Skip to main content

Customer service..................

Hari ni sya mo kongsi sikit pasal kerja sebagai seorang customer service.............macam biasaklah untuk menjadi seorang customer service yang baik mesti pandai melayan melanggan, kaya dengan senyuman, komunikasi yang baik dan mempunyai tahap kesabaran yang tinggi......mesti mo sabar punya melayan pelbagai jenis perangai manusia ni.......biar macam mana pun perangai pelanggan ungkapan 'customer is always right & customer is king' terpaksa diguna pakai oleh seseorang customer service...tapi pernahkah kamu orang terpikir kadangkala kita mendapat layanan yang buruk semasa mendapatkan perkhidmatan.....orang tu macam acuh tak acuh saja melayan kita...tengo kita pun satu macam.....mungkin kisah di bawah ni membuatkan anda terpikir betul ke customer is always right ?????
.
.
Situasi 1
Seorang pelanggan wanita 25 - 30 thn, kira2 seorang businesswomanlah kono, pegang2 PDA (alah mcm hp yang cucuk2 guna pen kecik tu)
Saya : Bila kamu mo pergi renew kamu punya roadtax sebab sya mesti mo kasi sama2 date dengan kamu punya insurance ( untuk maklumam semua tarikh insurance motor mesti sama dengan tarikh roadtax...ertinya kalau pergi renew roadtax hari ni, insurance motor akan start hari ni....jadi sya mesti mo tahu bila perempuan tu pergi JPJ mo buat roadtax....mo tau apa yang dia jawab....)
Pelanggan Wanita : Kenapa mo tanya lagi.....saya ni pelanggan kamu, sepatutnya kamu mesti bagitahu kami apa yang kami perlu buat.....( dengan eksennya menjawab sambil cucuk2 PDA )
Saya : (dalam hati....gilakah orang ni....guna kuasa pelanggan pun x kena tempat.....saya tanya dia bila dia pegi JPJ takkan itu pun dia tidak paham.....)
Banyak kali saya tanya dan kasi terang kenapa sya mesti tau tarikh dia pegi JPJ, tidak juga pandai paham2.....last2 sya simpan ja tarikh hari tu...pedulilah dia pegi hari tu kah atau bisuk kah...sapa2 yang mempunyai kereta mesti tau macam mana prosedur buat roadtax kan.......
.
.
Situasi 2
Pelanggan lelaki, pekerja kerajaan, umur dalam 35 thn ke atas, mo renew insurance kereta wiranya...
Saya : Selain daripada encik sapa lagi yang drive ini kereta ?
Pelanggan lelaki : Saya tida guna pun ini kereta ni.....ampai2 sana rumah...saya ada 2 kereta bah....saya pakai Vigo sekarang ni...bla bla bla bla...
Saya : ( dalam hati....saya ada tanya kah semua tu...saya tanya semua tu...... )
.
.
Dua2 situasi ni antara pengalaman sepanjang masa saya bekerja...tapi bukan semua pelanggan itu tida bagus dan bukan semua customer service itu memberikan layanan yang baik.......ada juga customer service yang eksen mo *&#@%$^.... so kepada pelanggan2 hormatilah kerja seorang customer service dan kepada customer service sekalian tolonglah buat kerja dengan berdedikasi dan berhemah serta bertekad cemerlang ( he he)...

Comments

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc