buli bayangkan kegemukan tat nenas ko tu mia..ala2 ulat bulu yg hijau 2 ekor..kikiki

    ReplyDelete
  2. hehehe....gemukss cath kuih ku....satu biji makan kenyang suda...jadi sya kasi kamu orang stau orang sebiji...macam mana....hahahaha

    ReplyDelete
  3. sa mau cuba smua..hehehe

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!