Skip to main content

Today....

emmm....lama tidak update blog...me....macam biasa...will do the same thing....bangun pagi pergi kerja...before pergi kerja send my son si shumi to taska....di opis start keja dari 8.30 sampai 5.30 (rest 1 jam 12.30 -1.30)...cuma bulan puasa ni schedule sya beza sikit...kerja start jam 8.30 sampai 4.30 tida rest....tapi bleh balik awal....sedar tidak sedar suda tinggal 11 hari lagi mo berpuasa...cepat tul masa berlalu.....macam baru semalam dengar pengumuman di tv bila start puasa...orang pun suda sibuk dengan persiapan raya.....me......ala kadar jak....cuma tahun ni beza sikit.....sya ngan husband tempah baju kurung ngan baju melayu sedondon dengan 2 orang kami punya hero kecil tu ( sebelum ni nda pernah sama warna baju ).....hari tu masa mo tempah sikit lagi nda di terima oleh tukang jahit tu....dia terima tempahan baju melayu saja...baju kurung tida mahu....tapi mungkin dia kasihan tengo muka saya ( buat muka kasihanlah masa tu ) terus dia ambil semua tempahan kami dengan syarat tida boleh ada fesyen2 kono....memang pun baju kurung saya tidak mo yang berfesyen...my favorite is baju kurung asli.....
.
Bulan posa ni balik kerja selalunya sya mesti singgah bazar ramadhan...bukan apa...bulan ni lah selalunya kita dapat makan apa yang jarang2 di jual kalau hari2 biasa....kadang2 nda pernah nampak kena jual pun melainkan masa puasa....kalau ikut hati semua pun sya mo beli tapi jangan ikut nafsu...membazir....beli mesti habis makan punya.....and my favorite kuih is popia....hampir setiap hari sya beli.....karipap terpaksa beli hari2 gak sebab si shumi punya favorite...time buka posa kami dua orang sajalah....walau shumi tidak paham apa erti puasa tu...sya just bagitau dia tidak boleh makan kalau tida azan...pelan2 orang bilang ajar anak ni....kalau dulu boring jugalah di rumah sebab tida kawan bercakap tapi sekarang ni ok sikit...shumi boleh sudah di ajak berbual....cerita dia mesti pasal kawan2nya....kadang2 sya ketawa juga dengar ceritanya....dan seronok dengar bila dia bercakap macam upin ipin ' betul, betul, betul'......
.
Masuk bilik sya punya boss tadi tiba2 dia cakap ' kita buat perkara yang berfaedah hari ni..' mungkin dia mo ambil berkat dari tarikh hari ni kali..09/09/09.....mungkin dia punya fengshui kali...baca blog si uzoi tadi dia mo ambil licence suda...semoga berjaya uzoi.....si nc nda sabar suda tu menanti saat2 bahagia kunun.......si cath teruskanlah tukul menukul tu..moga2 dapat jodoh cepat, mana tahu tersangkut ngan orang sandakan kan.....

Comments

  1. hehe..tima kasih2.. :)
    semoga smua2 kita dpt berkat slu..

    bah, jn lupa kuih raya a

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a