Skip to main content

Today....

emmm....lama tidak update blog...me....macam biasa...will do the same thing....bangun pagi pergi kerja...before pergi kerja send my son si shumi to taska....di opis start keja dari 8.30 sampai 5.30 (rest 1 jam 12.30 -1.30)...cuma bulan puasa ni schedule sya beza sikit...kerja start jam 8.30 sampai 4.30 tida rest....tapi bleh balik awal....sedar tidak sedar suda tinggal 11 hari lagi mo berpuasa...cepat tul masa berlalu.....macam baru semalam dengar pengumuman di tv bila start puasa...orang pun suda sibuk dengan persiapan raya.....me......ala kadar jak....cuma tahun ni beza sikit.....sya ngan husband tempah baju kurung ngan baju melayu sedondon dengan 2 orang kami punya hero kecil tu ( sebelum ni nda pernah sama warna baju ).....hari tu masa mo tempah sikit lagi nda di terima oleh tukang jahit tu....dia terima tempahan baju melayu saja...baju kurung tida mahu....tapi mungkin dia kasihan tengo muka saya ( buat muka kasihanlah masa tu ) terus dia ambil semua tempahan kami dengan syarat tida boleh ada fesyen2 kono....memang pun baju kurung saya tidak mo yang berfesyen...my favorite is baju kurung asli.....
.
Bulan posa ni balik kerja selalunya sya mesti singgah bazar ramadhan...bukan apa...bulan ni lah selalunya kita dapat makan apa yang jarang2 di jual kalau hari2 biasa....kadang2 nda pernah nampak kena jual pun melainkan masa puasa....kalau ikut hati semua pun sya mo beli tapi jangan ikut nafsu...membazir....beli mesti habis makan punya.....and my favorite kuih is popia....hampir setiap hari sya beli.....karipap terpaksa beli hari2 gak sebab si shumi punya favorite...time buka posa kami dua orang sajalah....walau shumi tidak paham apa erti puasa tu...sya just bagitau dia tidak boleh makan kalau tida azan...pelan2 orang bilang ajar anak ni....kalau dulu boring jugalah di rumah sebab tida kawan bercakap tapi sekarang ni ok sikit...shumi boleh sudah di ajak berbual....cerita dia mesti pasal kawan2nya....kadang2 sya ketawa juga dengar ceritanya....dan seronok dengar bila dia bercakap macam upin ipin ' betul, betul, betul'......
.
Masuk bilik sya punya boss tadi tiba2 dia cakap ' kita buat perkara yang berfaedah hari ni..' mungkin dia mo ambil berkat dari tarikh hari ni kali..09/09/09.....mungkin dia punya fengshui kali...baca blog si uzoi tadi dia mo ambil licence suda...semoga berjaya uzoi.....si nc nda sabar suda tu menanti saat2 bahagia kunun.......si cath teruskanlah tukul menukul tu..moga2 dapat jodoh cepat, mana tahu tersangkut ngan orang sandakan kan.....

Comments

  1. hehe..tima kasih2.. :)
    semoga smua2 kita dpt berkat slu..

    bah, jn lupa kuih raya a

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang